Melno stārķu migrācija 2015-2021

VIKTORYja

Re: Melno stārķu migrācija

Post by VIKTORYja »

Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad :( .Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti :roll: Un tie pēdēje pavisam jaunākie putni :?: Kas ar viņiem :?: Vecāki laikam ir prom :roll: VĒROTĀJA,vai ir zināms :?:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viktorija, es nebūšu īstais adresāts, kam jautāt par melnajiem stārķiem.

Var rakstīt Mārim Strazdam mstrazds@latnet.lv
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad :( .Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti :roll: Un tie pēdēje pavisam jaunākie putni :?: Kas ar viņiem :?: Vecāki laikam ir prom :roll: VĒROTĀJA,vai ir zināms :?:
Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ????? :?:
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad :( .Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti :roll: Un tie pēdēje pavisam jaunākie putni :?: Kas ar viņiem :?: Vecāki laikam ir prom :roll: VĒROTĀJA,vai ir zināms :?:

Ko nozīmē pēdējā siltā diena? winguru.cz prognozē, ka nekādi lielie aukstumi vēl nav gaidāmi vismaz nedēļu.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

skarleta wrote:
Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ????? :?:
Atvainojiet :!: Es domāju par Meiju!!!!
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Vērotāja wrote:Viktorija, es nebūšu īstais adresāts, kam jautāt par melnajiem stārķiem.

Var rakstīt Mārim Strazdam mstrazds@latnet.lv
Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam :idea: :oops: :P
Jamsis

Post by Jamsis »

VIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam :idea: :oops: :P
Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildi :D
Mani arī interesē ;) un gan jau ne tika mani.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Visām meitenēm nav nekādu kreņķu, ķer vardītes un audzē tauciņus, izņemot Sarmu! Tā noskrējusi lejā pie Moldāvijas, Rumānijas robežas. :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sarma nu jau pāris simts kilometrus iekš Rumānijas ievicojusi. Pārējajām stārķu meitenēm ne silts, ne auksts - nekust no labi iesildītām vietiņām. :P

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sarma vakardienas uzņemto kursu arī šodien turpinājusi,

Image

um mūsu Zīļuka izdomājusi, ka laikam jau viņai arī vajadzētu pakustēties bišku uz leju! :P

Image

Pārējās meitenes gan vēl neliekas traucēties! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

21.septembris

Image

Image

Image
Last edited by Lianaliesma on 22 Sep 2015 18:50, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Cerēsim, ka tie, kas tur peldas arī mīl putniņus, un neapbižos mūsu Zīļuku! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

22.septembris

Image

Tarnova
Image

Image

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote: Tarnova
Piespiedi mani pārvarēt slinkumu, un apskatīties, ka pārējās stārķu meitenes nekust no vietas! :lol: :P
Made

Post by Made »

Mani arī - paskatīties, kas tad tās ir par vietām :))

Jau kādu nedēļu laikam Movebank ielicis arī 2013.gada stārķītes (vai varbūt iepriekš es ne tā skatījos), tagad Latvijas melno stārķu karte izskatās šāda (divas pirmās bildes - pirms un pēc "pudeļkakla" jeb bottle-neck, lai gan vairāk pēc citiem šaurumiem izskatās).
Un trešajā bildē ir tagadējais sešinieks - man jau liekas, ka tas ir labi, ja viņas dzīvojas vēl Eiropā un netuvojas putnu lamatām un tam briesmīgajam šaurajam ceļam.
Cik var manīt no bildēm un aprakstiem, arī Āfrikā viņas nemaz negaida salda dzīve... Tālākais punkts Āfrikā ir Tincei (šaurā sarkanā bulta).

Image
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Jamsis wrote:
Lūdzu Māra Strazda atbilde :P
"Paldies par interesi! Man drusku ir pārslodze ar darbiem, bet kaut kad (cerams, drīzumā) uzrakstīšu par sezonu kā tādu. Īsi - pie tās ligzdas aizvakar biju, tā ir "izvesta", vismaz nelaiķis nekur nemētājas. Domāju, ka īpaši lielas izredzes tam putnam tomēr nav, bet kas zina. dažreiz notiek arī brīnumi. Par Meiju nevaru pateikt neko. Visdrīzāk viņa nezina, kur lidot, bet varbūt, ka viņa stiepj gumiju (un ziemos, piemēram Izraēlā, tā kā nekur nav jāskrien...). Laiks rādīs.

M."
Emotion

Post by Emotion »

VIKTORYja wrote:
Jamsis wrote:
Lūdzu Māra Strazda atbilde :P
"Paldies par interesi! Man drusku ir pārslodze ar darbiem, bet kaut kad (cerams, drīzumā) uzrakstīšu par sezonu kā tādu. Īsi - pie tās ligzdas aizvakar biju, tā ir "izvesta", vismaz nelaiķis nekur nemētājas. Domāju, ka īpaši lielas izredzes tam putnam tomēr nav, bet kas zina. dažreiz notiek arī brīnumi. Par Meiju nevaru pateikt neko. Visdrīzāk viņa nezina, kur lidot, bet varbūt, ka viņa stiepj gumiju (un ziemos, piemēram Izraēlā, tā kā nekur nav jāskrien...). Laiks rādīs.

M."
Paldies par atbildi. Kapēc Māris uzsver, ka tādiem "vēlīnajiem" stārķēniem nav izredzes? nav izredzes izdzīvot? kapēc nav?
Made

Post by Made »

Emotion, Tu jau 15.augustā (6.lapā) to zināji, kāpēc izredzes mazas :P viņi atpaliek no masām, nav kas pamāca (vienalga, savējie vai svešie, taču, ja citi jau aizlido, bet jaunuļi nav vēl nobrieduši lidojumam, kas gan tās par izredzēm, jācer uz veiksmi)
Emotion wrote:http://www.lsm.lv/lv/raksts/dziivnieki/ ... u.a141582/

kas notiks ar stārķukiem, kas gredzenoti 7.augustā, ja viņu vecāki dosies prom un tos pametīs???

kopēju: " Ornitologi nobažījušies arī par citām jaunajām stārķenēm, piemēram, 7.augustā gredzenotā ligzdu varētu atstāt tikai ap 20.septembri, bet ir zināms, ka pieaugušie putni, kuri zina, gan kurp, gan cik ilgi jālido, ceļā dodas ap augusta vidu, par nelielajām izredzēm izdzīvot vēsta "goris.lv".
Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote: Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.
Piekrītu, ka šis ir galvenais nepieciešamais faktors tālajiem pārlidojumiem. Jo izmantojot šīs augšupejošās gaisa strāvas putniem ir daudz mazāk jāpieliek savs spēks, enerģija, lai pārvarētu lielus attālumus. Jo vairāk tuvojas rudens, jo zeme paliek aukstāka, un šīs siltā gaisa strāvas samazinās, un putni patērē daudz vairāk spēka rezerves, kas tomēr nav neizsmeļamas. Tāpēc jau pastāv bažas par Meijas migrāciju, jo lai arī barības bāze Latvijā vēl ir pietiekoša, aizlidot līdz Zuzei, Sarmai, viņai būs daudz grūtāk, kā tas būtu bijis pāris nedēļas atpakaļ! :P
Made

Post by Made »

Zīļuka aizlidojusi, bet šis skaistulis (nez kāpēc esmu ierakstījusi Zīļukas nākošo kavalieru skaitā, lai gan dzimums nav noteikts) joprojām turpina baroties turpat pie Olšes (kā es laikam nepareizi lasu kartē) jeb Oršas (Māris Strazds tā saka). Fratišeks Pojers atsūtīja informāciju, jo ir otrs gredzena 655F nolasījums :P

Image

Image
Post Reply

Return to “Putnu migrācijas”