Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ?????VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Un tie pēdēje pavisam jaunākie putni
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
Atvainojietskarleta wrote:Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ?????VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
Paldies!!!Rakstīšu M.StrazdamVērotāja wrote:Viktorija, es nebūšu īstais adresāts, kam jautāt par melnajiem stārķiem.
Var rakstīt Mārim Strazdam mstrazds@latnet.lv
Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
Piespiedi mani pārvarēt slinkumu, un apskatīties, ka pārējās stārķu meitenes nekust no vietas!lianaliesma wrote: Tarnova
Lūdzu Māra Strazda atbildeJamsis wrote:Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
![]()
Mani arī interesēun gan jau ne tika mani.
Paldies par atbildi. Kapēc Māris uzsver, ka tādiem "vēlīnajiem" stārķēniem nav izredzes? nav izredzes izdzīvot? kapēc nav?VIKTORYja wrote:Lūdzu Māra Strazda atbildeJamsis wrote:Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
![]()
Mani arī interesēun gan jau ne tika mani.
![]()
"Paldies par interesi! Man drusku ir pārslodze ar darbiem, bet kaut kad (cerams, drīzumā) uzrakstīšu par sezonu kā tādu. Īsi - pie tās ligzdas aizvakar biju, tā ir "izvesta", vismaz nelaiķis nekur nemētājas. Domāju, ka īpaši lielas izredzes tam putnam tomēr nav, bet kas zina. dažreiz notiek arī brīnumi. Par Meiju nevaru pateikt neko. Visdrīzāk viņa nezina, kur lidot, bet varbūt, ka viņa stiepj gumiju (un ziemos, piemēram Izraēlā, tā kā nekur nav jāskrien...). Laiks rādīs.
M."
Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.Emotion wrote:http://www.lsm.lv/lv/raksts/dziivnieki/ ... u.a141582/
kas notiks ar stārķukiem, kas gredzenoti 7.augustā, ja viņu vecāki dosies prom un tos pametīs???
kopēju: " Ornitologi nobažījušies arī par citām jaunajām stārķenēm, piemēram, 7.augustā gredzenotā ligzdu varētu atstāt tikai ap 20.septembri, bet ir zināms, ka pieaugušie putni, kuri zina, gan kurp, gan cik ilgi jālido, ceļā dodas ap augusta vidu, par nelielajām izredzēm izdzīvot vēsta "goris.lv".
Piekrītu, ka šis ir galvenais nepieciešamais faktors tālajiem pārlidojumiem. Jo izmantojot šīs augšupejošās gaisa strāvas putniem ir daudz mazāk jāpieliek savs spēks, enerģija, lai pārvarētu lielus attālumus. Jo vairāk tuvojas rudens, jo zeme paliek aukstāka, un šīs siltā gaisa strāvas samazinās, un putni patērē daudz vairāk spēka rezerves, kas tomēr nav neizsmeļamas. Tāpēc jau pastāv bažas par Meijas migrāciju, jo lai arī barības bāze Latvijā vēl ir pietiekoša, aizlidot līdz Zuzei, Sarmai, viņai būs daudz grūtāk, kā tas būtu bijis pāris nedēļas atpakaļ!Made wrote: Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.