Melno stārķu migrācija 2015-2021
Re: Melno stārķu migrācija
Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad
.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Un tie pēdēje pavisam jaunākie putni
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms 
Viktorija, es nebūšu īstais adresāts, kam jautāt par melnajiem stārķiem.
Var rakstīt Mārim Strazdam mstrazds@latnet.lv
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ?????VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
- roosaluristaja
VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
Ko nozīmē pēdējā siltā diena? winguru.cz prognozē, ka nekādi lielie aukstumi vēl nav gaidāmi vismaz nedēļu.
Atvainojietskarleta wrote:Feja taču jau ir samērā tālu ,bet ko tā Meija domā ?????VIKTORYja wrote:Lūk,šodien ir pēdēja silta diena šogad.Ko tā mūsu Feja domā...naktī jau paliek augsti
Kas ar viņiem
Vecāki laikam ir prom
VĒROTĀJA,vai ir zināms
Paldies!!!Rakstīšu M.StrazdamVērotāja wrote:Viktorija, es nebūšu īstais adresāts, kam jautāt par melnajiem stārķiem.
Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
Mani arī interesē
Visām meitenēm nav nekādu kreņķu, ķer vardītes un audzē tauciņus, izņemot Sarmu! Tā noskrējusi lejā pie Moldāvijas, Rumānijas robežas.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sarma nu jau pāris simts kilometrus iekš Rumānijas ievicojusi. Pārējajām stārķu meitenēm ne silts, ne auksts - nekust no labi iesildītām vietiņām.

Sarma vakardienas uzņemto kursu arī šodien turpinājusi,

um mūsu Zīļuka izdomājusi, ka laikam jau viņai arī vajadzētu pakustēties bišku uz leju!

Pārējās meitenes gan vēl neliekas traucēties!

um mūsu Zīļuka izdomājusi, ka laikam jau viņai arī vajadzētu pakustēties bišku uz leju!

Pārējās meitenes gan vēl neliekas traucēties!
- Lianaliesma
Last edited by Lianaliesma on 22 Sep 2015 18:50, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Cerēsim, ka tie, kas tur peldas arī mīl putniņus, un neapbižos mūsu Zīļuku! 
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Piespiedi mani pārvarēt slinkumu, un apskatīties, ka pārējās stārķu meitenes nekust no vietas!lianaliesma wrote: Tarnova
Mani arī - paskatīties, kas tad tās ir par vietām
)
Jau kādu nedēļu laikam Movebank ielicis arī 2013.gada stārķītes (vai varbūt iepriekš es ne tā skatījos), tagad Latvijas melno stārķu karte izskatās šāda (divas pirmās bildes - pirms un pēc "pudeļkakla" jeb bottle-neck, lai gan vairāk pēc citiem šaurumiem izskatās).
Un trešajā bildē ir tagadējais sešinieks - man jau liekas, ka tas ir labi, ja viņas dzīvojas vēl Eiropā un netuvojas putnu lamatām un tam briesmīgajam šaurajam ceļam.
Cik var manīt no bildēm un aprakstiem, arī Āfrikā viņas nemaz negaida salda dzīve... Tālākais punkts Āfrikā ir Tincei (šaurā sarkanā bulta).

Jau kādu nedēļu laikam Movebank ielicis arī 2013.gada stārķītes (vai varbūt iepriekš es ne tā skatījos), tagad Latvijas melno stārķu karte izskatās šāda (divas pirmās bildes - pirms un pēc "pudeļkakla" jeb bottle-neck, lai gan vairāk pēc citiem šaurumiem izskatās).
Un trešajā bildē ir tagadējais sešinieks - man jau liekas, ka tas ir labi, ja viņas dzīvojas vēl Eiropā un netuvojas putnu lamatām un tam briesmīgajam šaurajam ceļam.
Cik var manīt no bildēm un aprakstiem, arī Āfrikā viņas nemaz negaida salda dzīve... Tālākais punkts Āfrikā ir Tincei (šaurā sarkanā bulta).

Lūdzu Māra Strazda atbildeJamsis wrote:Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
![]()
Mani arī interesēun gan jau ne tika mani.
"Paldies par interesi! Man drusku ir pārslodze ar darbiem, bet kaut kad (cerams, drīzumā) uzrakstīšu par sezonu kā tādu. Īsi - pie tās ligzdas aizvakar biju, tā ir "izvesta", vismaz nelaiķis nekur nemētājas. Domāju, ka īpaši lielas izredzes tam putnam tomēr nav, bet kas zina. dažreiz notiek arī brīnumi. Par Meiju nevaru pateikt neko. Visdrīzāk viņa nezina, kur lidot, bet varbūt, ka viņa stiepj gumiju (un ziemos, piemēram Izraēlā, tā kā nekur nav jāskrien...). Laiks rādīs.
M."
Paldies par atbildi. Kapēc Māris uzsver, ka tādiem "vēlīnajiem" stārķēniem nav izredzes? nav izredzes izdzīvot? kapēc nav?VIKTORYja wrote:Lūdzu Māra Strazda atbildeJamsis wrote:Tikai padalieties lūdzu ar saņemto atbildiVIKTORYja wrote: Paldies!!!Rakstīšu M.Strazdam![]()
![]()
![]()
Mani arī interesēun gan jau ne tika mani.
![]()
"Paldies par interesi! Man drusku ir pārslodze ar darbiem, bet kaut kad (cerams, drīzumā) uzrakstīšu par sezonu kā tādu. Īsi - pie tās ligzdas aizvakar biju, tā ir "izvesta", vismaz nelaiķis nekur nemētājas. Domāju, ka īpaši lielas izredzes tam putnam tomēr nav, bet kas zina. dažreiz notiek arī brīnumi. Par Meiju nevaru pateikt neko. Visdrīzāk viņa nezina, kur lidot, bet varbūt, ka viņa stiepj gumiju (un ziemos, piemēram Izraēlā, tā kā nekur nav jāskrien...). Laiks rādīs.
M."
Emotion, Tu jau 15.augustā (6.lapā) to zināji, kāpēc izredzes mazas
viņi atpaliek no masām, nav kas pamāca (vienalga, savējie vai svešie, taču, ja citi jau aizlido, bet jaunuļi nav vēl nobrieduši lidojumam, kas gan tās par izredzēm, jācer uz veiksmi)
Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.Emotion wrote:http://www.lsm.lv/lv/raksts/dziivnieki/ ... u.a141582/
kas notiks ar stārķukiem, kas gredzenoti 7.augustā, ja viņu vecāki dosies prom un tos pametīs???
kopēju: " Ornitologi nobažījušies arī par citām jaunajām stārķenēm, piemēram, 7.augustā gredzenotā ligzdu varētu atstāt tikai ap 20.septembri, bet ir zināms, ka pieaugušie putni, kuri zina, gan kurp, gan cik ilgi jālido, ceļā dodas ap augusta vidu, par nelielajām izredzēm izdzīvot vēsta "goris.lv".
Piekrītu, ka šis ir galvenais nepieciešamais faktors tālajiem pārlidojumiem. Jo izmantojot šīs augšupejošās gaisa strāvas putniem ir daudz mazāk jāpieliek savs spēks, enerģija, lai pārvarētu lielus attālumus. Jo vairāk tuvojas rudens, jo zeme paliek aukstāka, un šīs siltā gaisa strāvas samazinās, un putni patērē daudz vairāk spēka rezerves, kas tomēr nav neizsmeļamas. Tāpēc jau pastāv bažas par Meijas migrāciju, jo lai arī barības bāze Latvijā vēl ir pietiekoša, aizlidot līdz Zuzei, Sarmai, viņai būs daudz grūtāk, kā tas būtu bijis pāris nedēļas atpakaļ!Made wrote: Domāju, ka vecie arī vairāk sajūt gaidāmo meteoroloģisko prognozi un "termikas" iespējas un izlido vislabākajā laikā.
Zīļuka aizlidojusi, bet šis skaistulis (nez kāpēc esmu ierakstījusi Zīļukas nākošo kavalieru skaitā, lai gan dzimums nav noteikts) joprojām turpina baroties turpat pie Olšes (kā es laikam nepareizi lasu kartē) jeb Oršas (Māris Strazds tā saka). Fratišeks Pojers atsūtīja informāciju, jo ir otrs gredzena 655F nolasījums