🔒Jūras ērgļi Durbē 2017 (Milda un Raimis)
Re: Jūras ērgļi Durbē 2017
Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus?MĀRIS wrote: Jaunā saimniece tā izrāda simpātijas, bet Raimis noraidošs. Nav, nav viegli šiem lielajiem putniem, un izskatās, ka tēviņiem ir vislielākās grūtības sarast ar citu sievišķi.
Vai tiešām ir tā, kā d.e. saka, ka kamēr nav olu, tikmēr nekā nopietna un tas viss tik amzieris? Bet tad par ko šis noraidošs? Pret Meiteni nebij noraidošs, bet caur pirkstiem izlaida, pret šo noraidošs, bet klātbūtnē piecieš.
Nesaprotu es šo sadaļu
Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.Simba wrote: Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus?![]()
Vai tiešām ir tā, kā d.e. saka, ka kamēr nav olu, tikmēr nekā nopietna un tas viss tik amzieris? Bet tad par ko šis noraidošs? Pret Meiteni nebij noraidošs, bet caur pirkstiem izlaida, pret šo noraidošs, bet klātbūtnē piecieš.
Nesaprotu es šo sadaļu
Redzēs, kā būs ar Raimi
Last edited by Lote on 09 Apr 2017 19:00, edited 1 time in total.
18.56 Raimis gribēja 18+, bet svešā, muļķadesa, neļāvās 
Par to jau tai skaitā man nav saprotams - pazaudē draudzeni un pēc tam arī paši "notinas no skatuves"... Es šeit loģiku neredzu, pie nosacījuma, ka grūti izveidot pāri šai sugai. Un lielākoties viena stabila pāra vietā ir divi jauni klejotāji. Nu... var jau būt, ka aizkadrā abi paliek kopāSandra L. wrote:Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.Simba wrote: Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus?![]()
Nesaprotu es šo sadaļu
Redzēs, kā būs ar Raimi![]()
Es arī tā ceruSimba wrote:Nu... var jau būt, ka aizkadrā abi paliek kopā
Esot par vēlu olas perētSandra L. wrote:18.56 Raimis gribēja 18+, bet svešā, muļķadesa, neļāvās
Tās bija vienkārši manas pārdomas atceroties Robčiku pēc Durbītes pazušanas, Venta "jaunavu" nepieņemšana, šobrīd skatāmais ar Raimi /lai gan nupat mēģināja pāroties, bet meiča - ni!Simba wrote:Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus?MĀRIS wrote: Jaunā saimniece tā izrāda simpātijas, bet Raimis noraidošs. Nav, nav viegli šiem lielajiem putniem, un izskatās, ka tēviņiem ir vislielākās grūtības sarast ar citu sievišķi.![]()
Nesaprotu es šo sadaļu
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
19.12. Abi aizlido. Raimis pirmais.
Meiča seko.
Meiča seko.
Man liekas, viņi pazūd tāpēc, ka vienkārši rotē kaut kur savas "otras puses" meklējumos. Nedomāju, ka viņi lido meklēt pazudušo. Drīzāk jūt, ka te nekas nav sanācis un dodas meklēt savu laimi citur.Sandra L. wrote: Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.
Redzēs, kā būs ar Raimi![]()
Šis ir tikai viens pieturas punkts, kurš manuprāt viņiem nav tik svarīgs kā mums. Protams pavasaros, kad hormoni trako, viņi pakaro par ligzdu, teritoriju un simpātijām, bet viņu te ir pietiekami daudz bijis un domājams ir vēl daudz X , Y un Z vietu bez kamerām, kur viņi čupojas, draudzējas, saplēšas un lido atkal tālāk.
Kā jau teicu, es domāju, ka viņi neuztver to kopā būšanu tik nopietni, kamēr nav kopā veiksmīgi ligzdojuši. Varbūt tik tad viņiem tas klikšķis nostrādā, ka viņi ir saderīgs pāris un neko citu vairs nemeklē.
Tagad arī...Raimis visādi centās Meiteni uz ligzdošanu pierunāt, bet nekā...oliņas nesanāca. Raimim pavasaris galvā un jauna meitene blakus uzradusies, šķiet neko daudz šis nefilozofē par bijušo...dzīvo vienā mierā tālāk. Vēl jo vairāk interesanti skatīties, kas notiks tālāk ! Šī kamera un ligzda tiešām ir unikāla !
Man liekas, ka galvenajam kontrolvārdam visās šajās pārdomās jābūt - visi šie ērgļi ir jaunuļi!
Viņi ir tikko sasnieguši dzimumbriedumu vai gandrīz sasnieguši un ir tajā periodā, kad meklē pāri un meklē savu "karaļvalsti" (kā rakstīja Liz01).
Vienīgais pieaugušais ērglis, kuru mēs esam redzējuši te pēdējo divu gadu laikā, ir Roberts. Roberts pameta rajonu pēc cīņām ar Ansi. Un tad sākās... Viņiem visiem uz astītēm bija melnumi vai pavisam vēl raibumi, Šilute ar Ventu bija par kādu gadu vecāki un bija nopietni sagatavojušies ligzdot, bet iejaucās ļaunais liktenis. Pārējie tik tikko četrus vai piecus gadus veci.
Domāju, ka šo vecumu varētu salīdzināt ar cilvēku 18-22 gadu vecumu, kad viegli satiekas, viegli izšķiras, meklē nākamo, līdz atrod pāri. Jāņa Ķuzes vārdiem, liekas, ka vismaz puse no viņiem nevis veido ģimeni, bet vēl spēlē ģimenes veidošanu.
Viņi ir tikko sasnieguši dzimumbriedumu vai gandrīz sasnieguši un ir tajā periodā, kad meklē pāri un meklē savu "karaļvalsti" (kā rakstīja Liz01).
Vienīgais pieaugušais ērglis, kuru mēs esam redzējuši te pēdējo divu gadu laikā, ir Roberts. Roberts pameta rajonu pēc cīņām ar Ansi. Un tad sākās... Viņiem visiem uz astītēm bija melnumi vai pavisam vēl raibumi, Šilute ar Ventu bija par kādu gadu vecāki un bija nopietni sagatavojušies ligzdot, bet iejaucās ļaunais liktenis. Pārējie tik tikko četrus vai piecus gadus veci.
Domāju, ka šo vecumu varētu salīdzināt ar cilvēku 18-22 gadu vecumu, kad viegli satiekas, viegli izšķiras, meklē nākamo, līdz atrod pāri. Jāņa Ķuzes vārdiem, liekas, ka vismaz puse no viņiem nevis veido ģimeni, bet vēl spēlē ģimenes veidošanu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Precīzi !Vērotāja wrote:Man liekas, ka galvenajam kontrolvārdam visās šajās pārdomās jābūt - visi šie ērgļi ir jaunuļi!...
...Jāņa Ķuzes vārdiem, liekas, ka vismaz puse no viņiem nevis veido ģimeni, bet vēl spēlē ģimenes veidošanu.
P.S. Turklāt jaunības maksimālismā viņiem šķiet, ka tobrīd viss ir ļoooooti nopietni, bet nopietni būs vien tad, kad izdēs olu un nāksies "pieaugt" un saprast, ka diskotēka beigusies !
10.APRĪLIS
Labrīt!
6:02 dzirdamas dīvainas skaņas,laikam jau meža zvēri(?)
6:03 arī ērgļi sasaucas patālu no ligzdas
Durbes pusē pūš stiprs vējš un miglains rīts
Labrīt!
6:02 dzirdamas dīvainas skaņas,laikam jau meža zvēri(?)
6:03 arī ērgļi sasaucas patālu no ligzdas
Durbes pusē pūš stiprs vējš un miglains rīts