🔒Jūras ērgļi Durbē 2017 (Milda un Raimis)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
skarleta

Re: Jūras ērgļi Durbē 2017

Post by skarleta »

Skaisti :D meitene atlidoja ar siena kumšķi ,pēc viņas uzreiz Raimis :)
Image
skarleta

Post by skarleta »

18.33
:)
Image
Lote

Post by Lote »

18.48 :lol:
Simba

Post by Simba »

MĀRIS wrote: Jaunā saimniece tā izrāda simpātijas, bet Raimis noraidošs. Nav, nav viegli šiem lielajiem putniem, un izskatās, ka tēviņiem ir vislielākās grūtības sarast ar citu sievišķi. :roll:
Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus? :roll:
Vai tiešām ir tā, kā d.e. saka, ka kamēr nav olu, tikmēr nekā nopietna un tas viss tik amzieris? Bet tad par ko šis noraidošs? Pret Meiteni nebij noraidošs, bet caur pirkstiem izlaida, pret šo noraidošs, bet klātbūtnē piecieš.
Nesaprotu es šo sadaļu :roll:
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Simba wrote: Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus? :roll:
Vai tiešām ir tā, kā d.e. saka, ka kamēr nav olu, tikmēr nekā nopietna un tas viss tik amzieris? Bet tad par ko šis noraidošs? Pret Meiteni nebij noraidošs, bet caur pirkstiem izlaida, pret šo noraidošs, bet klātbūtnē piecieš.
Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.
Redzēs, kā būs ar Raimi :?: :roll:
Lote

Post by Lote »

18.56...Bija domas par 18+, bet nekas nesanāca
Image
Last edited by Lote on 09 Apr 2017 19:00, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

18.56 Raimis gribēja 18+, bet svešā, muļķadesa, neļāvās :lol:
Simba

Post by Simba »

Sandra L. wrote:
Simba wrote: Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus? :roll:
Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.
Par to jau tai skaitā man nav saprotams - pazaudē draudzeni un pēc tam arī paši "notinas no skatuves"... Es šeit loģiku neredzu, pie nosacījuma, ka grūti izveidot pāri šai sugai. Un lielākoties viena stabila pāra vietā ir divi jauni klejotāji. Nu... var jau būt, ka aizkadrā abi paliek kopā :D
skarleta

Post by skarleta »

18.56
:D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Simba wrote:Nu... var jau būt, ka aizkadrā abi paliek kopā :D
Es arī tā ceru :D
skarleta

Post by skarleta »

Sandra L. wrote:18.56 Raimis gribēja 18+, bet svešā, muļķadesa, neļāvās :lol:
Esot par vēlu olas perēt :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Simba wrote:
MĀRIS wrote: Jaunā saimniece tā izrāda simpātijas, bet Raimis noraidošs. Nav, nav viegli šiem lielajiem putniem, un izskatās, ka tēviņiem ir vislielākās grūtības sarast ar citu sievišķi. :roll:
Es tikai nesaprotu - ja jau tam tēviņam ir tik grūti, tad ko šis tik ātri un brīvi maina tos sievišķus? :roll:
Tās bija vienkārši manas pārdomas atceroties Robčiku pēc Durbītes pazušanas, Venta "jaunavu" nepieņemšana, šobrīd skatāmais ar Raimi /lai gan nupat mēģināja pāroties, bet meiča - ni! :roll: /. Ar meičām patiešām šeit izskatās, kā Liz01 teica - štrunts kas karalis, ka tikai ir karaļvalsts! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

19.12. Abi aizlido. Raimis pirmais. :P
Meiča seko. :P
d.e.

Post by d.e. »

Sandra L. wrote: Parasti līdz šim visi tēviņi pēc draudzeņu padzīšanas vai pazušanas pēc dažām dienām paši ir pazuduši, prom un uz neatgriešanos.
Man liekas, viņi pazūd tāpēc, ka vienkārši rotē kaut kur savas "otras puses" meklējumos. Nedomāju, ka viņi lido meklēt pazudušo. Drīzāk jūt, ka te nekas nav sanācis un dodas meklēt savu laimi citur. ;)
Šis ir tikai viens pieturas punkts, kurš manuprāt viņiem nav tik svarīgs kā mums. Protams pavasaros, kad hormoni trako, viņi pakaro par ligzdu, teritoriju un simpātijām, bet viņu te ir pietiekami daudz bijis un domājams ir vēl daudz X , Y un Z vietu bez kamerām, kur viņi čupojas, draudzējas, saplēšas un lido atkal tālāk.
Kā jau teicu, es domāju, ka viņi neuztver to kopā būšanu tik nopietni, kamēr nav kopā veiksmīgi ligzdojuši. Varbūt tik tad viņiem tas klikšķis nostrādā, ka viņi ir saderīgs pāris un neko citu vairs nemeklē.
Tagad arī...Raimis visādi centās Meiteni uz ligzdošanu pierunāt, bet nekā...oliņas nesanāca. Raimim pavasaris galvā un jauna meitene blakus uzradusies, šķiet neko daudz šis nefilozofē par bijušo...dzīvo vienā mierā tālāk. Vēl jo vairāk interesanti skatīties, kas notiks tālāk ! Šī kamera un ligzda tiešām ir unikāla ! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Man liekas, ka galvenajam kontrolvārdam visās šajās pārdomās jābūt - visi šie ērgļi ir jaunuļi!
Viņi ir tikko sasnieguši dzimumbriedumu vai gandrīz sasnieguši un ir tajā periodā, kad meklē pāri un meklē savu "karaļvalsti" (kā rakstīja Liz01).

Vienīgais pieaugušais ērglis, kuru mēs esam redzējuši te pēdējo divu gadu laikā, ir Roberts. Roberts pameta rajonu pēc cīņām ar Ansi. Un tad sākās... Viņiem visiem uz astītēm bija melnumi vai pavisam vēl raibumi, Šilute ar Ventu bija par kādu gadu vecāki un bija nopietni sagatavojušies ligzdot, bet iejaucās ļaunais liktenis. Pārējie tik tikko četrus vai piecus gadus veci.

Domāju, ka šo vecumu varētu salīdzināt ar cilvēku 18-22 gadu vecumu, kad viegli satiekas, viegli izšķiras, meklē nākamo, līdz atrod pāri. Jāņa Ķuzes vārdiem, liekas, ka vismaz puse no viņiem nevis veido ģimeni, bet vēl spēlē ģimenes veidošanu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Man liekas, ka galvenajam kontrolvārdam visās šajās pārdomās jābūt - visi šie ērgļi ir jaunuļi!...
...Jāņa Ķuzes vārdiem, liekas, ka vismaz puse no viņiem nevis veido ģimeni, bet vēl spēlē ģimenes veidošanu.
Precīzi !

P.S. Turklāt jaunības maksimālismā viņiem šķiet, ka tobrīd viss ir ļoooooti nopietni, bet nopietni būs vien tad, kad izdēs olu un nāksies "pieaugt" un saprast, ka diskotēka beigusies ! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

20.47. Mūsu jaunais pāris vēlreiz atrādījās. :P
Image

20.50. Viens pēc otra prom. :P
Image
mega2

Post by mega2 »

10.APRĪLIS

Labrīt!
6:02 dzirdamas dīvainas skaņas,laikam jau meža zvēri(?) :roll:
6:03 arī ērgļi sasaucas patālu no ligzdas :P
Durbes pusē pūš stiprs vējš un miglains rīts :shock:
mega2

Post by mega2 »

6:21 abi ērgļi ierodas ligzdā! :P

6:22 Raimis gribēja 18+,bet tika nolikts pie'' vietas''-nevar īsti saprast,pēc muguras raibumiem it,kā būtu Meitene,bet pēc baltās astes-jaunā dāma(?) :o

Image
mega2

Post by mega2 »

6:26 un tomēr jaunā svešiniece-lēkā pa zariem,bet Raimis vārtās pa ligzdas bedrīti :lol:
Image

Image
Locked

Return to “Jūras ērglis”