Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016

Coracias garrulus - European Roller
Murkjelis

Re: Zaļās vārnas Ādažu poligonā, 2016

Post by Murkjelis »

Made wrote:Vai domā, ka akmentiņi?
ēēēē... nu es tā iedomājos, jā :D
Made

Post by Made »

Man arī kārojās to ieraudzīt kā jūras akmentiņus ar gliemežvākiem :lol:
Sarmīte

Post by Sarmīte »

5.jūnijs
8:44
Labrīt!
Beidzot man arī ALs atrādījās,pārbaudīja mājiņu.
Image
Tālis

Post by Tālis »

9:25

Ņemas pa iekšu pēksķēdams un salmus svaidīdams.

Image
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Liva

Post by Liva »

Varbūt esmu palaidusi garām, bet nu tomēr- vai Alam teorētiski vēl ir iespēja atrast partneri un ligzdot šogad?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Liva wrote:Varbūt esmu palaidusi garām, bet nu tomēr- vai Alam teorētiski vēl ir iespēja atrast partneri un ligzdot šogad?
Ja pareizi sapratu, tad nē. Iepriekšējā gada partneres KX izdēto olu viņš izmeta no ligzdas un KX pameta šo būri.

Interesanti būtu zināt, vai KX ligzdo ar sarkani-balto? Vai ja nav būra, arī tas pāris izjuka?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
dabasSkaņas

Post by dabasSkaņas »

Vērotāja wrote:
Liva wrote:Varbūt esmu palaidusi garām, bet nu tomēr- vai Alam teorētiski vēl ir iespēja atrast partneri un ligzdot šogad?
Ja pareizi sapratu, tad nē. Iepriekšējā gada partneres KX izdēto olu viņš izmeta no ligzdas un KX pameta šo būri.

Interesanti būtu zināt, vai KX ligzdo ar sarkani-balto? Vai ja nav būra, arī tas pāris izjuka?
Pašreiz tikpat maza skaidrība kā par [AL] ir par visām citām poligona zaļvārnām. Šodien ieskatījos vairākos cerīgākajos būros, kur viņas perēja agrāk vai redzētas tuvumā šogad, bet nekā, vēl neviena dējuma. Vakar Garkalnes mežos bija līdzīga aina - vairāki agrāk apdzīvotie būri tukši, lai gan vietām netālu uzturējās pa kādai vārnai. Nepilnā būru pārbaude Garkalnē beidzās vien ar diviem zaļo vārnu dējumiem. No vienas puses - vēl jau samērā agrs. No otras - katra šķietama aizķeršanās ar šādiem putniem liek vismaz nevilšus satrūkties, ja ne sākt nopietni satraukties.

"ALu" es vēl nenorakstītu. Kamēr kavējas arī citi, viņam, vismaz teorētiski, arī joprojām ir iespēja. Katrā ziņā šīsvasaras kalendārā viņam dienu vēl gana. Par [KX] un RW pagaidām jaunu ziņu nav. Turpmākās izredzes viņus satikt lielā mērā atkarīgas no šīs vasaras ligzdošanas sezonas kopumā. Jo vairāk ligzdu atradīsim un jo vairāk no tām nonāks līdz mazuļiem, jo vairāk būs noskaidrotu pieaugušo putnu ID.

Starp citu, man šķiet, ka šogad zaļo vārnu būros ir neparasti maz pupuķu ligzdu. Jāpajautā Viesturam, kā izskatās poligona pupuķu būros. Tās ir divas diezgan neatkarīgi līdzās pastāvošas būru saimniecības.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

No 15:14 - 15-18
Als pa divi lāgi mazliet histēriski parušinājās (kā misters Bīns džudo klasē) būrī un pa divi lāgi, kā krietns dao piekritējs, pasēdēja lodziņā un daiļi parunāja.
Image
dabasSkaņas

Post by dabasSkaņas »

Murkjelis wrote:No 15:14 - 15-18
Als pa divi lāgi mazliet histēriski parušinājās (kā misters Bīns džudo klasē) būrī un pa divi lāgi, kā krietns dao piekritējs, pasēdēja lodziņā un daiļi parunāja.
Image
Dao, džudo, Rovans Atkinsons un visi citi domu gājieni Ādažu poligona zaļo vārnu vebkameru forumā - paši skatītāji un apspriedēji turpina mani pārsteigt (ļoti labā nozīmē) ne mazāk kā putni. Paldies, un turpinām vērot!
Murkjelis

Post by Murkjelis »

dabasSkaņas wrote:

Dao, džudo, Rovans Atkinsons un visi citi domu gājieni Ādažu poligona zaļo vārnu vebkameru forumā - paši skatītāji un apspriedēji turpina mani pārsteigt (ļoti labā nozīmē) ne mazāk kā putni. Paldies, un turpinām vērot!
Nekas, nekas - vēl daži gadi uzmanīgas vērošanas, apvienojumā ar gluži netīšu izglītošanos, kā blakusefektu, un mēs liksim mierā Atkinsonu un izteiksimies zinātniskā valodā! Pagaidām nāksies paciest mūsu... neordināro pieeju :D
Liva

Post by Liva »

Murkjelis wrote:
Nekas, nekas - vēl daži gadi uzmanīgas vērošanas, apvienojumā ar gluži netīšu izglītošanos, kā blakusefektu, un mēs liksim mierā Atkinsonu un izteiksimies zinātniskā valodā! Pagaidām nāksies paciest mūsu... neordināro pieeju :D
Savukārt Vērotājam Parastajam un Vērotājam Iesācējam apraksti ar Atkinsona palīdzību ir daudz saprotamāki :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Man liekas, ka viss ir labi, kā ir, ne visiem jākļūst par spečukiem putnu jautājumos, tāpat kā ne visiem jābūt drēbniekiem, vai dzejniekiem, vai psihologiem... Lai arī mums visiem ir psihe, ko lietojam ik dienas, tak nerunājam par to zinātniskā terminoloģijā. Tāpat arī par putnu, vai vispār dabas dzīves norisēm pilnīgi apmierinoši ir lietot parasta vērotāja aprakstus/novērojumus/interpretācijas. Esam taču visi dabas daļa :D Bieži vien tieši "skats no malas" ļauj ieraudzīt citādas sakarības, nekā vispārpieņemts.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

6.JŪNIJS
9:58 Labrīt!

Viena vārna bija būrītī un tarkščēja,bet aizlidoja...

Image

Image
Murkjelis

Post by Murkjelis »

9:58 Tas bija Als :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

11:43
ALs pie mājiņas.
Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

11:51
Nu jau ielīda būrītī un kerkšķinās
Image
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Als ir pārknābis vadus :)
Tiešraide šobrīd neiet.
IevaM

Post by IevaM »

Als ir pārknābis vadus :)
Tiešraide šobrīd neiet.
Hmm, man it kā viss iet.
vai arī atkal rāda vēsturi?
Murkjelis

Post by Murkjelis »

IevaM wrote:
Hmm, man it kā viss iet.
vai arī atkal rāda vēsturi?
Tagad viss ok. Droši vien uz brīdi bija mirkļa vārgums piemeties, kad es ieskatījos.
Skat, te var redzēt, ka tiešraide 25 min tik iet. Ir bijis pārtraukums. Neliels.

Image
RedStar7

Post by RedStar7 »

Sveiki,

DabasSkaņas jau pieminēja, ka sestdien bijusi būru apsekošana. Ja kādam tas liekas interesanti, par to vairāk uzrakstīts te, ir arī dažas bildes:
http://stacija.org/zalo-varnu-buru-apsekosana/
Post Reply

Return to “Zaļā vārna”