Vērotāja wrote:Liva wrote:Varbūt esmu palaidusi garām, bet nu tomēr- vai Alam teorētiski vēl ir iespēja atrast partneri un ligzdot šogad?
Ja pareizi sapratu, tad nē. Iepriekšējā gada partneres KX izdēto olu viņš izmeta no ligzdas un KX pameta šo būri.
Interesanti būtu zināt, vai KX ligzdo ar sarkani-balto? Vai ja nav būra, arī tas pāris izjuka?
Pašreiz tikpat maza skaidrība kā par [AL] ir par visām citām poligona zaļvārnām. Šodien ieskatījos vairākos cerīgākajos būros, kur viņas perēja agrāk vai redzētas tuvumā šogad, bet nekā, vēl neviena dējuma. Vakar Garkalnes mežos bija līdzīga aina - vairāki agrāk apdzīvotie būri tukši, lai gan vietām netālu uzturējās pa kādai vārnai. Nepilnā būru pārbaude Garkalnē beidzās vien ar diviem zaļo vārnu dējumiem. No vienas puses - vēl jau samērā agrs. No otras - katra šķietama aizķeršanās ar šādiem putniem liek vismaz nevilšus satrūkties, ja ne sākt nopietni satraukties.
"ALu" es vēl nenorakstītu. Kamēr kavējas arī citi, viņam, vismaz teorētiski, arī joprojām ir iespēja. Katrā ziņā šīsvasaras kalendārā viņam dienu vēl gana. Par [KX] un RW pagaidām jaunu ziņu nav. Turpmākās izredzes viņus satikt lielā mērā atkarīgas no šīs vasaras ligzdošanas sezonas kopumā. Jo vairāk ligzdu atradīsim un jo vairāk no tām nonāks līdz mazuļiem, jo vairāk būs noskaidrotu pieaugušo putnu ID.
Starp citu, man šķiet, ka šogad zaļo vārnu būros ir neparasti maz pupuķu ligzdu. Jāpajautā Viesturam, kā izskatās poligona pupuķu būros. Tās ir divas diezgan neatkarīgi līdzās pastāvošas būru saimniecības.