Diskusijas

Ligzdas gariņš

Re: Diskusijas

Post by Ligzdas gariņš »

Simba,noteikti kad tiks atkal mājā un dabūs gardu vistas gabaliņu noteikti piedos un uzmurrās smuku kaķa dziesmu! ;)
ja tev ir pārnēsājamā kaķu soma vai konteiners mēģini ievilināt ar kautko ļoti gardu,piemēram vistiņu vai zivs fileju...
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba wrote: Un viņš par to ir nenormāli uz mani apvainojies. Šodien jau protams tāpēc bija pazudis.
Simba, dzīvnieki nekad neapvainojas! Viņš nesaprot tavu uzvedību, viņš ir nobijies.
Pacietību, kārumus un mīļu maigu balsi. Noteikti pietupies, kad ar viņu runā. Turi rokas tā, lai viņš redz atvērtas plaukstas. Vari uz plaukstas uzlikt kādu kārumu. Ja pienāk un cenšas ņemt, neķer viņu, savaldies tajā brīdī. Tā tu atgūsi uzticību.
Kad nākošreiz viņu ieraudzīsi, saņem visu savu gribu un nerādi viņam savu uztraukumu. Mēģini izmantot tās intonācijas un frāzes, kuras izmantoji mājās, kad sauci ēst.

Būs labi! Viņš ir dzīvs, viņš ir tuvumā. Tagad tikai tev jācenšas saņemties, lai neizdarītu kļūdu. Plāns par barošanu ārā, manuprāt, nav pareizs. Kāpēc tev viņš tur jābaro, ja viņam ir mājas? Jo viņš būs vairāk izbadējies un jo tu izvēlēsies "mājīgāku" intonāciju, jo viņš ātrāk ies tev līdzi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Pozitīvam jaunās nedēļas sākumam ! :D
https://www.facebook.com/Nastroenee/vid ... =2&theater
Kaimiņiene

Post by Kaimiņiene »

SIMBA, neuztraucies, dzīvo vienā kaķa mierā! Runčuks atnāks.Bet klausi padomam,- nebļauj, neskrien viņam pakaļ, bet mīļi aprunājies un klusi uzņurrā, runā cilvēciskā balsī ar murājumu, mīļi.Un ieraugot, pagrabini sausās barības kasti, vai ar atvērtu mīkstās ēdmaņas paciņu pakārdini. Man ir trīs kaķi, ielas kaķene ar saviem dēliem, kastrēti. Katru gadu pārceļos uz laukiem un rudenī atpakaļ, un pirmās naktis kāds runčuks nepārnāk, bet no rīta ap pieciem nosalis attipina. Vienu vakaru, kad mincene neatnāca un es viņu saucu, tad dēls pagalmā izgāja un sāka ošņāt pagalmu un kā suns pa mammas pēdām ielīda krūmos un pēc pāris minūtēm no tumsas mammu atveda mājās. Viss būs labi! :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Simba wrote:Paldies jums visiem par līdzijušanu :) Šī tīri cilvēcīgā klātbūtne un atbalsts ir nenovērtējams :)

Man ir šobrīd divas labas un viena slikta ziņa. Labās - viņš ir dzīvs (nav ar kaut kādām iekšējām asiņošanām kaut kur klusi nomiris) un otrs - viņš nav panikā aizskrējis kaut kur tālu prom, vismaz pagaidām. Sliktā - man viņu neizdosies noķert, jo viņš šobrīd ir jau atkal pārvērties par mežonēnu. Es viņu ieraudzīju uz ielas (patiesībā šī ir trešā labā ziņa), kad bija jau melna nakts, pieplacis pie zemes sastinga, pagaidīja, kad nedaudz pietuvojos un tad tikpat zemu pieplacis zemei aizbēga uz privātmāju rajonu. ...
Es ceru, ka man izdosies viņu atkal dabūt drošajās četrās sienās un es ceru, ka viņš kādreiz mūžā man atkal piedos :)
Ai, Simba, nav viņš pārvērties, bet ļoti ļoti sabijies. Pēc manas pieredzes, kad kaķuki pārbīstas, viņiem aiziet ciet kāda klapīte. Mums pie mājas dzīvojošu klīstošo kaķi reiz pamatīgi sabiedēja garāmskrienošs suns, kaķis uznesās mana loga priekšā augošā kokā un sēdēja tajā sastindzis. Kad vakarā gāju vest savu suņuku staigāt, viņš joprojām sēdēja kokā, lai gan parasti viņu vakaros baroja kaimiņiene mājas otrā galā. Otrā dienā tas pats. Pat nekāpa lejā pačurāt. Trešās dienas vakarā stipri lija, mazais bija nokāpis lejā, bet sēdēja pie koka stumbra, kad gāju tuvāk, uzkāpa kokā. Piedāvāju ēdienu, tad tikai pēc vairākām dieām, viņš pirmoreiz nokāpa un stundu čurāja, tad paēda. atstāju trauciņu arvien tālāk no koka, un mazais pamazām pierada nākt pie mūsu durvīm, bet negāja vairs tur, kur viņu agrāk baroja - otrā mājas galā (mana māja ir diezgan liela). Sapratu, ka viņam atslēgusies atmiņa uz kādu laiku... pateicu kaimiņienei, lai atnāk ar viņu parunāties... un tad tikai atgriezās mazajam čujs, pēc kādas nedēļas...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:Un vispār man tik daudz konfektīšu, kūciņu, bulciņu... ir sakrājies, tik nesaprotu, kā lai tiek pie viņu notiesāšanas?! :P
Ja mēs uz vasaras otru pusi, kaut kur augustā gribam rīkot pasēdēšanu brīvā dabā, tad viesu namu būtu pēdējais laiks rezervēt.
Pagājušā gadā mēs vēlu izdomājām un, protams, visās brīvdienās priekšā bija kāzas un kristības.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Ja mēs uz vasaras otru pusi, kaut kur augustā gribam rīkot pasēdēšanu brīvā dabā, tad viesu namu būtu pēdējais laiks rezervēt.
Pagājušā gadā mēs vēlu izdomājām un, protams, visās brīvdienās priekšā bija kāzas un kristības.
Esmu gatavs kaut šosestdien, un kaut Rīgas pilī, vai ezermalā. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Zinta

Post by Zinta »

Simba, vēl var pamēģināt "lēno acu mirkšķināšanu" skatoties uz kaķi lēni aizver acis un pēc brīža lēni atver, nezinu kā, bet tas ļoti nomierina satrauktu kaķīti un laikam viņam rāda, ka nedraud briesmas. Tikai, nezinu cik tavs runčuks redz, ja ir vājredzīgs un labi neredz, paņem kādu viņa sedziņu, kur varētu būt viņa smarža, noliec zemē, tikai bez straujām kustībām. Labi, ka turpat tuvumā, gan jau nomierināsies un būs labi.
Jamsis

Post by Jamsis »

MĀRIS wrote:
Vērotāja wrote: Ja mēs uz vasaras otru pusi, kaut kur augustā gribam rīkot pasēdēšanu brīvā dabā, tad viesu namu būtu pēdējais laiks rezervēt.
Esmu gatavs kaut šosestdien, un kaut Rīgas pilī, vai ezermalā. :P
Kādam, kādai :D tik jāsāk organizēt. Iniciatīva izteikta, jāgaida tikai atbalsts un vienošanās par tikšanās pusi (Kurzeme, Vidzeme, Rīga utt.)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Kā mēs jau to esam novērojuši, tad organizators mums ir tikai viens, mūsu Labais Gariņš - Vērotāja, bet bez izteikta foruma atbalsta arī Viņa neko nedarīs, tāpēc lūdzu, mīlīši, ja kādam liekas tikšanās doma interesanta, tad - vajag par to arī kaut vismaz iečukstēt šeit. Varbūt šoreiz varam kaut ko saorganizēt ar zaļo vārnu pētnieku Račinska k-gu?! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Saule

Post by Saule »

Mēs arī būtu gājēji vai braucēji uz salidojumu, tātad 2 cilvēki.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mums ir pašiem savs pontu! Pagaidām tur ir lielie dumpji, jūras ērgļi un vistu vanagi.

ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/

:D :D :D :D
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

neko nesaprotu :?
pamēģināju nokačāt video no jaunās pontu adreses,man iekačājās faili bez patīšanas režīma un bez skaņas :shock:
varbūt kautčko nepareizi daru:
spiežu uz faila,piemēram šī - ftp://ftp.ldf.lv/kameras/2016/lielais_d ... -11-59.mkv - un tad сохранить видео как,vai ta ne tā???
brachux

Post by brachux »

patīšanas iespējas šobrīd tiešām nav, tiek meklēts risinājums
bet skaņa gan ir
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

brachux wrote:patīšanas iespējas šobrīd tiešām nav, tiek meklēts risinājums
bet skaņa gan ir
brachux,kad atveru pontu failu skaņa ir,bet kad iemetu pie sevis skaņa nau,kā tā? :(
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Šis brazdaiķis nu ir mājās :D

Neizsakāms paldies jums visiem par laba vēlējumiem, padomiem, īkšķu turēšanām un cilvēcību :) Noderēja jebkurš sīkums, ar kuru jūs dalījāties savā pieredzē, pat acu miegšana sarunājoties :lol:
Pamatā īsais stāsts - aizvakar klusums, vakar vakarā netālu no mājām viņš atkoda otrā mājas kaķa klātbūtni un plus ar kaimiņu kaķi patusējās trijatā, bet ieraugot mani, aizbēga. Tad no šorīt no rīta pie pašas mājas krūmos skatījās, bet arī sarunās neielaidās un aiztinās... Pārbraucot no darba nebija, tad šovakar vakarā atkal tais pašos krūmos uzradās... Un šovakar jau izgāja uz sarunām :) Pielaida klāt, izstāstīja, ko par mani un pēdējām dienām domā, palēnām ievilināju lamatiņās ar barību un uzstiepu mājās :) Tādu kaķa apskāvienu es nekad nebiju saņēmusi kā nupat :D

Paldies jums no sirds :D

Image
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Simba, kāds prieks! Vēl pirms brīža piedomāju, kā tur ar Tavu minci... Cik labi, ka viss beidzās labi!
Simba

Post by Simba »

Murkjelis wrote:Simba, kāds prieks! Vēl pirms brīža piedomāju, kā tur ar Tavu minci... Cik labi, ka viss beidzās labi!
Nu velk jau tomēr šis uz brīnumu, velk... ja tā padomā :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba, kāds prieks :D :D :D Varu iedomāties, cik ļoti tu pārdzīvoji. Labi, ka razbainieks ir laimīgi mājās :D :D :D
p.s. gribēju jau rakstīt ziņu un jautāt kā jums iet.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”