Diskusijas
Re: Diskusijas
Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Pilnīgi pārliecināta neesmu,bet domāju,ka šie sīpoliņi,kas domāti loku audzēšanai,vispirms jāiesēj kādos podiņos uz palodzes,bet ārā varētu aprīļa beigās,jo zeme vēl auksta.Varbūt ko jaucu,bet man liekas,ka runa iet par Vidzemes jūrmalas dobēmVērotāja wrote:Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?

-
Droši vien InSorbus, ka vietā būtu nevis jautājuma teikums, bet apgalvojums, jo Jums ir liela pieredze putnu lietās.InSorbus wrote:Tas ar sarkano ir ķeģis, bet otrs putniņš gan vai tad nav ķivulis?MĀRIS wrote:Man pie barotavas kaudamies parasti ņemas lielās zīlītes un zaļžubītes, bet šorīt žubīšu barā parādījās šāds neparasts putniņš. A kas viņš ir - nezinu!![]()
![]()
![]()
![]()

Madara_Ozola wrote: Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
Kaut arī PIRMĀ Lielā diena iet uz vakaru, visiem vērotājiem novēlu priecīgu un saulainu šodieniņu un arī otro svētku dienu un visas atlikušās gada dienas.Reti te izsakos, bet tagad nevaru klusēt.Sakiet, vai par to Ansi jau ir izlemts un akmenī iecirsts.Teikšu tā, mans ANSIS ir āzis manām kazām.Tāpēc nevaru iedomāties ērgli ar šādu vārdu.Tas taču ir ērglis, pietam jūras ērglis, cēls putns, viņa stihijas ir ūdens,vējš,saule, brīvība, ...ērgleni varētu saukt Banga ,Brāzma,Blāzma,Kāpa, Selga, Vētra, utt...bet ērgli; Pirāts, Sedums, Vējš, Orkāns, Vilnis ,Ronis,Liedags, Ašķis, Āķis, Mols ...utt. kas man ātrumā ienāca prātā, nu, kaut kā tā.
Rudenī iestādīju sīpoliņus (tie gan laikam kaut kādi ziemas skaitās) un šopēcpusdien skatījos, ka smuki loki nāk augšā. Nāk loki arī tādiem sīpoliem, kas rudenī bija palikuši neizņemti. Dzīvoju ZA pie Igaunijas. Zeme šodien ēnainās vietās vēl tikai 1 cm no virsas bija atkususi, cik dziļš ir sasalums, nezinu. Sniegs arī ēnainās vietās vēl ir.Vērotāja wrote:Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?
Jau sabāzu zemē, gan jau izaugs
Narcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs 

http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2604rapaskalns wrote:Kaut arī PIRMĀ Lielā diena iet uz vakaru, visiem vērotājiem novēlu priecīgu un saulainu šodieniņu un arī otro svētku dienu un visas atlikušās gada dienas.Reti te izsakos, bet tagad nevaru klusēt.Sakiet, vai par to Ansi jau ir izlemts un akmenī iecirsts.Teikšu tā, mans ANSIS ir āzis manām kazām.Tāpēc nevaru iedomāties ērgli ar šādu vārdu.Tas taču ir ērglis, pietam jūras ērglis, cēls putns, viņa stihijas ir ūdens,vējš,saule, brīvība, ...ērgleni varētu saukt Banga ,Brāzma,Blāzma,Kāpa, Selga, Vētra, utt...bet ērgli; Pirāts, Sedums, Vējš, Orkāns, Vilnis ,Ronis,Liedags, Ašķis, Āķis, Mols ...utt. kas man ātrumā ienāca prātā, nu, kaut kā tā.
Un pareizi darīji, kā teica mana otra pusīte. Kad viņš saņems pietiekoši siltumu, tad arī pats nāks laukā, un nekādi saliņi viņiem neskādējot.Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugsNarcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
rapaskalns, cerams, ka Tavs Ansis kā vārdabrālis mūsējo Ansi iedvesmos uz prasmi un varēšanu zināmās lietās 

Es kā reiz domāju, ko darīt ar saviem sīpoliem, jo podiņā uz palodzes tik daži salīda. Nu re, tagad zināšu, ka var stādīt, rīt arī iebakstīšu zemē. Man Raganietes pieminētajā Garciemā krokusi viena daļa sākuši ziedēt, citi tik spraucas laukā pamazām.Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugsNarcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs
d.e. tieši tā pati situācija, uz palodzes podā sabakstīju, bet vēl palika un visi dīgst.d.e. wrote:Es kā reiz domāju, ko darīt ar saviem sīpoliem, jo podiņā uz palodzes tik daži salīda. Nu re, tagad zināšu, ka var stādīt, rīt arī iebakstīšu zemē. Man Raganietes pieminētajā Garciemā krokusi viena daļa sākuši ziedēt, citi tik spraucas laukā pamazām.Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugsNarcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs
Iepatikās šī te laika prognoze mēnesim, izskatās cerīgi. Cik precīza ir tik ilgtermiņa prognoze, to laiks rādīs

https://www.gismeteo.lv/month/47040/
Ragana neparastā wrote:Heisā-hopsā!Priecīgas Lieldienas!
Nu mīļie mani,visi-ko zinu un ko nezinu.Es ir atkal klāt.
Ar visu slotu.
Kā es teicu..tā notika.

-
Mārīti ,MĀRIS wrote:Madara_Ozola wrote: Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.Ko nu zinu točna, ka tas nav zvirbulis!
Bet šitos zaļos, kas man tur aiz loga bariem dzīvojās, visu laiku uzskatīju par zaļžubītēm. Turpmāk zināšu, ka tie ir ķivuļi, un tagad arī ķeģi. /Traks var no tiem nosaukumiem palikt/.

Mazo putnu barotavas kamerā zaļžubītes (greenfinch) bija pastāvīgi - tēviņš, agresīvs, barojās neatejot no kases, brangs, mugura izskatījās vienkrāsaināka, kā fraka ar dzeltenām malām - bet ķivuļi (siskins) bija retāk fiksēti, slaidāki, žiperīgāki, dzeltenraibāki. Pirmajā bildē no maniem stopkadriem, domāju, ir gan zaļžubītes tēviņš, gan mātīte, bet es nezinu. Otrajā un trešajā bildē ir ķivuļi, jau speciālista noteikti
un zaļžubītes tēviņa aste.

Tik liela jau man tā pieredze gan nav, es arī vēl tikai putnu apgūšanas procesā.Madara_Ozola wrote: Droši vien InSorbus, ka vietā būtu nevis jautājuma teikums, bet apgalvojums, jo Jums ir liela pieredze putnu lietās.Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.

Ķivulis http://www.ornitofaunistika.com/lvp/spispi.htm
Zaļžubīte http://www.ornitofaunistika.com/lvp/chlchl.htm
Zaļžubīte http://www.ornitofaunistika.com/lvp/chlchl.htm
Super prognoze, iepriecināji, pavasaris sajūtams !Vērotāja wrote:d.e. tieši tā pati situācija, uz palodzes podā sabakstīju, bet vēl palika un visi dīgst.d.e. wrote:Es kā reiz domāju, ko darīt ar saviem sīpoliem, jo podiņā uz palodzes tik daži salīda. Nu re, tagad zināšu, ka var stādīt, rīt arī iebakstīšu zemē. Man Raganietes pieminētajā Garciemā krokusi viena daļa sākuši ziedēt, citi tik spraucas laukā pamazām.Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugsNarcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs
Iepatikās šī te laika prognoze mēnesim, izskatās cerīgi. Cik precīza ir tik ilgtermiņa prognoze, to laiks rādīs![]()
https://www.gismeteo.lv/month/47040/

- Lianaliesma
Gudriniece lapsiņa...
https://www.facebook.com/Timeallnews.ru ... 130532138/
https://www.facebook.com/Timeallnews.ru ... 130532138/
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Pērn kaimiņu dārza ābelē, parastā, bet palielā strazdu būrī ligzdoja pupuķis.
Bija ļoti interesanti novērot, bet mīnuss tāds, ka sēdēt ar fotoaparātu, kurš notēmēts uz kaimiņu dārzu, bija pat ļoti neērti. Kad tur rosījās cilvēki, fotografēšana atkrita, jo viņi jau nesaprastu, ka gaidu no būra izlidojam putnu. Varētu padomāt, ka esmu perversa un fotografēju viņus
Šogad esmu iecerējusi mēģināt pupuķi pārvilināt pie sevis
Labi izpētīju kāds ir tas kaimiņu būris, vajag kaut ko līdzīgu atrast.
Un šajā sakarā ir jautājums forumiešiem - vai nezinat kad un kur būs kāds gadatirgus vai līdzīgs pasākums, kur varētu būt lielāka būru izvēle? Depo, Rautas utml piedāvājums neder.
Pupuķis ir derīgs putns arī tīri praktiski, jo zemesvēži ir viņa nozīmīga barība (nezinu kā citur, bet šis tos zemesvēžus stiepa bērniem čupām)

Bija ļoti interesanti novērot, bet mīnuss tāds, ka sēdēt ar fotoaparātu, kurš notēmēts uz kaimiņu dārzu, bija pat ļoti neērti. Kad tur rosījās cilvēki, fotografēšana atkrita, jo viņi jau nesaprastu, ka gaidu no būra izlidojam putnu. Varētu padomāt, ka esmu perversa un fotografēju viņus

Šogad esmu iecerējusi mēģināt pupuķi pārvilināt pie sevis

Un šajā sakarā ir jautājums forumiešiem - vai nezinat kad un kur būs kāds gadatirgus vai līdzīgs pasākums, kur varētu būt lielāka būru izvēle? Depo, Rautas utml piedāvājums neder.
Pupuķis ir derīgs putns arī tīri praktiski, jo zemesvēži ir viņa nozīmīga barība (nezinu kā citur, bet šis tos zemesvēžus stiepa bērniem čupām)