Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?
Pilnīgi pārliecināta neesmu,bet domāju,ka šie sīpoliņi,kas domāti loku audzēšanai,vispirms jāiesēj kādos podiņos uz palodzes,bet ārā varētu aprīļa beigās,jo zeme vēl auksta.Varbūt ko jaucu,bet man liekas,ka runa iet par Vidzemes jūrmalas dobēm :) ,tad tur ir siltāks parasti(esmu dzīvojusi kādu laiciņu Garciemā),visu varēja sēt un stādīt agrāk.
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

InSorbus wrote:
MĀRIS wrote:Man pie barotavas kaudamies parasti ņemas lielās zīlītes un zaļžubītes, bet šorīt žubīšu barā parādījās šāds neparasts putniņš. A kas viņš ir - nezinu! :?: :?: :?: :P
Tas ar sarkano ir ķeģis, bet otrs putniņš gan vai tad nav ķivulis?
Droši vien InSorbus, ka vietā būtu nevis jautājuma teikums, bet apgalvojums, jo Jums ir liela pieredze putnu lietās. :) Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Madara_Ozola wrote: Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.
:oops: Ko nu zinu točna, ka tas nav zvirbulis! :lol: Bet šitos zaļos, kas man tur aiz loga bariem dzīvojās, visu laiku uzskatīju par zaļžubītēm. Turpmāk zināšu, ka tie ir ķivuļi, un tagad arī ķeģi. /Traks var no tiem nosaukumiem palikt/. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
rapaskalns

Post by rapaskalns »

Kaut arī PIRMĀ Lielā diena iet uz vakaru, visiem vērotājiem novēlu priecīgu un saulainu šodieniņu un arī otro svētku dienu un visas atlikušās gada dienas.Reti te izsakos, bet tagad nevaru klusēt.Sakiet, vai par to Ansi jau ir izlemts un akmenī iecirsts.Teikšu tā, mans ANSIS ir āzis manām kazām.Tāpēc nevaru iedomāties ērgli ar šādu vārdu.Tas taču ir ērglis, pietam jūras ērglis, cēls putns, viņa stihijas ir ūdens,vējš,saule, brīvība, ...ērgleni varētu saukt Banga ,Brāzma,Blāzma,Kāpa, Selga, Vētra, utt...bet ērgli; Pirāts, Sedums, Vējš, Orkāns, Vilnis ,Ronis,Liedags, Ašķis, Āķis, Mols ...utt. kas man ātrumā ienāca prātā, nu, kaut kā tā.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Vērotāja wrote:Njā, saprotu, ka jautājums nav īsti vietā - bet vai sīksīpolus lokiem var jau stādīt atklātā dobē vai vēl jāgaida?
Rudenī iestādīju sīpoliņus (tie gan laikam kaut kādi ziemas skaitās) un šopēcpusdien skatījos, ka smuki loki nāk augšā. Nāk loki arī tādiem sīpoliem, kas rudenī bija palikuši neizņemti. Dzīvoju ZA pie Igaunijas. Zeme šodien ēnainās vietās vēl tikai 1 cm no virsas bija atkususi, cik dziļš ir sasalums, nezinu. Sniegs arī ēnainās vietās vēl ir.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jau sabāzu zemē, gan jau izaugs :D Narcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

rapaskalns wrote:Kaut arī PIRMĀ Lielā diena iet uz vakaru, visiem vērotājiem novēlu priecīgu un saulainu šodieniņu un arī otro svētku dienu un visas atlikušās gada dienas.Reti te izsakos, bet tagad nevaru klusēt.Sakiet, vai par to Ansi jau ir izlemts un akmenī iecirsts.Teikšu tā, mans ANSIS ir āzis manām kazām.Tāpēc nevaru iedomāties ērgli ar šādu vārdu.Tas taču ir ērglis, pietam jūras ērglis, cēls putns, viņa stihijas ir ūdens,vējš,saule, brīvība, ...ērgleni varētu saukt Banga ,Brāzma,Blāzma,Kāpa, Selga, Vētra, utt...bet ērgli; Pirāts, Sedums, Vējš, Orkāns, Vilnis ,Ronis,Liedags, Ašķis, Āķis, Mols ...utt. kas man ātrumā ienāca prātā, nu, kaut kā tā.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2604
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugs :D Narcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs ;)
Un pareizi darīji, kā teica mana otra pusīte. Kad viņš saņems pietiekoši siltumu, tad arī pats nāks laukā, un nekādi saliņi viņiem neskādējot. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

rapaskalns, cerams, ka Tavs Ansis kā vārdabrālis mūsējo Ansi iedvesmos uz prasmi un varēšanu zināmās lietās :P
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Jau sabāzu zemē, gan jau izaugs :D Narcises lien ārā no zemes, scillas, krokusi, vai tad loks nosals? Tad jau redzēs ;)
Es kā reiz domāju, ko darīt ar saviem sīpoliem, jo podiņā uz palodzes tik daži salīda. Nu re, tagad zināšu, ka var stādīt, rīt arī iebakstīšu zemē. Man Raganietes pieminētajā Garciemā krokusi viena daļa sākuši ziedēt, citi tik spraucas laukā pamazām.
Attachments
27_marts_2016__1.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Es kā reiz domāju, ko darīt ar saviem sīpoliem, jo podiņā uz palodzes tik daži salīda. Nu re, tagad zināšu, ka var stādīt, rīt arī iebakstīšu zemē. Man Raganietes pieminētajā Garciemā krokusi viena daļa sākuši ziedēt, citi tik spraucas laukā pamazām.
d.e. tieši tā pati situācija, uz palodzes podā sabakstīju, bet vēl palika un visi dīgst.
Iepatikās šī te laika prognoze mēnesim, izskatās cerīgi. Cik precīza ir tik ilgtermiņa prognoze, to laiks rādīs ;)
https://www.gismeteo.lv/month/47040/
Emotion

Post by Emotion »

Ragana neparastā wrote:Heisā-hopsā!Priecīgas Lieldienas!
Nu mīļie mani,visi-ko zinu un ko nezinu.Es ir atkal klāt.
Ar visu slotu.
Kā es teicu..tā notika.
:D raganiņa ar bija prom - uz siltajām zemēm. Droši vien pavadīja mūsu mīlulīšus :lol:
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

MĀRIS wrote:
Madara_Ozola wrote: Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.
:oops: Ko nu zinu točna, ka tas nav zvirbulis! :lol: Bet šitos zaļos, kas man tur aiz loga bariem dzīvojās, visu laiku uzskatīju par zaļžubītēm. Turpmāk zināšu, ka tie ir ķivuļi, un tagad arī ķeģi. /Traks var no tiem nosaukumiem palikt/. :P
Mārīti , ;) droši vien pie Tevis nāk arī zaļžubītes- kā tad pie Tevis lai nenāk. :D Bet Tev taisnība- traks var palikt no nosaukumiem un putniem. Kad sāku putnus mācīties, likās, kas tad tur- iemācīšos vēsā mierā. Nekā nebija- lielai daļai tēviņi un mātītes atšķirīga krāsojuma un tās balsis... jēziņ baltais, un ja vēl vairāki dzied vienlaicīgi- tiešām traks var palikt. Bet neesmu metusi plinti krūmos- turpinu mācīties un turpinām vērot.
Made

Post by Made »

Mazo putnu barotavas kamerā zaļžubītes (greenfinch) bija pastāvīgi - tēviņš, agresīvs, barojās neatejot no kases, brangs, mugura izskatījās vienkrāsaināka, kā fraka ar dzeltenām malām - bet ķivuļi (siskins) bija retāk fiksēti, slaidāki, žiperīgāki, dzeltenraibāki. Pirmajā bildē no maniem stopkadriem, domāju, ir gan zaļžubītes tēviņš, gan mātīte, bet es nezinu. Otrajā un trešajā bildē ir ķivuļi, jau speciālista noteikti :) un zaļžubītes tēviņa aste.

Image

Image

Image
InSorbus

Post by InSorbus »

Madara_Ozola wrote: Droši vien InSorbus, ka vietā būtu nevis jautājuma teikums, bet apgalvojums, jo Jums ir liela pieredze putnu lietās. :) Pēc dzeltenās uzacs un svītrotā spārna ķivulis kas ķivulis.
Tik liela jau man tā pieredze gan nav, es arī vēl tikai putnu apgūšanas procesā. :) Tos, kurus sanācis nobildēt vai kuri jau pabijuši manā barotavā un pagalmā, vai ir biežāk sastopami, redzamāki, viens no otra atšķirīgāki, tos atpazīstu, bet vēl ļoti daudz jāmācās..
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
d.e. wrote:
d.e. tieši tā pati situācija, uz palodzes podā sabakstīju, bet vēl palika un visi dīgst.
Iepatikās šī te laika prognoze mēnesim, izskatās cerīgi. Cik precīza ir tik ilgtermiņa prognoze, to laiks rādīs ;)
https://www.gismeteo.lv/month/47040/
Super prognoze, iepriecināji, pavasaris sajūtams !
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pērn kaimiņu dārza ābelē, parastā, bet palielā strazdu būrī ligzdoja pupuķis.
Bija ļoti interesanti novērot, bet mīnuss tāds, ka sēdēt ar fotoaparātu, kurš notēmēts uz kaimiņu dārzu, bija pat ļoti neērti. Kad tur rosījās cilvēki, fotografēšana atkrita, jo viņi jau nesaprastu, ka gaidu no būra izlidojam putnu. Varētu padomāt, ka esmu perversa un fotografēju viņus ;)

Šogad esmu iecerējusi mēģināt pupuķi pārvilināt pie sevis :D Labi izpētīju kāds ir tas kaimiņu būris, vajag kaut ko līdzīgu atrast.
Un šajā sakarā ir jautājums forumiešiem - vai nezinat kad un kur būs kāds gadatirgus vai līdzīgs pasākums, kur varētu būt lielāka būru izvēle? Depo, Rautas utml piedāvājums neder.

Pupuķis ir derīgs putns arī tīri praktiski, jo zemesvēži ir viņa nozīmīga barība (nezinu kā citur, bet šis tos zemesvēžus stiepa bērniem čupām)
Image
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”