Jūras ērgļi Igaunijā, 2016 (Anna un Uku)
Re: Jūras ērgļi Igaunijā (Anna un Uku), 2016
17.38 Anna ielido,uzreiz arī Uku (abi tapsē bedrīti )
17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?
17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?
Last edited by Diana on 03 Mar 2016 17:47, edited 1 time in total.
17:38
Abi viens pēc otra ielidoja ligzdā un uzreiz ķeras pie ligzdas uzlabošanas darbiem

Abi viens pēc otra ielidoja ligzdā un uzreiz ķeras pie ligzdas uzlabošanas darbiem

Nevaru vien nopriecāties cik šīs ligzdas mātīte ir skaista. Tās acis - ne tikai krāsa, bet arī acu forma.
Bet patiesībā nedomāju, ka paši putni to uztver tieši kā bučošanos. Man liekas, ka viņiem (tāpat kā cilvēkiem) vajag savstarpējus pieskārienus, kontaktu. Viņi ir pāris un jo ilgāk pāris ir kopā, jo no malas var redzēt, ka viņiem patīk kaut ko darīt kopā, pabakstīt otru ar pleciņu, kopā panēsāt zarus, paskrubināties knābjiem. Cilvēkiem laikam to sauc par tuvību, putniem taču arī tāpat
Tā mēs to saucamDiana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?

Bet patiesībā nedomāju, ka paši putni to uztver tieši kā bučošanos. Man liekas, ka viņiem (tāpat kā cilvēkiem) vajag savstarpējus pieskārienus, kontaktu. Viņi ir pāris un jo ilgāk pāris ir kopā, jo no malas var redzēt, ka viņiem patīk kaut ko darīt kopā, pabakstīt otru ar pleciņu, kopā panēsāt zarus, paskrubināties knābjiem. Cilvēkiem laikam to sauc par tuvību, putniem taču arī tāpat

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
bet reizēm viņi tā tikai paskrubinās viens gar otra knābjiem,bet šoreiz(gadījums,kas Viky bildēs redzams,) Anna tā pamatīgāk knābāja pa Uku knābi. Tad nu uzmni,kad bučošanās,kad kāviens.Vērotāja wrote:Nevaru vien nopriecāties cik šīs ligzdas mātīte ir skaista. Tās acis - ne tikai krāsa, bet arī acu forma.
Tā mēs to saucamDiana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?![]()
18.09 Anna izstūma Uku no bedrītes zonas. Agrāk viņa tik aktīva nebija,negrūstījās. Toties Uku aktīvi Annai pakausi bužina(viegli knābj)
Manā uztverē savādāk to nosaukt nevar, kā bučiņa. Mēs jau arī bučojam, skūpstam tikai sev patīkamus cilvēkus. Cik esmu paspējis novērot, arī ērgļu pasaulē bučiņas ir jānopelna. Es vēl neesmu redzējis, ka Roberts būtu bučojis Gitiņu, turpretī Tamāra Robčiku gan. Kad viņi izrāda neapmierinātību, to uzreiz var atšķirt.Diana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?

Viky bildītē redzamajā momentā Anniņa varbūt prasa to, ko Ukku tajā brīdī nemaz negrib dot!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vakara darbi un nedarbi. ''Anna taisa bedrīti - netraucēt'' 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=0aM4QDdzrJk

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0aM4QDdzrJk
18.18. Abi aizlaižas. 
P.s. Par bučiņām. Harietas un M15. ligzdā es bučiņas ļoti maz esmu redzējis, turpretī Džuljetas un Romeo ligzdā ļoti bieži.

P.s. Par bučiņām. Harietas un M15. ligzdā es bučiņas ļoti maz esmu redzējis, turpretī Džuljetas un Romeo ligzdā ļoti bieži.

Last edited by MĀRIS on 03 Mar 2016 18:23, edited 1 time in total.
Šajā situācijā labi varēja redzēt, ka Uku grābstījās ( labā nozīmē) gar Annu, un viņu tas sāka tracināt, tāpēc viņa izrādot savu nepatiku, ieknāba viņam pāris reižu.MĀRIS wrote:Manā uztverē savādāk to nosaukt nevar, kā bučiņa. Mēs jau arī bučojam, skūpstam tikai sev patīkamus cilvēkus. Cik esmu paspējis novērot, arī ērgļu pasaulē bučiņas ir jānopelna. Es vēl neesmu redzējis, ka Roberts būtu bučojis Gitiņu, turpretī Tamāra Robčiku gan. Kad viņi izrāda neapmierinātību, to uzreiz var atšķirt.Diana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?![]()
Viky bildītē redzamajā momentā Anniņa varbūt prasa to, ko Ukku tajā brīdī nemaz negrib dot!
Īsumā varētu būt tā:
Uku: ''Mīļā, iedot buču''
Anna: ''Atsienies! Neredzi, es strādāju!?''

P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta

Last edited by Viky on 03 Mar 2016 18:30, edited 1 time in total.
- Lianaliesma
Anna vienkārši sāk iejusties ērgļu sievas lomā un sāk izrīkot mājas dzīviViky wrote:
P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku par brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Anniņa visdrīzāk jau ir grūsna un kura gan dāma šajā stāvoklī nav nedaudz nervoza un kaprīzaViky wrote: P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Arī iespējamsVērotāja wrote:Anniņa visdrīzāk jau ir grūsna un kura gan dāma šajā stāvoklī nav nedaudz nervoza un kaprīzaViky wrote: P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta

Cik viņa apņēmīgi to vienu zaru rausta un plūkā. jau vakar ievēroju,ka dažus zarus salauž pa smalkiem galabiem,noplēš ķerpjus(un man likās,ka daļiņa no tiem ķērpjiem tika apēsta;tā man liekas,jo es redzēju,ka,plēšot mizu priedei, viņa vienu gabalu pilnīgi noteikti apēda) Tā man rādās:)
Labrīt ! Ēd , ēd tos ķērpjus - vairākkārt redzēju ,varbūt pat derīgi organismam ? 

9:10 Atkal abi kopā riktējas.
Uku apakšbikses priekšplānā

Uku apakšbikses priekšplānā

Last edited by La Marie on 04 Mar 2016 09:22, edited 1 time in total.
9.14.Uku iegūla bedrītē un kārpījās uz kameras pusi.jautri izskatījās.La Marie wrote:9:10 Atkal abi kopā riktējas.