Jūras ērgļi Igaunijā, 2016 (Anna un Uku)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Locked
Diana

Re: Jūras ērgļi Igaunijā (Anna un Uku), 2016

Post by Diana »

17.38 Anna ielido,uzreiz arī Uku (abi tapsē bedrīti )
17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?
Last edited by Diana on 03 Mar 2016 17:47, edited 1 time in total.
Sunshine

Post by Sunshine »

17:38
Abi viens pēc otra ielidoja ligzdā un uzreiz ķeras pie ligzdas uzlabošanas darbiem
Image

Image
Viky

Post by Viky »

Anna rokas pa bedrīti, bet Uku prāts uz nerātnībām, rausta Annu aiz spalvām un grib buču :)

Image

Taču Anna ir pilna apņēmības strādāt, tāpēc Uku dabū nelielu ''kāvienu'' :D Anna paknābā viņu un neapmierināti iepīkstās

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Nevaru vien nopriecāties cik šīs ligzdas mātīte ir skaista. Tās acis - ne tikai krāsa, bet arī acu forma.
Diana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?
Tā mēs to saucam :D
Bet patiesībā nedomāju, ka paši putni to uztver tieši kā bučošanos. Man liekas, ka viņiem (tāpat kā cilvēkiem) vajag savstarpējus pieskārienus, kontaktu. Viņi ir pāris un jo ilgāk pāris ir kopā, jo no malas var redzēt, ka viņiem patīk kaut ko darīt kopā, pabakstīt otru ar pleciņu, kopā panēsāt zarus, paskrubināties knābjiem. Cilvēkiem laikam to sauc par tuvību, putniem taču arī tāpat :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Diana

Post by Diana »

Vērotāja wrote:Nevaru vien nopriecāties cik šīs ligzdas mātīte ir skaista. Tās acis - ne tikai krāsa, bet arī acu forma.
Diana wrote: 17.46 Anna knābj vairākas reizes Uku knābī tā pamatīgi un ieīdējās. vai šitā arī ir tā "bučošanās"?
Tā mēs to saucam :D
Bet patiesībā nedomāju, ka paši putni to uztver tieši kā bučošanos. Man liekas, ka viņiem (tāpat kā cilvēkiem) vajag savstarpējus pieskārienus, kontaktu. Viņi ir pāris un jo ilgāk pāris ir kopā, jo no malas var redzēt, ka viņiem patīk kaut ko darīt kopā, pabakstīt otru ar pleciņu, kopā panēsāt zarus, paskrubināties knābjiem. Cilvēkiem laikam to sauc par tuvību, putniem taču arī tāpat :P
bet reizēm viņi tā tikai paskrubinās viens gar otra knābjiem,bet šoreiz(gadījums,kas Viky bildēs redzams,) Anna tā pamatīgāk knābāja pa Uku knābi. Tad nu uzmni,kad bučošanās,kad kāviens.
18.09 Anna izstūma Uku no bedrītes zonas. Agrāk viņa tik aktīva nebija,negrūstījās. Toties Uku aktīvi Annai pakausi bužina(viegli knābj)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Manā uztverē savādāk to nosaukt nevar, kā bučiņa. Mēs jau arī bučojam, skūpstam tikai sev patīkamus cilvēkus. Cik esmu paspējis novērot, arī ērgļu pasaulē bučiņas ir jānopelna. Es vēl neesmu redzējis, ka Roberts būtu bučojis Gitiņu, turpretī Tamāra Robčiku gan. Kad viņi izrāda neapmierinātību, to uzreiz var atšķirt. :P

Image

Viky bildītē redzamajā momentā Anniņa varbūt prasa to, ko Ukku tajā brīdī nemaz negrib dot! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Viky

Post by Viky »

Vakara darbi un nedarbi. ''Anna taisa bedrīti - netraucēt'' :D

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0aM4QDdzrJk

MĀRIS

Post by MĀRIS »

18.18. Abi aizlaižas. :P
P.s. Par bučiņām. Harietas un M15. ligzdā es bučiņas ļoti maz esmu redzējis, turpretī Džuljetas un Romeo ligzdā ļoti bieži. :P
Last edited by MĀRIS on 03 Mar 2016 18:23, edited 1 time in total.
Viky

Post by Viky »

MĀRIS wrote:
Manā uztverē savādāk to nosaukt nevar, kā bučiņa. Mēs jau arī bučojam, skūpstam tikai sev patīkamus cilvēkus. Cik esmu paspējis novērot, arī ērgļu pasaulē bučiņas ir jānopelna. Es vēl neesmu redzējis, ka Roberts būtu bučojis Gitiņu, turpretī Tamāra Robčiku gan. Kad viņi izrāda neapmierinātību, to uzreiz var atšķirt. :P

Viky bildītē redzamajā momentā Anniņa varbūt prasa to, ko Ukku tajā brīdī nemaz negrib dot! :P
Šajā situācijā labi varēja redzēt, ka Uku grābstījās ( labā nozīmē) gar Annu, un viņu tas sāka tracināt, tāpēc viņa izrādot savu nepatiku, ieknāba viņam pāris reižu.
Īsumā varētu būt tā:
Uku: ''Mīļā, iedot buču''
Anna: ''Atsienies! Neredzi, es strādāju!?''

:lol:

P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta :D
Last edited by Viky on 03 Mar 2016 18:30, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Viky wrote:
P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku par brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta :D
Anna vienkārši sāk iejusties ērgļu sievas lomā un sāk izrīkot mājas dzīvi :D :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viky wrote: P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta :D
Anniņa visdrīzāk jau ir grūsna un kura gan dāma šajā stāvoklī nav nedaudz nervoza un kaprīza ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:
Viky wrote: P.S. Anna vispār šodien tā nedaudz agresīvi noskaņota. Uku pa brīžiem raustījās no viņas. Laikam nolidoja no zara ar nepareizo kāju no rīta :D
Anniņa visdrīzāk jau ir grūsna un kura gan dāma šajā stāvoklī nav nedaudz nervoza un kaprīza ;)
Arī iespējams :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

4.03.
8.23. Anna kaut ko ņukā /ēdamu/, kamēr Uku grauž zaru, un rij siekalas! :P

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

8.42. Anna viena darbojas pa ligzdu. Plucina zariņus, pako ligzdas bedrīti. :P

Image
Diana

Post by Diana »

Cik viņa apņēmīgi to vienu zaru rausta un plūkā. jau vakar ievēroju,ka dažus zarus salauž pa smalkiem galabiem,noplēš ķerpjus(un man likās,ka daļiņa no tiem ķērpjiem tika apēsta;tā man liekas,jo es redzēju,ka,plēšot mizu priedei, viņa vienu gabalu pilnīgi noteikti apēda) Tā man rādās:)
Hildina

Post by Hildina »

Labrīt ! Ēd , ēd tos ķērpjus - vairākkārt redzēju ,varbūt pat derīgi organismam ? :D
La Marie

Post by La Marie »

9:10 Atkal abi kopā riktējas.

Uku apakšbikses priekšplānā :)
Image
Last edited by La Marie on 04 Mar 2016 09:22, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Diana wrote:Cik viņa apņēmīgi to vienu zaru rausta un plūkā.
Image
Diana

Post by Diana »

La Marie wrote:9:10 Atkal abi kopā riktējas.
9.14.Uku iegūla bedrītē un kārpījās uz kameras pusi.jautri izskatījās.
Viky

Post by Viky »

Image
Locked

Return to “Jūras ērglis”