Bet ja ņemam no otras puses, tad Durbīti sagaidīt arī man vairs nav cerību, šis pāris izskatās ka ir sācis sadziedāties, un diez vai tūlīt uzradīsies kāda cita, kura izrādīsies Robčikam simpātiskāka, gan jau šī pati Ilzīte vien tik būs, un tad jau nav ko vilkt garumā. Bet kalendārs tad man būs jāaizmirst.
Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Vārdu vēsmas šeit ir virmojušas un virmos, bet vai tad uzreiz ir jādod vārds - pazudīs intriga un tas ierobežos manu /mūsu/ iztēli. Tagad mēs varam šķirstīt kalendāru un sapņot...!  
 Bet ja nopietni, tad Tu, Vērotāja, pati teici, ka vārdu dosim tad, kad redzēsim, ka šeit patiešām kaut kas notiks. Es jau ticu un ceru, bet garantiju pagaidām nekādu.   

Bet ja ņemam no otras puses, tad Durbīti sagaidīt arī man vairs nav cerību, šis pāris izskatās ka ir sācis sadziedāties, un diez vai tūlīt uzradīsies kāda cita, kura izrādīsies Robčikam simpātiskāka, gan jau šī pati Ilzīte vien tik būs, un tad jau nav ko vilkt garumā. Bet kalendārs tad man būs jāaizmirst.

Dabu nevar iemācīt.   Viss notiek pēc dabas likumiem.     Imis /Tālis/
						- Lianaliesma

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Labi. Sarunāts
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
						- Lianaliesma

Re: Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem
Roberta astes raksti un kreisais profils, no pontu
Un vispār - ļoti skaista bilde.

http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-49.JPG

http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-54.JPG

http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-54.JPG

Apskatījos pontu bildītes, dabūju arī otru Roberta profila bildīti, un , vienīgais ko nosecināju, ka Robertam ir Džuljetas nāsis!  Nezinu gan, kādas ir Amandai!  

http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -08-06.JPG

http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -08-06.JPG
						- 
				Vējš vītolos

Pievienoju sarakstam - Lība. Tāds pamatīgs, nopietns vārds ligzdas saimniecei.Vērotāja wrote:Komentāros atkal virmo vārdu vēsmas![]()
Jūs man sakiet kad taisīt tabulu balsošanai, bez problēmām jebkurā laikā uztaisīšu un nobalsosim.
Noteikti esmu kaut ko izlaidusi - Erna, Minna, Matilde, Trīne, Milda, Egle, Emma, Marta, Lavīze, Līga, Arta, Gerda.
Te vārdu daudzām ligzdām pietiks
Tad, kad dosim Ženijai vārdu, tad Vērotāja to izziņos, un tad iesniegsim savus vārdus. Tagad izteiktos apkopot vienkārši jau ir neiespējami!  

- Lianaliesma

Māri, es tieši tāpat nodomāju par Roberta nāsīm. Skaistas, ko tur teikt.MĀRIS wrote:Apskatījos pontu bildītes, dabūju arī otru Roberta profila bildīti, un , vienīgais ko nosecināju, ka Robertam ir Džuljetas nāsis! Nezinu gan, kādas ir Amandai!![]()

Man šķiet, ka Jaunā Sieva vienkārši ir jānosauc Māra vārdā. Būs mums Māra un miers.... savādāk no Māra miera nebūs 
 Man jau skaits sajucis, cik tie vārdi te ir izskanējuši 
 Un Māri par krusttēvu! 

Un Tu domā, ka tad Jūs tiksiet no manis vaļā?!!! Kāds naivums Tavā vecumā!!!Murkjelis wrote: Būs mums Māra un miers.... savādāk no Māra miera nebūs![]()
Mīļīši, vai mēs nevarētu visas pārdomas, vārdu došanas shēmas un emocijas paust otrajā jūras ērgļu tēmā - identifikācija un diskusijas?
Jūras ērgļu novērojumu lapā gribētos tikai novērojumus skatīt...
Ilgtermiņā paliek ļoti grūti starp čalošanu pamanīt faktus.

Jūras ērgļu novērojumu lapā gribētos tikai novērojumus skatīt...
Ilgtermiņā paliek ļoti grūti starp čalošanu pamanīt faktus.
					Last edited by La Marie on 03 Mar 2016 10:32, edited 1 time in total.

Ja Roberts šomēnes tomēr pieņems ērgleni par sievu, varētu likt vārdu Marta, arī skaists, stiprs vārds 

Reaģējot uz pilnīgi pamatotu kritiku par tēmas piesārņošanu, komentārus par vārdiem pārcēlu uz otru tēmu. 
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 5&start=80
Lūdzu turpmāk vārdus apspriest blakus tēmā. Jo, lai gan mums nav zinātnisks forums un mums ir jājūtās ērti, tomēr par vārdiem jau nu tiešām varam runāt tur un vārdi neattiecas uz pašreiz notiekošo ligzdā.

http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 5&start=80
Lūdzu turpmāk vārdus apspriest blakus tēmā. Jo, lai gan mums nav zinātnisks forums un mums ir jājūtās ērti, tomēr par vārdiem jau nu tiešām varam runāt tur un vārdi neattiecas uz pašreiz notiekošo ligzdā.
lianaliesma, paldies, bilde ir ideāla.lianaliesma wrote:Roberta astes raksti un kreisais profils, no pontu
Un skat, var redzēt to ko vakar rakstīju, ka labās puses spalvas viņam ir īsākas.
Nezin jau cik ilgi šī pazīme darbosies, jo iespējams, ka tās spalvas ir nesen nomainījušās un ar laiku izaugs. Tieši tāpēc nedomāju, ka pagājušajā gadā viņam labā puse atšķīrās no kreisās, varbūt bija otrādi. Bet pašlaik ir īsākas un to var redzēt.
Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
Šī replika laikam jāievieto citur.

- Lianaliesma

eglīte wrote:Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
Man liekas, ka arī jaunpienācēji nevarētu justies apvainoti vai kaut kā tiesībās ierobežoti, ja visi savstarpēji par kaut ko vienojamies, nu piemēram, par to, ka forumā gribas izsekot ērgļu aktivitātēm, man pat traucē (bet neko nesaku, jo katram tak laikam gribas izteikties
Savukārt, runājot par profesionāliem un neprofesionāliem vērojumiem, - profesionāļi šeit savus vērojumus vispār neliek, pavisam droši! Tie tiek krāti savos skapjos un kompjos, un gaida apkopošanu disertācijās, kad tie pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu. (šoreiz es esmu drusku riebīga
P.S. Vērotāj, lūdzu pārcel arī šos uz piemērotāku vietu, varbūt uz diskusijām.

UN...es jau sēn tik uz to spalvu skatoooslianaliesma, paldies, bilde ir ideāla.
Un skat, var redzēt to ko vakar rakstīju, ka labās puses spalvas viņam ir īsākas.
Nezin jau cik ilgi šī pazīme darbosies, jo iespējams, ka tās spalvas ir nesen nomainījušās un ar laiku izaugs. Tieši tāpēc nedomāju, ka pagājušajā gadā viņam labā puse atšķīrās no kreisās, varbūt bija otrādi. Bet pašlaik ir īsākas un to var redzēt.
eglīt, jā, zinu, ka mani ne vienmēr var saprast, tāpēc vēlreiz pa punktiem:eglīte wrote:Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
1. šajā sadaļā tiek pieņemti visi vērojumi!
2. uz blakus sadaļu tiek pārcelti komentāri, kuros runāja kā nosaukt ērgļus un kuros nebija ne vārda par vērojumiem
Šajā sadaļā runājam hronoloģiski par to ko redzam, par to kas notiek ligzdā un tās apkārtnē (tai skaitā, piemēram, šāvieni un tamlīdzīgi).
Blakus sadaļā runājam par lietām, kas neskar notiekošo, piemēram pļāpājam kādus vārdus dot ērgļiem, kāda bija ērgļa aste pirms mēneša utt
eglīt, varbūt atkal neskaidri uzraksīju? Jo tiešām nesapratu kurš novērojums tad no šīs sadaļas ir izņemts? Pļāpas par to vai ērgli nosaukt par Māri nav novērojums un citi komentētāji pilnīgi pamatoti aizrādīja, ka viņiem tas traucē.
Pēc tam, kad eglīte izlasīs, šos komentārus pārcelšu uz otru tēmu, jo šeit tie ir nevietā.
Gan jau šis komentārs nebūs vietā, un tad droši Vērotāja pārcel vai izmet viņu. Mīlīši! Ir viens tāds ļoti būtisks fakts, ka šo vidi, forumu, mēs veidojam paši, ar visām sāpēm emocijām...! Tās ir mūsu mājas. Tad lūdzu, lūdzu veidosim šīs mājas tādas, lai mums visiem, gan man, gan Vērotājai, Eglītei, Hildiņai, Mildiņai.... visiem, arī tiem no skapja būtu interesanti šeit ienākt, palasīt un justies kā mājās. Un par to mēs esam atbildīgi visi, kas šeit darbojamies. Neviens neaizliedz komentēt pat to, ka sunīši laukā... bauda pavasari, bet attiecīgajā tēmā!