eglīte wrote:Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
Šī replika laikam jāievieto citur.
Man liekas, ka arī jaunpienācēji nevarētu justies apvainoti vai kaut kā tiesībās ierobežoti, ja visi savstarpēji par kaut ko vienojamies, nu piemēram, par to, ka forumā gribas izsekot ērgļu aktivitātēm, man pat traucē (bet neko nesaku, jo katram tak laikam gribas izteikties

)
n-tās reizes lasīt teikumu "ērglis aizlidoja" vai tamlīdzīgu dažādās variācijās, es parasti paskatos, vai šis novērojums jau nav ierakstīts, ja ir - dzēšu savu laukā. Kur nu vēl ar ligzdā notiekošo nesaistītu tēmu apspriešana (priekš tam mums ir Diskusiju tēma). Jo tiešām gribas dienas notikumus pārskatīt secīgi un nepāršķirstīt nez cik lapas. Un forumā
jāmēģina ievērot daudzu cilvēku intereses. Starp citu, citviet pasaulē dabas forumos ir vēl skrupulozāki nosacījumi, kas dažreiz pat nav īsti izprotami. Šeit visu var brīvi apspriest un argumentēt - kāpēc tā... Bet ieinteresētam dabas vērotājam iespēja tik cieši vērot putnu dzīvi un vēl arī dalīties savos iespaidos ar citiem ir kolosāla izdevība, kas svarīgāka par blakus niansēm. Vienkārši piesaistīt čatotājus kvantitatīvi diez vai ir foruma, ne arī dabas vērotāju mērķis, kur nu vēl "ievilināt".
Savukārt, runājot par profesionāliem un neprofesionāliem vērojumiem, - profesionāļi šeit savus vērojumus vispār neliek, pavisam droši! Tie tiek krāti savos skapjos un kompjos, un gaida apkopošanu disertācijās, kad tie pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu. (šoreiz es esmu drusku riebīga

)
P.S. Vērotāj, lūdzu pārcel arī šos uz piemērotāku vietu, varbūt uz diskusijām.