Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem

Vērotāja

Re: Identifikācija un citas diskusijas par jūras ērgļu ligzd

Post by Vērotāja »

Vēl video par trešo plakstiņu putniem (uz Jamša komentāru)

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

CerambyX wrote: Abiem putniem galvas nav pagrieztas pret kameru vienādā leņķī -tāpēc šo attēlu īsti izmantot šādai mērīšanai nevar.
Domāju, tas būtu nepareizi, ja mēs pievienotu precīzus skaitļus, bet šis attēls norāda tendenci, kuru der ievērot. ;)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
CerambyX

Post by CerambyX »

lianaliesma wrote:
CerambyX wrote: Abiem putniem galvas nav pagrieztas pret kameru vienādā leņķī -tāpēc šo attēlu īsti izmantot šādai mērīšanai nevar.
Domāju, tas būtu nepareizi, ja mēs pievienotu precīzus skaitļus, bet šis attēls norāda tendenci, kuru der ievērot. ;)
Neprasu precīzus skaitļus ;) Šis attēls nekādu tendenci (vismaz attiecībā uz iezīmētajām līnijām) neparāda, jo to cik iezīmētās līnijas attēlā būs garas ietekmē ne tikai atšķirīgais ērgļu izmērs (kas tiešām tāds ir - to es neapstrīdu), bet arī tas cik tālu putni atrodas no kameras (ja šis attālums ir dažāds - mērījums nebūs korekts) un kādā leņķī galva atrodas pret kameru (ja šis leņķis ir atšķirīgs - mērījums nebūs korekts).
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

CerambyX wrote: Neprasu precīzus skaitļus ;) Šis attēls nekādu tendenci (vismaz attiecībā uz iezīmētajām līnijām) neparāda, jo to cik iezīmētās līnijas attēlā būs garas ietekmē ne tikai atšķirīgais ērgļu izmērs (kas tiešām tāds ir - to es neapstrīdu), bet arī tas cik tālu putni atrodas no kameras (ja šis attālums ir dažāds - mērījums nebūs korekts) un kādā leņķī galva atrodas pret kameru (ja šis leņķis ir atšķirīgs - mērījums nebūs korekts).
Tie Tavi nosacījumi ir korekti aprakstīti un skaidri. Tāpēc :!: arī notverts mirklis, kad abi putni ir salīdzinoši vienādā attālumā no kameras un apmēram vienādā leņķī pagrieztām galviņām :lol: ko ne tik bieži izdodas notvert.

Manuprāt, ir labi pamanāma abu ērgļu galvu proporciju atšķirība.

Robertam galvas profils platumā īsāks nekā mātītei. Tāpat arī knābis profilā ir īsāks.

Mātītes galva ar visu knābi, skatoties profilā, ir it kā izstieptāka.

CerambyX, varbūt saskati abos citādu proporciju? Tad droši pakoriģē!

Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Viky

Post by Viky »

Vai tā varētu būt netīra aste(astes gali)?!

Image
Vērotāja

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by Vērotāja »

Bilde no ames video pirms brīža. Šeit taču ir kreisajā pusē Roberts, labajā Līgava.
Un šobrīd ligzdā ir putns, kurš šajā bildē redzams pa kreisi.

Image

Putns ligzdā pašlaik.

Image
Made

Post by Made »

19.februārī viņš (domājams, Roberts) ilgi sēdēja ar muguru un es skatījos, kāda līdzenu spalvu rinda uz muguras un domāju, ka tā varētu būt muguras pazīšanas zīme, bet laikam nekā, viss atkarīgs no tā, kā sakļauj spārnus...

Image
Viky

Post by Viky »

Made wrote:19.februārī viņš (domājams, Roberts) ilgi sēdēja ar muguru un es skatījos, kāda līdzenu spalvu rinda uz muguras un domāju, ka tā varētu būt muguras pazīšanas zīme, bet laikam nekā, viss atkarīgs no tā, kā sakļauj spārnus...
Es arī ilgi pētīju to glīto muguras spalvu rindu :)
CerambyX

Post by CerambyX »

lianaliesma wrote: Tāpēc :!: arī notverts mirklis, kad abi putni ir salīdzinoši vienādā attālumā no kameras un apmēram vienādā leņķī pagrieztām galviņām :lol:
Es tomēr uzskatu, ka, lai izdarītu korektu salīdzinājumu, ar 'salīdzinoši vienādā' un 'apmēram vienādā' nepietiek. Bet nu tas tikai mans viedoklis, ko droši var ignorēt :)
d.e.

Post by d.e. »

Lai arī tiešām biju pārliecināta, ka šodienas epizodē 14:34 - 14:38 ērgļi nomainījās, tomēr salīdzinot muguras arī man šķiet, ka sākumā tas būs bijis Roberts.
Vismaz tagad tā liekas muguras salīdzinot.
Niknā sejas izteksme un uzacis gan vairāk izteiktas ir meitenei, varbūt tas būs maldinājis, acīmredzot Roberts māk rādīt visdažādākās grimases, sevišķi šodien, kad pārsvarā tāds sabozies atradās ligzdā :D
Par identifikāciju runājot, domāju šī sadaļa paredzēta putnu attēlu, pazīmju u.t.t. apspriešanai un analizēšanai, kas nav saistīta ar konkrētā brīža notikumiem ligzdā.
Tiešasaistes diskusijā mēs runājam par to,kas notiek ligzdā... kurš putns tajā brīdī tur atrodas, kurš ielido/aizlido. Tāpēc tādi novērojumi būtu jāatstāj tiešsaistes diskusijā, lai tur hronoloģiski saglabātos viss ligzdā notiekošais.
Attachments
14.34   14.38.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote: Par identifikāciju runājot, domāju šī sadaļa paredzēta putnu attēlu, pazīmju u.t.t. apspriešanai un analizēšanai, kas nav saistīta ar konkrētā brīža notikumiem ligzdā.
Tiešasaistes diskusijā mēs runājam par to,kas notiek ligzdā... kurš putns tajā brīdī tur atrodas, kurš ielido/aizlido. Tāpēc tādi novērojumi būtu jāatstāj tiešsaistes diskusijā, lai tur hronoloģiski saglabātos viss ligzdā notiekošais.
d.e., piekrītu.
Jo pamatdoma šai sadaļai bija netraucēt tiem cilvēkiem, kas grib sekot notikumiem ligzdā.
Garas diskusijas par to, ka 2015.gada ērglim knābis/aste/spārns bija tāds salīdzinot ar šī gada, man sāka likties, ka tas traucē citiem komentētājiem, kuriem varbūt negribās par to debatēt. Bet galvenais, tiem cilvēkiem, kas mūs pārlasa vakarā pēc darba vai kad ir laiks. Tiem, kas darba laikā nevar sekot un vakarā grib zināt kas ligzdā ir noticis. Vai tiem, kas vispār šo tēmu lasīs vēlāk, kad sāksies sezona.

Ja tieši šajā brīdī ligzdā ir ērglis un komentētāji savā starpā pārmij replikas par identificēšanu, tas tiešā veidā attiecas uz hronoloģiskajiem notikumiem un nebūt netraucē, nenovirzās no tēmas. Vēl jo vairāk, nākamajā reizē pēc tām pazīmēm būs vieglāk saprast kurš ir kurš.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

CerambyX wrote:
lianaliesma wrote: Tāpēc :!: arī notverts mirklis, kad abi putni ir salīdzinoši vienādā attālumā no kameras un apmēram vienādā leņķī pagrieztām galviņām :lol:
Es tomēr uzskatu, ka, lai izdarītu korektu salīdzinājumu, ar 'salīdzinoši vienādā' un 'apmēram vienādā' nepietiek. Bet nu tas tikai mans viedoklis, ko droši var ignorēt :)
Diez vai mums kameras šai pusē kaut ko precīzi teikt par ērgļiem kameras otrā pusē būtu korekti, pat gredzenu ciparus nolasot, nav 100% pārliecības. Droši vien korektāk, ja varētu pielikt olekti un pamērīt.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja, pilnībā piekrītu ! :)
Identifikācija tomēr ir kas cits, nekā vienkārši putna atpazīšana tā fiksi aci uzmetot un komentējot ligzdā notiekošo. Tāpēc tiešsaistes novērojumos būs komentāri par to kā izskatās tas vai cits putns, kas tobrīd ligzdā redzams.
Tas ir tikai normāli..., bet, ja gribas meklēt atšķirības vai kopīgas pazīmes fotoattēlos, tad šī identifikācijas sadaļa ir pašā laikā ! :)
Made

Post by Made »

Jā, es pat domāju, ka abās tēmās vajadzības gadījumā varētu būt saites pārejai uz attiecīgo lapu otrā tēmā, ja tas ir būtiski.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Es jau pats velkos šurp, jo tāpēc šī lapa ir tapusi, un lai daudz nav jāmeklē, redz kur arī Ames video. Liz01 bildīte taisīta 12.56.28., un es tomēr pastāvu, ka Roberts tajā brīdī ir ligzdā! :P

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
arda

Post by arda »

MĀRIS wrote:Es jau pats velkos šurp, jo tāpēc šī lapa ir tapusi, un lai daudz nav jāmeklē, redz kur arī Ames video. Liz01 bildīte taisīta 12.56.28., un es tomēr pastāvu, ka Roberts tajā brīdī ir ligzdā! :P
Piekrītu ,roberts ligzdā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tad tajā Liz01 bildītē Roberts ir zarā? :roll: :P
Vērotāja! Kur Tu paliki, ar visu skaidrojumu?! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:Tad tajā Liz01 bildītē Roberts ir zarā? :roll: :P
Vērotāja! Kur Tu paliki, ar visu skaidrojumu?! :P
Māri, izdzēsu. Jo šos ērgļus nevar atšķirt pēc astēm, zīmējums ir visai līdzīgs. Sākumā biju pārliecināta, bet tad sāku šaubīties, jo pamanīju citu pazīmi.
arda

Post by arda »

Putnam kas aizlido no ligzdas uz labās kājas apakšā ir melns pleķis, gluži kā Roberta rēta, to var redzet 3,30 minūte video, un uz zara sēdošais liek svaru uz labās kājas bez problēmām, tāpēc es arī sliecos domāt ka Roberts ir ligzdā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Pagaidām no kaut kādām konkrētām pazīmēm izvairos, bet esmu piefiksējis, ka Roberts ir kontrastaināks, kas manuprāt ir saistīts ar to, ka viņš ir vecāks, bet...! Teikšu kā ir - smags gadījums! Un kā lai tagad dzīvo tālāk?! :!: :?: :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”