Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem
Re: Identifikācija un citas diskusijas par jūras ērgļu ligzd
Vēl video par trešo plakstiņu putniem (uz Jamša komentāru)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
Domāju, tas būtu nepareizi, ja mēs pievienotu precīzus skaitļus, bet šis attēls norāda tendenci, kuru der ievērot.CerambyX wrote: Abiem putniem galvas nav pagrieztas pret kameru vienādā leņķī -tāpēc šo attēlu īsti izmantot šādai mērīšanai nevar.

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Neprasu precīzus skaitļuslianaliesma wrote:Domāju, tas būtu nepareizi, ja mēs pievienotu precīzus skaitļus, bet šis attēls norāda tendenci, kuru der ievērot.CerambyX wrote: Abiem putniem galvas nav pagrieztas pret kameru vienādā leņķī -tāpēc šo attēlu īsti izmantot šādai mērīšanai nevar.

- Lianaliesma
Tie Tavi nosacījumi ir korekti aprakstīti un skaidri. TāpēcCerambyX wrote: Neprasu precīzus skaitļusŠis attēls nekādu tendenci (vismaz attiecībā uz iezīmētajām līnijām) neparāda, jo to cik iezīmētās līnijas attēlā būs garas ietekmē ne tikai atšķirīgais ērgļu izmērs (kas tiešām tāds ir - to es neapstrīdu), bet arī tas cik tālu putni atrodas no kameras (ja šis attālums ir dažāds - mērījums nebūs korekts) un kādā leņķī galva atrodas pret kameru (ja šis leņķis ir atšķirīgs - mērījums nebūs korekts).

Manuprāt, ir labi pamanāma abu ērgļu galvu proporciju atšķirība.
Robertam galvas profils platumā īsāks nekā mātītei. Tāpat arī knābis profilā ir īsāks.
Mātītes galva ar visu knābi, skatoties profilā, ir it kā izstieptāka.
CerambyX, varbūt saskati abos citādu proporciju? Tad droši pakoriģē!

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Bilde no ames video pirms brīža. Šeit taču ir kreisajā pusē Roberts, labajā Līgava.
Un šobrīd ligzdā ir putns, kurš šajā bildē redzams pa kreisi.

Putns ligzdā pašlaik.

Un šobrīd ligzdā ir putns, kurš šajā bildē redzams pa kreisi.

Putns ligzdā pašlaik.

Es arī ilgi pētīju to glīto muguras spalvu rinduMade wrote:19.februārī viņš (domājams, Roberts) ilgi sēdēja ar muguru un es skatījos, kāda līdzenu spalvu rinda uz muguras un domāju, ka tā varētu būt muguras pazīšanas zīme, bet laikam nekā, viss atkarīgs no tā, kā sakļauj spārnus...

Es tomēr uzskatu, ka, lai izdarītu korektu salīdzinājumu, ar 'salīdzinoši vienādā' un 'apmēram vienādā' nepietiek. Bet nu tas tikai mans viedoklis, ko droši var ignorētlianaliesma wrote: Tāpēcarī notverts mirklis, kad abi putni ir salīdzinoši vienādā attālumā no kameras un apmēram vienādā leņķī pagrieztām galviņām
![]()

Lai arī tiešām biju pārliecināta, ka šodienas epizodē 14:34 - 14:38 ērgļi nomainījās, tomēr salīdzinot muguras arī man šķiet, ka sākumā tas būs bijis Roberts.
Vismaz tagad tā liekas muguras salīdzinot.
Niknā sejas izteksme un uzacis gan vairāk izteiktas ir meitenei, varbūt tas būs maldinājis, acīmredzot Roberts māk rādīt visdažādākās grimases, sevišķi šodien, kad pārsvarā tāds sabozies atradās ligzdā
Par identifikāciju runājot, domāju šī sadaļa paredzēta putnu attēlu, pazīmju u.t.t. apspriešanai un analizēšanai, kas nav saistīta ar konkrētā brīža notikumiem ligzdā.
Tiešasaistes diskusijā mēs runājam par to,kas notiek ligzdā... kurš putns tajā brīdī tur atrodas, kurš ielido/aizlido. Tāpēc tādi novērojumi būtu jāatstāj tiešsaistes diskusijā, lai tur hronoloģiski saglabātos viss ligzdā notiekošais.
Vismaz tagad tā liekas muguras salīdzinot.
Niknā sejas izteksme un uzacis gan vairāk izteiktas ir meitenei, varbūt tas būs maldinājis, acīmredzot Roberts māk rādīt visdažādākās grimases, sevišķi šodien, kad pārsvarā tāds sabozies atradās ligzdā

Par identifikāciju runājot, domāju šī sadaļa paredzēta putnu attēlu, pazīmju u.t.t. apspriešanai un analizēšanai, kas nav saistīta ar konkrētā brīža notikumiem ligzdā.
Tiešasaistes diskusijā mēs runājam par to,kas notiek ligzdā... kurš putns tajā brīdī tur atrodas, kurš ielido/aizlido. Tāpēc tādi novērojumi būtu jāatstāj tiešsaistes diskusijā, lai tur hronoloģiski saglabātos viss ligzdā notiekošais.
d.e., piekrītu.d.e. wrote: Par identifikāciju runājot, domāju šī sadaļa paredzēta putnu attēlu, pazīmju u.t.t. apspriešanai un analizēšanai, kas nav saistīta ar konkrētā brīža notikumiem ligzdā.
Jo pamatdoma šai sadaļai bija netraucēt tiem cilvēkiem, kas grib sekot notikumiem ligzdā.
Garas diskusijas par to, ka 2015.gada ērglim knābis/aste/spārns bija tāds salīdzinot ar šī gada, man sāka likties, ka tas traucē citiem komentētājiem, kuriem varbūt negribās par to debatēt. Bet galvenais, tiem cilvēkiem, kas mūs pārlasa vakarā pēc darba vai kad ir laiks. Tiem, kas darba laikā nevar sekot un vakarā grib zināt kas ligzdā ir noticis. Vai tiem, kas vispār šo tēmu lasīs vēlāk, kad sāksies sezona.
Ja tieši šajā brīdī ligzdā ir ērglis un komentētāji savā starpā pārmij replikas par identificēšanu, tas tiešā veidā attiecas uz hronoloģiskajiem notikumiem un nebūt netraucē, nenovirzās no tēmas. Vēl jo vairāk, nākamajā reizē pēc tām pazīmēm būs vieglāk saprast kurš ir kurš.
- Lianaliesma
Diez vai mums kameras šai pusē kaut ko precīzi teikt par ērgļiem kameras otrā pusē būtu korekti, pat gredzenu ciparus nolasot, nav 100% pārliecības. Droši vien korektāk, ja varētu pielikt olekti un pamērīt.CerambyX wrote:Es tomēr uzskatu, ka, lai izdarītu korektu salīdzinājumu, ar 'salīdzinoši vienādā' un 'apmēram vienādā' nepietiek. Bet nu tas tikai mans viedoklis, ko droši var ignorētlianaliesma wrote: Tāpēcarī notverts mirklis, kad abi putni ir salīdzinoši vienādā attālumā no kameras un apmēram vienādā leņķī pagrieztām galviņām
![]()

Vērotāja, pilnībā piekrītu !
Identifikācija tomēr ir kas cits, nekā vienkārši putna atpazīšana tā fiksi aci uzmetot un komentējot ligzdā notiekošo. Tāpēc tiešsaistes novērojumos būs komentāri par to kā izskatās tas vai cits putns, kas tobrīd ligzdā redzams.
Tas ir tikai normāli..., bet, ja gribas meklēt atšķirības vai kopīgas pazīmes fotoattēlos, tad šī identifikācijas sadaļa ir pašā laikā !

Identifikācija tomēr ir kas cits, nekā vienkārši putna atpazīšana tā fiksi aci uzmetot un komentējot ligzdā notiekošo. Tāpēc tiešsaistes novērojumos būs komentāri par to kā izskatās tas vai cits putns, kas tobrīd ligzdā redzams.
Tas ir tikai normāli..., bet, ja gribas meklēt atšķirības vai kopīgas pazīmes fotoattēlos, tad šī identifikācijas sadaļa ir pašā laikā !

Jā, es pat domāju, ka abās tēmās vajadzības gadījumā varētu būt saites pārejai uz attiecīgo lapu otrā tēmā, ja tas ir būtiski.
Es jau pats velkos šurp, jo tāpēc šī lapa ir tapusi, un lai daudz nav jāmeklē, redz kur arī Ames video. Liz01 bildīte taisīta 12.56.28., un es tomēr pastāvu, ka Roberts tajā brīdī ir ligzdā!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Piekrītu ,roberts ligzdā.MĀRIS wrote:Es jau pats velkos šurp, jo tāpēc šī lapa ir tapusi, un lai daudz nav jāmeklē, redz kur arī Ames video. Liz01 bildīte taisīta 12.56.28., un es tomēr pastāvu, ka Roberts tajā brīdī ir ligzdā!![]()
Tad tajā Liz01 bildītē Roberts ir zarā?

Vērotāja! Kur Tu paliki, ar visu skaidrojumu?!

Māri, izdzēsu. Jo šos ērgļus nevar atšķirt pēc astēm, zīmējums ir visai līdzīgs. Sākumā biju pārliecināta, bet tad sāku šaubīties, jo pamanīju citu pazīmi.MĀRIS wrote:Tad tajā Liz01 bildītē Roberts ir zarā?![]()
Putnam kas aizlido no ligzdas uz labās kājas apakšā ir melns pleķis, gluži kā Roberta rēta, to var redzet 3,30 minūte video, un uz zara sēdošais liek svaru uz labās kājas bez problēmām, tāpēc es arī sliecos domāt ka Roberts ir ligzdā.
Pagaidām no kaut kādām konkrētām pazīmēm izvairos, bet esmu piefiksējis, ka Roberts ir kontrastaināks, kas manuprāt ir saistīts ar to, ka viņš ir vecāks, bet...! Teikšu kā ir - smags gadījums! Un kā lai tagad dzīvo tālāk?!