P.s. Cik foršs penteris man sanāca, aš pašam jāsarkst!
🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Vērotāja! Bet kāds tad Durbei bija magnēts rudenī, ziemas sākumā, kad viņa apmeklēja ligzdu? Nekāds. Mans subjektīvais uzskats ir, ka tā ir tā jaunā ērglenīte, kura nesaņēmusi kārtīgu noraidījumu no Roberta, vienkārši seko viņam. Jo Roberts arī tajā iepriekšējajā reizē, kad viņa nolaidās zarā, neļāva ienākt ligzdā, līdz ar to viņa pagaidām respektē Roberta noraidījumu, un "mīl no attāluma", cerot, ka lietas pavērsīsies uz viņas pusi!  

Dabu nevar iemācīt.   Viss notiek pēc dabas likumiem.     Imis /Tālis/
						- Lianaliesma

Piekrītu Mārim. Durbe visticamāk paņēmusi drusku brīvsoli.

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Vispār jau Roberts nebija rupjš, bet stūma meiteni laukā ar plecu......tā kā 1% cerības atstādams  
 Māri, vai Tu par to platonisko pusi sakautrējies ?  

Tur jau tā lieta, ka vīrišķi arī pret svešiem sievišķiem nekad nav skarbi. Tas labi bija redzams arī Romeo un Džuljetas ligzdā, kad Džuljeta aizkavējās, Romeo ļoti toleranti izturējās pret tur uzradušos jaunu sievišķīti, bet kad parādījās Džuljeta, tad viss uzreiz nostājās savās vietās, un jaunā cerētāja pazuda. Pēc manas saprašanas ērgļi ir monogāmi tikai tad, ja parādās viņu otrā pusīte, un arī ne vienmēr, kā to varēja redzēt Harietas un Ozija attiecībās. Vispār jau baigais ķīselis man te sanāk, bet neticu, ka Durbe ir šeit, jo neesmu redzējis viņu ligzdā, un neredzu iemeslu, lai viņa tik paniski muktu no tās!  

Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%Hildiņa wrote:Vispār jau Roberts nebija rupjš, bet stūma meiteni laukā ar plecu......tā kā 1% cerības atstādamsMāri, vai Tu par to platonisko pusi sakautrējies ?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja wrote: Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%
Tev labāk zināms - būs jātic !MĀRIS wrote:Vērotāja wrote: Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%100 %
Mīlīši! Es patiešām neesmu speciālists! Mūsu vidū ir cilvēki ar daudz lielāku pieredzi kā man. Tā pati Liz01 un Ame no LK visu laiku piemin Durbi, bet es esmu "neticīgais Toms" - kamēr neredzu, tikmēr neticu. Un es patiešām neredzu iemeslu, kāpēc Durbei būtu no ligzdas tik paniski jābēg, ka neviens viņu pat piefiksējis nav!!! Jo rudenī, ziemas sākumā Durbe ar Robertu ņēmās pa ligzdu, ka zari gāja pa gaisu! Tupēja tur stundām ilgi! Pieļauju, ka tajā sasaluma mēnesī, kad ledus pārklāja visus iekšzemes ūdeņus, Roberts ar Durbi barības meklējumos pašķīrās, un Durbe vēl nav atpakaļ.  

Māri, vispār es ceru ne tikai uz Durbi, bet arī uz kādu mirkli ar Durbertīni, kāpēc gan ne  

Mani vairāk uztrauca tas, ka bija ļoti labi pamanāms, ka Roberta kreisā kāja nav sadzijusi - viņš uz tās praktiski neatspiedās, stāvot ligzdā. 
Cerams, ka sadzīs un neietekmēs barības iegūšanas kvalitāti pārāk daudz.

good morningLa Marie wrote:Mani vairāk uztrauca tas, ka bija ļoti labi pamanāms, ka Roberta kreisā kāja nav sadzijusi - viņš uz tās praktiski neatspiedās, stāvot ligzdā.
labrīt
don't worry about Robert!
the foot is no concern for Robert.
the danish WTE female and the norwegian female have injured a leg in the previous year, just like Robert.
Both were able, to catch fish
nav jāuztraucas par Robert!
pēdas nav rūpes par Robertu.
Dānijas WTE sieviešu un Norvēģijas sieviešu ir ievainoti kāju iepriekšējā gadā, tāpat kā Robertam.
Abi bija iespēja, noķert zivis
BTW
I hope, that Maris is wrong. I would see Durbe gladly again. I would also like, to see Durbe on the nest ,to be sure that she is near. my feeling says, that Durbe isn't here.
Es ceru, ka Māris ir nepareizi. Es vēlētos redzēt Durbē labprāt vēlreiz. Es arī gribētu, lai redzētu, Durbes uz ligzdu, lai pārliecinātos, ka viņa ir tuvu. mana sajūta saka, ka Durbes nav šeit
google translater
5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas !  

5.Februāris
7:03 Labrīt! Kamera sākusi savu darbu--šorīt vēju nedzird,joprojām čalo strautiņš un redzama gaiša debess pamale
 Kaut kas čabinās,vai nu ligzdā,vai mežā un dzirdami pūces saucieni tālumā 

7:03 Labrīt! Kamera sākusi savu darbu--šorīt vēju nedzird,joprojām čalo strautiņš un redzama gaiša debess pamale
Hildiņ,atvaino,neredzēju,ka esi jau piefiksējusi datumu un ierakstījusi komentāruHildiņa wrote:5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas !
Dubults neplīst !mega2 wrote:Hildiņ,atvaino,neredzēju,ka esi jau piefiksējusi datumu un ierakstījusi komentāruHildiņa wrote:5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas !
Labrīt!
Izskatās, ka ligzdā dziļāka bedrīte un uz malas mētājas ,,kāja''. Vēl nav pārāk gaišs, lai visu izšķirtu.

Izskatās, ka ligzdā dziļāka bedrīte un uz malas mētājas ,,kāja''. Vēl nav pārāk gaišs, lai visu izšķirtu.
Mīlīši! Ame, Liz01,...!  Kāpēc Jūs domājat, ka es negribu redzēt Durbi?! Un kā vēl! Es tikai mēģinu izskaidrot savu redzējumu tiem faktiem, kurus es redzu. Tāpat, kā jebkurš šajā forumā gaidu ierodamies Durbes gredzenus un čupčiku ekrānā!!!!!!!!! 

Bet pagaidām...

Bet pagaidām...
Labrīt!Mūsu vecāki(pēc pieredzes)kolēģi no LK forumā nemaz neuztraucas ka Durbe nav manīta un prognoze viņu redzēt šis nedēļas nogalē 

Viņa bauda atvalinājmā pedējas dieniņas 
 ,tad būs jāvakte bērnus aš līdz rudenim 

8.46 Cik skaista rīta saule  

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
I do not think that you do not want to see Durbe.MĀRIS wrote:Mīlīši! Ame, Liz01,...! Kāpēc Jūs domājat, ka es negribu redzēt Durbi?! Un kā vēl! Es tikai mēģinu izskaidrot savu redzējumu tiem faktiem, kurus es redzu. Tāpat, kā jebkurš šajā forumā gaidu ierodamies Durbes gredzenus un čupčiku ekrānā!!!!!!!!!![]()
![]()
Bet pagaidām...![]()
It is better, I do not write Latvian. The are misunderstandings