🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
27. Novembris
7:33 Labrīt! Kamera strādā,galīgi tumšs apkārtnē,pamale sāk krāsoties gaišā krāsā un stipri pūš vējš...arī kāds putniņš čivina
7:57 kāds putniņš sauc....
7:33 Labrīt! Kamera strādā,galīgi tumšs apkārtnē,pamale sāk krāsoties gaišā krāsā un stipri pūš vējš...arī kāds putniņš čivina
7:57 kāds putniņš sauc....
Labrit
it was a pigmy Owl
Mega2, tas bija pigmejs pūcemega2 wrote:[/b] 7:57 kāds putniņš sauc....
it was a pigmy Owl
Floridas ligzdās baltgalvju ērgļi gan lasa zarus, gan lauž zarus.Maz-ko-zinu wrote:Labvakar! Jauki notikumi ligzdāHildiņa wrote: Laikam vējā daudz lauztu zaru , ka tik dūšīgi nes ?![]()
Vai kādreiz nebija rakstīts, ka jūras ērgļi nelasa zarus, bet nolauž? Kādreiz pat varēja krakšķi dzirdēt. Man tāds priekšstats izveidojās un arī redzu, ka tiek nesti svaigi nolauzti zari.
Palabojiet, ja maldos.
Mana pašreizējā novērotāja pieredze (maziņā) ir, ka lasa zarus jaunie ērgļi (M15, piemēram), bet lauž - pieredzējušie un varenie (Herieta).
Droši vien, ka mūsējie arī dara abējādi.
-
Maz-ko-zinu
Paldies, La MarieLa Marie wrote:Floridas ligzdās baltgalvju ērgļi gan lasa zarus, gan lauž zarus.Maz-ko-zinu wrote:Labvakar! Jauki notikumi ligzdāHildiņa wrote: Laikam vējā daudz lauztu zaru , ka tik dūšīgi nes ?![]()
Vai kādreiz nebija rakstīts, ka jūras ērgļi nelasa zarus, bet nolauž? Kādreiz pat varēja krakšķi dzirdēt. Man tāds priekšstats izveidojās un arī redzu, ka tiek nesti svaigi nolauzti zari.
Palabojiet, ja maldos.
Mana pašreizējā novērotāja pieredze (maziņā) ir, ka lasa zarus jaunie ērgļi (M15, piemēram), bet lauž - pieredzējušie un varenie (Herieta).
Droši vien, ka mūsējie arī dara abējādi.
Es reiz to par laušanu izlasīju, tas man aizķērās un tad pie izdevības paskatos, vai atnestam zaram lūzuma vieta ir svaiga. Vienmēr ir svaiga, bet tas jau nenozīmē, ka svaigi nolūzušo zaru nav atnesuši. Un ne vienmēr tā lūzuma vieta ir redzama, tas arī.
Droši vien abējādi.
Nē nē, viņiem ir speciāli paņēmieni - Robčikam motorzāģis, bet Durbei austrumu cīņu jostas 
Mūsu jūras ērgļi zarus lauž noteikti, tos krakšķus bieži var dzirdēt
Baltezerā Jānis rādīja, ka ne tikai lauž, bet arī grauž
Vai viņi ceļ no zemes, godīgi teikšu, ka nezinu. Bet iespējams, ja labs zars mētājās vietā, kur viņiem viegli pielidot un paņemt, laikam jau paceļ, kāpēc ne?
Vai viņi ceļ no zemes, godīgi teikšu, ka nezinu. Bet iespējams, ja labs zars mētājās vietā, kur viņiem viegli pielidot un paņemt, laikam jau paceļ, kāpēc ne?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās ! 
-
Maz-ko-zinu
Pirms tam bija ļoti spēcīgs vējš, es pat skaņu izslēdzu, jo palika auksti, darbojoties pie datora ar fonā atstātu ligzdu. Kamera arī raustījās un gļukoja.Hildiņa wrote:15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās !
Šodien problēma laikam ir ar datu pārraidi, nevis kameru. Pontu bildes krājās, tur var ieskatīties kas notiek ligzdā
http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/2015-11-27/
http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/2015-11-27/
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
i sent a request for help to "my EENET guy", Mr U soon after the stream stopped. 40 min later i sent a message to Mr b, too, but he hasn't been able to help either. /
i nosūtīja lūgumu pēc palīdzības, lai "mans EENET puisis", U kungs drīz pēc tam, kad plūsma apstājās. 40 min vēlāk es nosūtīja ziņu kungam b, pārāk, bet viņš nav spējis palīdzēt, vai nu.
Pontu pictures show that no-one has been on the nest so far. / Pontu bildes liecina, ka neviens līdz šim ir bijis uz ligzdu.
i nosūtīja lūgumu pēc palīdzības, lai "mans EENET puisis", U kungs drīz pēc tam, kad plūsma apstājās. 40 min vēlāk es nosūtīja ziņu kungam b, pārāk, bet viņš nav spējis palīdzēt, vai nu.
Pontu pictures show that no-one has been on the nest so far. / Pontu bildes liecina, ka neviens līdz šim ir bijis uz ligzdu.
Hildiņa wrote:15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās !
Viņa nerāda jau no 14.00--labi,ka mūsu darba rūķiem šodien,kā rādās, brīvdiena
-
Maz-ko-zinu
mega2 raksta: "lidošanai nelabvēlīgs laiks....
"
Var jau būt, ka patiešām. Tādā vējā reti kurš putns dzirdams.
Ja kāds zina, kur slēpjas putni spēcīgā vējā? Tie, kuri nedzīvo koku dobumos, kā pūces. Tām pieļauju, dobumos ir tīri komfortabli.
To, ka ir arī tādi putni, kas arī pie spēcīga vējā lido, zinām no skolas laikiem. Laikam visiem attiecīga vecuma foruma dalībniekiem bija par vētrasputnu dzeja jāskaita
Bet pārējie?
Var jau būt, ka patiešām. Tādā vējā reti kurš putns dzirdams.
Ja kāds zina, kur slēpjas putni spēcīgā vējā? Tie, kuri nedzīvo koku dobumos, kā pūces. Tām pieļauju, dobumos ir tīri komfortabli.
To, ka ir arī tādi putni, kas arī pie spēcīga vējā lido, zinām no skolas laikiem. Laikam visiem attiecīga vecuma foruma dalībniekiem bija par vētrasputnu dzeja jāskaita
Bet pārējie?
- Lianaliesma
Viky wrote:''Mīļā, Tev kaut kas ar frizūru nav kārtībā.....''
..ļauj es pielabošu''
Viky, Man atkal gribas teikt: -"Mīļā! Cik Tev šodien skaista frizūra! Nu dod man buču, mana skaistā!"
Mūsu Durbīte ir tik īpaša, ka pat viņas "poop" tiek centīgi dokumentēti...

No LK, Ame:
i had missed this poopshot. eagles do it often if they have sat in one place for a longer period of time: they relieve themselves before take-off. less cargo to carry in flight.
i made a slow motion of this (1/3 of normal speed) because it happened so quickly.
Ames palēnināts video
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
28.Novembris
6.11 Labrīt!Parasti jau meitenes no LK foruma lasa arī mūsu novērojumus un ja viņas kaut ko palaidušas garām ievērības cienīgu,piefiksē un papildina mūsu novērojumus,par ko viņām liels paldies
Es to Durbes procedūru piefiksēju tiešraidē,par ko arī ierakstīju foruma 688 lapā,bet laikam ir paskrējis garām
Un vēl,liekas,ka vajadzētu palabot datumu uz tā video--tas fakts notikās 26.11. nevis 27.11.--savādāk varam saputroties,jo 27.11.viņi vispār nebija ligzdā....es par ames ielikto video 
6.11 Labrīt!Parasti jau meitenes no LK foruma lasa arī mūsu novērojumus un ja viņas kaut ko palaidušas garām ievērības cienīgu,piefiksē un papildina mūsu novērojumus,par ko viņām liels paldies
paldies mega2!
you have sharp eyes!. i have made corrections in the dates. /Jums ir asas acis !. Esmu korekcijas datumiem.
you have sharp eyes!. i have made corrections in the dates. /Jums ir asas acis !. Esmu korekcijas datumiem.
Pēc 11:00 pieslēdzās kamera
Stipri pūš vējš.... 
- Lianaliesma
Redzēju, bet pakautrējos pieminēt, uz video kadriem datums redzams...vainīga...mega2 wrote:
... Un vēl,liekas,ka vajadzētu palabot datumu uz tā video--tas fakts notikās 26.11. nevis 27.11.--savādāk varam saputroties,jo 27.11.viņi vispār nebija ligzdā....es par ames ielikto video![]()

- Lianaliesma
11.55 Ērgļu mājās Durbertvillā kārtīgs pūtiens... 
- Lianaliesma