🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Made

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Made »

Man arī dažas bildes :)

Image
mega2

Post by mega2 »

27. Novembris

7:33 Labrīt! Kamera strādā,galīgi tumšs apkārtnē,pamale sāk krāsoties gaišā krāsā un stipri pūš vējš...arī kāds putniņš čivina :roll:
7:57 kāds putniņš sauc....
Liz01

Post by Liz01 »

Labrit :D
mega2 wrote:[/b] 7:57 kāds putniņš sauc....
Mega2, tas bija pigmejs pūce
it was a pigmy Owl :P
La Marie

Post by La Marie »

Maz-ko-zinu wrote:
Hildiņa wrote: Laikam vējā daudz lauztu zaru , ka tik dūšīgi nes ?
Labvakar! Jauki notikumi ligzdā :D
Vai kādreiz nebija rakstīts, ka jūras ērgļi nelasa zarus, bet nolauž? Kādreiz pat varēja krakšķi dzirdēt. Man tāds priekšstats izveidojās un arī redzu, ka tiek nesti svaigi nolauzti zari.
Palabojiet, ja maldos.
Floridas ligzdās baltgalvju ērgļi gan lasa zarus, gan lauž zarus.
Mana pašreizējā novērotāja pieredze (maziņā) ir, ka lasa zarus jaunie ērgļi (M15, piemēram), bet lauž - pieredzējušie un varenie (Herieta). :D
Droši vien, ka mūsējie arī dara abējādi.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

La Marie wrote:
Maz-ko-zinu wrote:
Hildiņa wrote: Laikam vējā daudz lauztu zaru , ka tik dūšīgi nes ?
Labvakar! Jauki notikumi ligzdā :D
Vai kādreiz nebija rakstīts, ka jūras ērgļi nelasa zarus, bet nolauž? Kādreiz pat varēja krakšķi dzirdēt. Man tāds priekšstats izveidojās un arī redzu, ka tiek nesti svaigi nolauzti zari.
Palabojiet, ja maldos.
Floridas ligzdās baltgalvju ērgļi gan lasa zarus, gan lauž zarus.
Mana pašreizējā novērotāja pieredze (maziņā) ir, ka lasa zarus jaunie ērgļi (M15, piemēram), bet lauž - pieredzējušie un varenie (Herieta). :D
Droši vien, ka mūsējie arī dara abējādi.
Paldies, La Marie :P
Es reiz to par laušanu izlasīju, tas man aizķērās un tad pie izdevības paskatos, vai atnestam zaram lūzuma vieta ir svaiga. Vienmēr ir svaiga, bet tas jau nenozīmē, ka svaigi nolūzušo zaru nav atnesuši. Un ne vienmēr tā lūzuma vieta ir redzama, tas arī.
Droši vien abējādi. :D
Made

Post by Made »

Nē nē, viņiem ir speciāli paņēmieni - Robčikam motorzāģis, bet Durbei austrumu cīņu jostas :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mūsu jūras ērgļi zarus lauž noteikti, tos krakšķus bieži var dzirdēt :D Baltezerā Jānis rādīja, ka ne tikai lauž, bet arī grauž :D

Vai viņi ceļ no zemes, godīgi teikšu, ka nezinu. Bet iespējams, ja labs zars mētājās vietā, kur viņiem viegli pielidot un paņemt, laikam jau paceļ, kāpēc ne? :roll:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Hildina

Post by Hildina »

15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās ! ;)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Hildiņa wrote:15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās ! ;)
Pirms tam bija ļoti spēcīgs vējš, es pat skaņu izslēdzu, jo palika auksti, darbojoties pie datora ar fonā atstātu ligzdu. Kamera arī raustījās un gļukoja.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Šodien problēma laikam ir ar datu pārraidi, nevis kameru. Pontu bildes krājās, tur var ieskatīties kas notiek ligzdā

http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/2015-11-27/
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
ame

Post by ame »

i sent a request for help to "my EENET guy", Mr U soon after the stream stopped. 40 min later i sent a message to Mr b, too, but he hasn't been able to help either. /
i nosūtīja lūgumu pēc palīdzības, lai "mans EENET puisis", U kungs drīz pēc tam, kad plūsma apstājās. 40 min vēlāk es nosūtīja ziņu kungam b, pārāk, bet viņš nav spējis palīdzēt, vai nu. :?:

Pontu pictures show that no-one has been on the nest so far. / Pontu bildes liecina, ka neviens līdz šim ir bijis uz ligzdu.
mega2

Post by mega2 »

Hildiņa wrote:15.15 Man kamera vairs nerāda....laikam tumša diena. Vakar ap šo laiku tikai šovs sākās ! ;)

Viņa nerāda jau no 14.00--labi,ka mūsu darba rūķiem šodien,kā rādās, brīvdiena :shock: --lidošanai nelabvēlīgs laiks.... :lol: Tā,kā neko neesam palaiduši garām un cerams,ka rītdien viss būs kārtībā ar tiešraidi :roll:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

mega2 raksta: "lidošanai nelabvēlīgs laiks.... :lol: "
Var jau būt, ka patiešām. Tādā vējā reti kurš putns dzirdams.
Ja kāds zina, kur slēpjas putni spēcīgā vējā? Tie, kuri nedzīvo koku dobumos, kā pūces. Tām pieļauju, dobumos ir tīri komfortabli.
To, ka ir arī tādi putni, kas arī pie spēcīga vējā lido, zinām no skolas laikiem. Laikam visiem attiecīga vecuma foruma dalībniekiem bija par vētrasputnu dzeja jāskaita :lol:
Bet pārējie?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Viky wrote:''Mīļā, Tev kaut kas ar frizūru nav kārtībā.....''
..ļauj es pielabošu'' :lol:

Viky, Man atkal gribas teikt: -"Mīļā! Cik Tev šodien skaista frizūra! Nu dod man buču, mana skaistā!" :lol:

Mūsu Durbīte ir tik īpaša, ka pat viņas "poop" tiek centīgi dokumentēti... ;) vakar Amei tas brīdis esot paskrējis nepamanīts, ka tavu neražu... :? Image

No LK, Ame:
i had missed this poopshot. eagles do it often if they have sat in one place for a longer period of time: they relieve themselves before take-off. less cargo to carry in flight. :mrgreen:
i made a slow motion of this (1/3 of normal speed) because it happened so quickly.

Ames palēnināts video
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

28.Novembris

6.11 Labrīt!Parasti jau meitenes no LK foruma lasa arī mūsu novērojumus un ja viņas kaut ko palaidušas garām ievērības cienīgu,piefiksē un papildina mūsu novērojumus,par ko viņām liels paldies :shock: Es to Durbes procedūru piefiksēju tiešraidē,par ko arī ierakstīju foruma 688 lapā,bet laikam ir paskrējis garām :o Un vēl,liekas,ka vajadzētu palabot datumu uz tā video--tas fakts notikās 26.11. nevis 27.11.--savādāk varam saputroties,jo 27.11.viņi vispār nebija ligzdā....es par ames ielikto video :roll:
ame

Post by ame »

paldies mega2!
you have sharp eyes!. i have made corrections in the dates. /Jums ir asas acis !. Esmu korekcijas datumiem. :D
mega2

Post by mega2 »

Pēc 11:00 pieslēdzās kamera :shock: Stipri pūš vējš.... :o
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

mega2 wrote:
... Un vēl,liekas,ka vajadzētu palabot datumu uz tā video--tas fakts notikās 26.11. nevis 27.11.--savādāk varam saputroties,jo 27.11.viņi vispār nebija ligzdā....es par ames ielikto video :roll:
Redzēju, bet pakautrējos pieminēt, uz video kadriem datums redzams...vainīga... Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

11.55 Ērgļu mājās Durbertvillā kārtīgs pūtiens... :shock:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

12.48 Pa laikam arī saule uzspīd
Image
Locked

Return to “Jūras ērglis”