Es arī labprāt noskatīšos vēlreizVērotāja wrote:Paldies, DiānaĻoti gaidu šo filmu.
Diskusijas
- 
				Diāna Janušone

Re: Diskusijas
- 
				Madara_Ozola

Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga). 
Pelēkās vārnas mūžā šis bija pēdējais 18.novembris.

Vistu vanags?
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/accgen.htm

http://www.ornitofaunistika.com/lvp/accgen.htm
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jā, vistu vanags 
 To pilsētās daudz un baloži un vārnas tiem ir cieņā. 
Varu piedāvāt ieskatu vienā savā tikšanās reizē ar vanaga medībām

Zviedru galds - gan kaijām, gan vanagam

Vistu vanags ierodas...

Kaijām, protams, panika - ceļas visas gaisā!

Noskatam upuri

Ahā, lūk viena kaija lido atsevišķi no bara - ideāls mērķis!

Pikējums!

Pakaļdzīšanās!

Caps!

Gatavs!

Pēdējais skatiens

Izrādes skatītāji

Varu piedāvāt ieskatu vienā savā tikšanās reizē ar vanaga medībām

Zviedru galds - gan kaijām, gan vanagam

Vistu vanags ierodas...

Kaijām, protams, panika - ceļas visas gaisā!

Noskatam upuri

Ahā, lūk viena kaija lido atsevišķi no bara - ideāls mērķis!

Pikējums!

Pakaļdzīšanās!

Caps!

Gatavs!

Pēdējais skatiens

Izrādes skatītāji
Paldies, CerambyX, par reportāžu  
  Lieliskas bildes!  
Priekšpēdējā bilde gan ir nedaudz nežēlīga, bet tāda ir daba.

Priekšpēdējā bilde gan ir nedaudz nežēlīga, bet tāda ir daba.
Tas skatiens, šausmas  
 , gandrīz vai izjūti kaijas pēdējās dzīves emocijas.

Reportāža laba, kaijiņas bojāeja mani , protams, apbēdina.
Vārnas kā gudrākas varbūt varētu saņemties un barā patriekt vistu vanagu, tādi gadījumi esot bijuši.
Zvirbuļi - tauta, sadzīta noskatīties soda izpildi pie dabas autoritārā režīma (par dabiskās izlases eksāmena neizturēšanu).

Vārnas kā gudrākas varbūt varētu saņemties un barā patriekt vistu vanagu, tādi gadījumi esot bijuši.
Zvirbuļi - tauta, sadzīta noskatīties soda izpildi pie dabas autoritārā režīma (par dabiskās izlases eksāmena neizturēšanu).
Kolēģis bijušais tikko stāstīja, ka Kuldīgā šogad palikuši divi baltie stārķi neaizlidojuši. Viens no tiem ievainots, spārns lauzts, bet otrs no tā paša perējuma 'za kampaņiju' palicis, kas man likās ļoti interesants fakts. Cik sapratu no atstāstītā, ka vietējie visiem iespējamiem zoo esot izzvanījušies un kam tik nē, bet diemžēl nav vēl neviens atrasts, kas būtu ar mieru uzņemties par viņiem rūpi uz ziemu. Kāda sieviete ik pa laikam zivis aizgādā, šie ir iemanījušies, kas ir barotājs un, ja nedod to zivi, tad ar knābi uzsit pa somu, lai dod ātrāk.. 
Māris no tās puses, varbūt ir kas dzirdēts un sīkāk ko var iekomentēt, ja ir dzirdēts kas.

Māris no tās puses, varbūt ir kas dzirdēts un sīkāk ko var iekomentēt, ja ir dzirdēts kas.
Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti.  

Sanda!
  Tu nu gan šoreiz, kā "mazs bērns uz podiņa"! Pārsmējos!   

Sanda!
Dabu nevar iemācīt.   Viss notiek pēc dabas likumiem.     Imis /Tālis/
kā Jūs to zinat?Madara_Ozola wrote:Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga).
Emotion, tāpēc, ka vistu vanags šo vārnu apēda. Kas ir redzams Madaras fotogrāfijā un Madara pati to redzēja realitātē.Emotion wrote:kā Jūs to zinat?Madara_Ozola wrote:Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga).
						- 
				Madara_Ozola

Mīļš, paldies, Vērotāja! Kamēr es atkal un atkal baudu gaismu un mūzikas spēles pie Brīvības pieminekļa, Tu visu precīzi izstāsti. Stāsts tāds- Vistu vanags uzlaidās uz Rīgas centra rajona šķūnīša jumta jau ar laupījumu (pelēko vārnu) nagos, mazliet arī turpat ieturējās līdz pamanīja, ka tiek fotografēts. Aizlidoja pusdienot citur.

- 
				Diāna Janušone

Es arī reiz tuvplānā redzēju vanaga uzbrukumu vārnai, finālu gan neredzēju, jo putni pazuda koku lapotnēs, taču sākums bija ievērojams. Vanags ļoti mērķtiecīgi trenca putnu, vārna haotiski traucās, izmisumā atsitās pret dzīvojamās mājas sienu, tad aizvirpuļoja pa gaisu un vanags tai pakaļ. Domājams, ka tika tomēr viņa nagos.
Jāatzīst, CerambyX bilžu kadri diezgan iespaidīgi, bieži droši vien negadās ko tādu tik izteiksmīgi iemūžināt.

Jāatzīst, CerambyX bilžu kadri diezgan iespaidīgi, bieži droši vien negadās ko tādu tik izteiksmīgi iemūžināt.
					Last edited by Diāna Janušone on 19 Nov 2015 21:39, edited 1 time in total.

Noskatījos "Ručs un Norie" (iespēja noskatīties pagarināta līdz 22.novembrim). Komentārs tikai par vienu asociāciju no visas iespaidu gammas:
sky --> skaisti --> debešķīgi --> putni
)
nu jā, un gaisa kaujas arī..

sky --> skaisti --> debešķīgi --> putni
nu jā, un gaisa kaujas arī..
					Last edited by Made on 19 Nov 2015 21:38, edited 1 time in total.

[quote="MĀRIS"]Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti.  

Noprecizēju - Turlavā tas ir. Turlavas pagasta pārvalde ir ļoti lielā lietas kursā, var tur interesēties, tikai šobrīd arī pagasta pārvalde neko neiespēj.
Varbūt ir kāda lauku sēta, kas var ziemā stallī paturēt?
Saprotu protams ornitologus, kas stāsta par dabīgajām atlasēm un to, ka baltie stārķi neizmirst, bet varbūt tomēr ir kāda iespēja kādu vietējo ierunāt vai jebko citu.

Noprecizēju - Turlavā tas ir. Turlavas pagasta pārvalde ir ļoti lielā lietas kursā, var tur interesēties, tikai šobrīd arī pagasta pārvalde neko neiespēj.
Saprotu protams ornitologus, kas stāsta par dabīgajām atlasēm un to, ka baltie stārķi neizmirst, bet varbūt tomēr ir kāda iespēja kādu vietējo ierunāt vai jebko citu.
Stārķim ar lauzto spārnu laikam būs jāpalīdz visu mūžu, bet tam otram varbūt tikai vienu ziemu.. noķeršana jau arī laikam nav vienkārša lieta. Līgatnes dabas parkā varbūt ir iespēja..

Ja jau šie ir pieraduši pie "barotājas", tad noteikti kaut kā apmānīt šos var, jo tuvumā ļaujas.Made wrote:Stārķim ar lauzto spārnu laikam būs jāpalīdz visu mūžu, bet tam otram varbūt tikai vienu ziemu.. noķeršana jau arī laikam nav vienkārša lieta. Līgatnes dabas parkā varbūt ir iespēja..
Simba wrote:MĀRIS wrote:Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti.![]()
![]()
šo info iespējami plašāk jāizplata. Ieliku sapforumā.
Palūdzu padomu Velgai Vītolai draugos.lv - vai viņai ir pieredze ar balto stārķu ziemošanu un ko viņa iesaka, varbūt kādus zinošus cilvēkus. Nezinu gan, cik bieži viņa tur ieiet.