Baltvēdera jūras ērgļi Austrālijā, 2011-2015

Haliaeetus leucogaster - White-bellied Sea Eagle
Locked
La Marie

Re: Ērgļu Haliaeetus leucogaster kamera Austrālijā 2011-2015

Post by La Marie »

Māri, paldies par video iepostēšanu! :)
S15 tā ļoti glīti un ātri tekalē pa zemi, ik pa brīdim ieplešot skaistos spārnus. Image
Turu īkšķi par mazo sirsniņu!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nekas cits jau neatliek, kā gaidīt ziņas, vienīgi man bail, ka es bez valodas šīs ziņas palaidīšu garām, tāpēc tas lūgums. :P
Parakņājos pa videoierakstiem, un atradu šo, Se15 pēdējo lidojumu pretim mātei zemei! :P

Image

Image

Mani murmulīši! :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
La Marie

Post by La Marie »

Māri, es viņu domubiedru grupā neesmu pierakstījusies, bet no publiskajām ziņām centīšos iepostēt jaunumus. Sunshine laikam ir "iefiltrējusies izredzēto" grupā. ;) Viņa zinās vairāk.

Judy no grupas raksta:
"Safely at the Animal Referral Hospital seeing avian vet tomorroe. Will feed him. Preferred option will be to return him to the forest, but depends on vet opinion. Handsome fellow"
=> S15 ir drošībā "Animal Referral" hospitālī; attiecīgais putnu vetārsts viņu apskatīs rīt. S15 tiks pabarots. Vislabāk viņi atgrieztu S15 mežā (parkā), bet tas atkarīgs no vetārsta slēdziena/viedokļa.
Smukulītis!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

La Marie, mīļā, mīlīši! Neiet runa par to, ko mēs nevaram. Sunshine tad, kad šeit cepāmies par murmulīšu vecumu uzrakstīja vēstulīti Austrālijas foruma administratoram, un viņiem izveidojās kontakts, kuru viņa ik pa laikam "atdzīvina" /super/, un protams, ka tieši saņemt info ir...! Bet mīlīši, mēs taču šo stāstu neveidojam kaut kam! Paši sev, savam priekam! Katram roka jāpieliek, lai lielais...! Un šis stāsts jau tuvojas nobeigumam, diemžēl, bet tā nobeiguma vēl nav! :P
Sunshine

Post by Sunshine »

La Marie wrote:Sunshine laikam ir "iefiltrējusies izredzēto" grupā. ;)
:lol: :lol:
Taisnība, La Marie, esmu gan tur mazliet iefiltrējusies Austrāliešu jaukajā kompānijā :D Tieši tā, kā Māris raksta - pirms laiciņa uzrakstīju viņu FB moderatoram vēstulīti un tā tiku iesaistīta slēgtā grupā. Tur ziņas tiešām var uzzināt ātrāk un arī detalizētāk. Shirley (viņa arī pusi no diennakts vada kameras) un viņu komanda ir ļoti atsaucīgi un ik pa laikam tagad arī sūta man uz e-pastu dažādu informāciju, bildes, video.

Tiešām prieks, ka Austrālieši parūpējas par mazo SE15. Ļoti ceru, ka viņš drīz atgriezīsies ligzdā, tāpat kā mūsu stārķenīte Zīļuka.
La Marie, bet kāpēc TU domā, ka mēs abus vairs neredzēsim kādu laiku ligzdā Brellas paspārnē? Nezinu sīkāk, bet man jau šķiet, ka mazais SE15 tiks ievietots atpakaļ dzimtajā ligzdā..

Te maza bildīte ar SE15 vēl kokā (foto Lynn Hamilton-Rutherford):

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

Lūk, ko raksta viens no Austrāliešu komandas pētniekiem - Geoff Hutchinshon par to, kā klājas mazajam SE15 un kā notika viņa glābšanas operācija:
"Lija lietus, bira mazliet krusa. Man nācās ātrumā pamest iesākto pēc tam, kad saņēmu ziņas no Emmas un Helenas, ka mazais SE15 ir uz zemes. Mēs devāmies taisni virzienā, kas mums bija norādīts. Mums bija jāatrod SE15 pirms tumsas iestāšanās, citādi lapsām varētu sanākt vakariņas. Pēc neilgas meklēšanas pamanīju SE15 kādos zemos brikšņos aptuveni metru virs zemes. Kad es tuvojos, viņš izsitās ar spārniem cauri krūmam un, kad es pietuvojos aptuveni metra attālumā, viņš apgāzās uz muguras un aizsardzības pozā pacēla abas kājas ar izplēstiem nagiem, sacēla spalvas uz kakla un atvēra knābi. Es lēnām un mierīgi iepazīstināju viņu ar sevi, iedevu viņam somu, ko sagrābt ar viņa ieročiem/nagiem un mierīgi viņu pacēlu augšup aiz kājām. Salocīju viņa spārnus, un mēs ar Judy uztaisījām vienu bildi. Viņš nevienu brīdi nebija agresīvs vai izmisis, tā bija tāda svētība, ka es varu būt tik ciešā kontaktā ar tik brīnišķīgu radību. Mēs aizvedām viņu uz Dzīvnieku slimnīcu, kur viņš paliks pa nakti. Ar viņa apspalvojumu (primary feathers) ir problēmas.. es par to ziņošu rīt, kad vetārsts būs viņu apskatījis."

It had started to rain, some hail, waiting for Judy to arrive at the Armory. I had to leave in a hurry from a neighbors apartment after a SMS from Emm and Helen to say SE-15 was on the ground. We entered from the rail line to Building 22 and moved straight to the direction that I was given from the nest. We had to find 15 before dark. Otherwise the foxes may get dinner. After a short search I spotted 15 perched on some low scrub about half a meter off the ground, I could just see head and half the body. As I approached he flapped his way off the bush and when I got about a meter away he rolled onto his back raised both of his feet talons spread , raised his hackles opened his beak in a very defensive stance. I introduced my self to him in a calm way, gave him a bag to grab onto with his weapons and calmly picked him up containing his legs. Folded his wings in and posed for Judy to get a photo. He was at no time aggressive or frantic, it was just a blessing that I could be in such close contact with such a beautiful creature. We took him to the ARH (Animal Referral Hospital) where he will remain overnight. His primary feathers are a problem, I will report tomorrow after the vet has inspected."

(foto Geoff Hutchinson)
Image

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, Sunshine! Patiesi. :P Tas, ka viņam spalvas neveidojas tik blīvas, skaistas kā māsai, Buļbertīšam, man krita acīs jau viņam ligzdā esot, tāpēc es rakstīju, ka man liekas, ka viņš vēl nav lidotspējīgs. Gaidīsim nākošās ziņas par mazo murmulīti, bet gan jau viss būs labi! :P
P.s. Paldies par tulkojumu. Ja gribat pasmieties, varat palasīt kā to dara Tildes /kurš esot labāks par googles/ transformeris: "Sākās lietus, daži krusas, gaidot Džūdija ierasties Armory. Man bija jāsteidzas projām no kaimiņu dzīvoklī pēc SMS no Emm un Helēna teikt SE-15 bija pie zemes. Mēs iegājām no dzelzceļa līnijas Building 22 un devās tieši uz sienas pusi, kas man bija dota no ligzdas. Mums vajadzēja atrast 15 līdz tumsai. Pretējā gadījumā lapsas var dabūt vakariņas. Pēc neilgas meklēšanas pamanīju 15 tupēja uz zemajām krūma apmēram pusmetru no zemes, varēju redzēt tikai galvu un vai pusi ķermeņa. Kad tuvojos, viņš noplivināja pa krūmiem, un tad es saņēmu apmēram metra attālumā, viņš apvēlās uz muguras, paceļ abas kājas nagos izplatību, pacēla ugunīgas atvēra knābi ļoti intīmais skatiens. Es stādīju sevi ar viņu mierīgā veidā, pasniedza viņam somu neturoties ar saviem ieročiem un mierīgi pacēla viņu ar kājām. Salocīja spārnus un pozēja Džūdija ar fotogrāfiju. Ne reizi viņš nebija agresīvs vai izmisumā, tā bija tikai tāda laime, ka es varētu būt tik ciešā kontaktā ar tik skaistu būtni. Mēs aizvedām viņu uz ARH (dzīvnieku sadalījumu slimnīca), kur viņš paliks pa nakti. Viņa galvenais spalvas ir problēma, es ziņošu rīt pēc tam, kad veterinārārsts ir pārbaudījis."
Hildina

Post by Hildina »

Paldies par informāciju ! Likteņa ironija - murmulīts sēž uz " Labāko nedēļas nogali "..........
Sunshine

Post by Sunshine »

MĀRIS wrote: P.s. Paldies par tulkojumu. Ja gribat pasmieties, varat palasīt kā to dara Tildes /kurš esot labāks par googles/ transformeris: "Sākās lietus, daži krusas, gaidot Džūdija ierasties Armory. Man bija jāsteidzas projām no kaimiņu dzīvoklī pēc SMS no Emm un Helēna teikt SE-15 bija pie zemes. Mēs iegājām no dzelzceļa līnijas Building 22 un devās tieši uz sienas pusi, kas man bija dota no ligzdas. Mums vajadzēja atrast 15 līdz tumsai. Pretējā gadījumā lapsas var dabūt vakariņas. Pēc neilgas meklēšanas pamanīju 15 tupēja uz zemajām krūma apmēram pusmetru no zemes, varēju redzēt tikai galvu un vai pusi ķermeņa. Kad tuvojos, viņš noplivināja pa krūmiem, un tad es saņēmu apmēram metra attālumā, viņš apvēlās uz muguras, paceļ abas kājas nagos izplatību, pacēla ugunīgas atvēra knābi ļoti intīmais skatiens. Es stādīju sevi ar viņu mierīgā veidā, pasniedza viņam somu neturoties ar saviem ieročiem un mierīgi pacēla viņu ar kājām. Salocīja spārnus un pozēja Džūdija ar fotogrāfiju. Ne reizi viņš nebija agresīvs vai izmisumā, tā bija tikai tāda laime, ka es varētu būt tik ciešā kontaktā ar tik skaistu būtni. Mēs aizvedām viņu uz ARH (dzīvnieku sadalījumu slimnīca), kur viņš paliks pa nakti. Viņa galvenais spalvas ir problēma, es ziņošu rīt pēc tam, kad veterinārārsts ir pārbaudījis."
Dzīvnieku sadalījumu slimnīca :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sunshine wrote: Geoff Hutchinshon : ...tā bija tāda svētība, ka es varu būt tik ciešā kontaktā ar tik brīnišķīgu radību...
Tieši tā sajūtos... kaut nu izdotos palīdzēt SE15 tikt galā ar to, kas nu viņam neļauj raiti augt... :P :P :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Cik jauki, ka cilvēki palīdzēja Se15. Viņš tagad ir drošās rokās :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

2.11.
Brella viena parādījās ligzdā un skatoties apkārt kaut ko ņukāja! :P

Image

Man izskatījās, ka Brella gaida Se16. Nevienu nesagaidījusi aizlaižas prom, tikai nevarēju saprast, vai ēdamo arī paņēma līdz, vai nē. :P

Image

Un parādās atkal ... tukša ligzda. :( :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Kura drīz vien vismaz ar vienu murmulīti piepildās! :P

Image

Taisnība, šamo ilgi noturēt uz vietas, laikam ir neiespējami, sevišķi ja vēl ligzdā nav ēdamā! Laikam tomēr, ka Brella paņēma līdzi. :P

Image

Ligzdā iekšā, no ligzdas ārā,...! Viens riktīgs nemiera gars! :P

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

09:13
SE16 pārlaidis lietainu nakti un tagad aktīvi lidinās pa apkārtējiem zariem. Mammīte Brella dzenā kukaburras (jeb kurras, kā viņas dēvē Austrālieši); un tie atriebjas, pikējot uz SE16, līdz viņš spiests meklēt patvērumu ligzdā

SE16:
Image

Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

No Facebook 'EagleCAM': "UPDATE - 2:15pm Geoff met with the vet at ARH a short while ago. X-rays were clear and SE15 "appears" well. They have drawn some blood for testing. Geoff is going back there later this afternoon with some barramundi for SE15. Hopefully there will be another update later today."
Saprotu, ka vetārsts apskatījis, rentgens uztaisīts, paņemtas asins analīzes, citi jaunumi būs vēlāk.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt, vai labvakar - kā kuram! :P
Paldies, mīlīši, par visiem info. Tā kā ligzda bija tukša, tad video sameklēju, kur vismaz kaut kāda dzīvība! :P
Brella atnesusi lielajai māsai launagā varanu! Un lielā māsa paliek par mazu, mazu cālīti! :P

Image

Image

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sandra L. wrote:... Geoff is going back there later this afternoon with some barramundi for SE15. Hopefully there will be another update later today."
...Saprotu, ka vetārsts apskatījis, rentgens uztaisīts, paņemtas asins analīzes, citi jaunumi būs vēlāk.
Sandra L., paldies... Un rentgens neko sliktu nav parādījis. Gaidīsim asins analīzi...

Barramundi or Asian seabass (Lates calcarifer) / Āzijas jūras asaris
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Kamēr taisīju iepriekšējo fotostāstu māsa atlido. Pasēž iemīļotajā zarā pie kameras. :P

Image

Pēc tam atrod ligzdā kaut kādus krikumus ko palasīt. :P

Image

Un tad uzlaižas uz savu mīļo zariņu. :P

Image

Cik es sapratu Feisbukā ar transformeri, tad Se15 atpakaļ ligzdā neliks. :( Tātad ir kādas nopietnākas problēmas. :roll: Bet viņš ir gādīgu cilvēku rokās, tas ir galvenais, un jātic, ka iznākums būs labs! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

18.22 :P
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

No FB:
EagleCAM
UPDATE 5pm - Geoff visited SE15 at the vet and fed *him (generic term, we don't know gender yet) barramundi. I think he said 7 or 8 pieces, which is pretty good. As well as no bone breaks (mentioned earlier) he has no ticks or parasites. His neighbours are now a noisy miner and a turtle.
As per Judy on SS this afternoon. SE15's remaining damaged primaries were removed along with a couple of secondaries. SE15 will not be returned to the nest, as there will be a lengthy stay in rehab. The feather damage was not caused by fall or from fighting with SE16, blood tests will hopefully identify the cause.
There is no ETA at present on when the results are due.

Jā, viņi gatavojas paturēt SE15 klīnikā ārstēšanai.
Daži primārie un daži sekundārie bojājumi novērsti (es gan neizprotu, kādi). Spalvas bojātas ne no kritiena vai cīņām ar māsu, asins analīze parādīs cēloni ...

No čata:
gr8lakes 9:55 AM SE15 never would have been able to fly, better to get to the ground as safely as he did without injury in the daylight to be rescued.

Gluži manas domas - labi, ka mazais SE15 izplanēja uz zemes dienas laikā un nesavainojoties...Ja jau ir problēmas ar apspalvojumu, viņš nevarētu normāli lidot...
Locked

Return to “Baltvēdera jūras ērglis”