Lietuviešu melnajam stārķim
15011 jaunu datu nav kopš 11.oktobra, savukārt
15012 ir ar vakardienas datiem (kuru vakar nebija).
Tas nu gan ir liels meklētājs, interesanti pasekot viņa ceļam no Tābas tālāk
Viņš aplidoja Akabas līča galu un nonāca pie kalnu grēdām, kas viņam nepatika pietiekami stipri, lai pagrieztos prom no ceļa gar Sarkanās jūras nepareizo krastu Arābijas pussalā (attēlā izsaukuma zīme
! ).
Pēc kāda laika viņam likās gana lidot gar kalniem uz augšu, un viņš pārlidoja ieleju (t.i., šķērsoja Jordānijas un Izraēlas robežu) vietā, kur kartē ir burvīgs zaļš pleķis ar nosaukumu Timna parks, kam apkārtnē mirdz daži ezeriņi. Nu jā, nav jau mūsu ezeri - sarkanu klinšu iedobē pliks ūdens bez kāda zaļuma, bet tur, kur ir zaļumi, izskatās pēc kūrorta peldvietas (bildes neliku)

Visgraujošākā vilšanās ir par vārdu "parks" - zaļā zvaigznīte rāda skatu uz to parku (bildē tās skudriņas ir tūristi)
Tālāk pa ieleju viņš kādu gabalu lidoja jau gar Izraēlas kalniem līdz Kturai, kur pagriezās atpakaļ uz Yotvatas zivju dīķiem (bildē tā zilā sašvīkotā pēda - skat, cik rātni viņš nemaz nevandās pa blakus esošajiem dārziem un laukiem).
Viņa ceļš pēc Yotvatas, manuprāt, diezgan būtiski mainās un es ar to nedomāju to, ka man par izbrīnu viņš apmeklējis Ovdas starptautisko lidostu. Viņa maršrutā parādās daudz vairāk punktiņu. Es nezinu, kā to izskaidrot - vai samazinājies lidošanas ātrums, vai varbūt iepriekš bija kādi datu iztrūkumi.
Pats galvenais - viņš aizlido kalnos

Virzienā uz savu jau noieto ceļu - tikai kādi 2 km šķir stārķi no viņa turpceļa maršruta. Ja noorientēsies situācijā, varēs vēlreiz mēģināt trāpīt Āfrikā