Baltgalvas ērgļi, DR Florida, ASV 2013-2016 (Harieta un M15)

Haliaeetus leucocephalus - Bald Eagle
Locked
Lianaliesma

Re: Baltgalvas ērgļi, Florida, ASV 2013-2015

Post by Lianaliesma »

Slim / Slaidais ...(par Slim-o tā kā negribas saukāt... :? ) :lol:
Image

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:Slim / Slaidais ...(par Slim-o tā kā negribas saukāt... :? ) :lol:
Bet viņš jau arī nav nekāds "Slimais", domāts jau ir kā "Slaidais", tāpēc pieļauju, ka šādam tulkojumam šajā situācijā ir tiesības dzīvot. Nu, tauta, izsakieties, vai arī man jāraksta uz Delfiem lai taisa aptauju?! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

9.40. Nezinu, Harieta, Slaidais, Netīrelis, Sapucētais...! Nezinu pat tur ir viens vai divi, jo nepazīstu vēl šo padarīšanu, bet man rāda abās kamerās pa ērglim! :P

Image

10.20. Vairs tikai vienā kamerā. Tātad pieļauju, ka bijuši divi. Bet gan jau atnāks viedie, kas māk to mozambikāņu valodu, un izlasīs, un noliks visu pa vietām! :P

Image

10.40. Nu jau nav nevienā kamerā! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

:lol:
Mozambikāņu valodā raksta, ka ligzdā visu rītu bija Herieta un nepilnīgi pieaugušais ērglis, saukts par Slaido :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
La Marie

Post by La Marie »

Cik es saprotu visu to liriku un melodrāmu, kas pašlaik norisinās ap Herietu un ligzdu, tad skaidrs ir viens - dāma grib veidot stipru ģimeni ar bērnu pulciņu. Jaunēklis arī grib, bet vēl tā kā nesanāk īsti...vai arī nav vēl izdauzījies pa pasauli, lai laulības ligzdā nopietni iestūrētu. Līdz ar to Herieta šoden, piemēram, daudz laika pavadīja viena. Pat blakus esošo zaru nolauzusi esot un ligzdā iemontējusi, arī viena...
Ek, nav nedz Ozija, nedz M15... cerams, cerams, ka Slaidais jaunēklis būs lietaskoks. :twisted:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nu re! Paldies, mīlīši! Vai nav jauki dzīvot šādā pasaulē! :P
Pēc manām domām M15 ir aizgājis pa Ozija taku, tikai viņš nebija tā pieradis pie civilizācijas, cilvēkiem, ka nolīda nomirt kādā klusākā vietā. Kas tad vairs atliek. Slaidais un Šmucīgais, vai kā tur Viņu sauc. Ja godīgi, tad neticu es Slaidajam, man uzreiz nāk prātā Margo un MistersX. Būs ziepes ar Slaido! Labāk lai Šmucīgais lido šurp, jo tas esot bijis pieaudzis! Bet, man patīk, kā tā vērotāja, kas tur raksta tos memuārus nepārtraukti atgādina /brīžiem pat pārāk bieži/, ka mēs varam tikai sekot notikumiem līdzi, un mācīties! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jā, Slaidais ir tāds šaubīgs kavalieris, gribēšana ir, bet nez kā ar varēšanu.
Šmucīgais izskatās perspektīvāks, taču nav teikts, ka viņš ir brīvs. Aizņemtie ērgļi mēdz aizlidot palūkot kā dzīvo kaimiņi.

Misters X ir neveiksmīgais piemērs, bet igauņu Jozepiņš pozitīvais. Wikipēdijā teikts, ka zivjērgļi dibina ģimeni 5 gadu vecumā, bet Jozeps ir 4 gadus vecs un redz kā izaudzināja trīs bērnus.
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:Jā, Slaidais ir tāds šaubīgs kavalieris, gribēšana ir, bet nez kā ar varēšanu.
Šmucīgais izskatās perspektīvāks, taču nav teikts, ka viņš ir brīvs.
Tā, tagad man arī vienreiz vairs nav skaidrs - kas tas Šmucīgais tāds? :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote: Tā, tagad man arī vienreiz vairs nav skaidrs - kas tas Šmucīgais tāds? :lol:
:lol: Šeit kaut kad parādījās viens ērgļa personāžs, kurš it kā esot bijis pieaudzis, bet ļoti netīrs, un kaut kādā tur forumā bija nosaukts par Netīreli, vai kaut kā tā. Precīzi neatceros - nelamājiet, tāpēc es nosaucu par Šmucīgo. :P

Meklējot atbildi uz Sunshines jautājumu uzskrēju šim ierakstam:
lianaliesma wrote:21.septembrī

No FB:
Ozijs pēc cīņas ar FV 19.septembrī vairs nav redzēts apkārtnē. Herieta un FV, ko oficiāli nosaukuši par M15 (male2015), abi turpina tusēt un gatavot ligzdu...
Tātad FV vēl vairākas dienas pēc cīņas ar Oziju bija lidot, darboties spējīgs, bez kaut kādām redzamām vājuma izpausmēm! Nu es vairs neticu, ka viņš ir miris, un šajā operā neko nesaprotu! :roll: :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma par Netīreli rakstīja 4.oktobrī (iepriekšējā lappusē ap vidu)
lianaliesma wrote:Oho! Tie vērotāji nu gan laikam pat nakšņo zem ligzdas, ar fotoaparātiem un kamerām apbruņojušies! :lol:
Ja tas ir Slaidais, varēsim pārbaudīt teoriju praksē, vai sub-adult vecumā var radīt mazuļus... :) ,
Vakar ligzdas tuvumā bijis vēl kāds ērglis, ko iesaukuši par Netīreli, jo bijis it kā nošmulējies, bet pieaudzis... ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

16.40 Blakus ligzdai divi ērgļi, Herieta un otrs liekas, ka ir Slaidais, jo var redzēt melnas spalvas uz pakauša

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Dirty - tā Hankokas forumā, šķiet, tika saukts viens no Herietas pielūdzējiem, kas konkurēja ar jaunuli Slim/Slaido...
http://www.hancockwildlife.org/forum/vi ... =5&page=19

Diemžēl, ja uzreiz neiekopēju kaut kādus pieturas punktus, kad/kas/ko teica, tad tajos rakstu plūdos nu jau vairs nevaru atrast, varbūt arī, ka tas bija FB-ā... Tikai atkal noraudāju asariņu par Oziju... Viņi visi ir kā aptrakuši, tā pieķeršanās Ozijam... un amiņas par Herietas un Ozija 3 ligzdošanas sezonām, protams, mani arī neatstāj vienaldzīgu...

Lai nu kā, nu jau vairs komentāros figurē tikai SA (sub-adult) jeb Slim (Slaidais), lai gan nav pārliecības, vai tas puika jau ir nobriedis kļūt par papuci. Laiks rādīs.

MĀRIS wrote: Meklējot atbildi uz Sunshines jautājumu uzskrēju šim ierakstam:
lianaliesma wrote:21.septembrī

No FB:
Ozijs pēc cīņas ar FV 19.septembrī vairs nav redzēts apkārtnē. Herieta un FV, ko oficiāli nosaukuši par M15 (male2015), abi turpina tusēt un gatavot ligzdu...
Tātad FV vēl vairākas dienas pēc cīņas ar Oziju bija lidot, darboties spējīgs, bez kaut kādām redzamām vājuma izpausmēm! Nu es vairs neticu, ka viņš ir miris, un šajā operā neko nesaprotu! :roll: :P
No Dee Kelly raksta http://deeagle58.blogspot.de/2015/10/ho ... l?spref=fb

M15 still has not been seen since the 23 of Sept. / M15 (tas pats FV) neesot redzēts kopš 23.septembra.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ērgļi sadziedās...

Video un foto no LK - 10/06/15 16:42 Harriet and Slim on nest tree beautiful voices from both, Uta Große

Herieta priekšplānā. Slaidais attaisno sev doto vārdu :lol:
Image

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

No FB - Intervija ar Slaido Džimu... :P

Image
Jautājums: Paldies, ka sēdi kopā ar mums šodien...
Es gribēju piedalīties intervijā, pirms viņi maina manu vārdu. Zirgi ganībās teica, ka to nomainīs uz kaut ko dīvainu, kā piemēram, M2015 vai C-3PO. Tad tie pasmējās un aizgāja.
J: Vai Tev patīk vārds Slaidais?
Jā, tas gan nav mans īstais vārds, bet man patīk. Esmu ar aerodinamisku uzbūvi, speciāli ātrumam un zvejošanai. Mans Vecais bija tiešām kārns. Ja viņš pagriezās ar sāniem, tad varēja redzēt tikai viņa knābi.
J: Kāds ir Tavs īstais vārds?
Džims. Man liekas, tas būtu forši, ja mani sauktu par Slim Jim / Slaido Džimu. Zirgi zirgojās, kad es viņiem to pateicu. Viņi teica, lai es uzmanos ar „Copy White Claws” (ironija par autortiesībām, jo šosezon vairākos Amerikas ērgļu fonda tiešraides saitos ir norādes visām fotogrāfijām no tiešraidēm pievienot atsauci „All Cam Images: © 2015 American Eagle Foundation, http://www.eagles.org). Es īsti nezinu, ko viņi ar to domāja.
J: Es redzu, Te vēl nav pilnībā baltās raksturīgās krāsas.
Nav gan. Tomēr, mana aste ir pabalējusi! (Slaidais izvērsa astes spalvas). Tas iekrāsojums nebūs vairs pārāk ilgi. Man bija jāpārliecina Herieta, ka tas nav tetovējums. „Nekādu tetovējumu un pīrsingu šajā ligzdā, zēn!” viņa teica.
J: Un tā, Tu atlido un satiec visslavenāko ērgleni pasaulē, skaisto Herietu...
Jā, es nezināju, ka viņa ir tik slavena. Man pateica zirgi, tie vienmēr ir lietas kursā. Kad Herieta gulēja, es apskatīju viņas facebook profilu. Wow! Viņa ir topā! Kad es nākošā rītā to pateicu, viņa nokāra galvu un sāka raudāt. Kopš tā laika es viņu uzmundrinu.
J: Ko Tu domā par ligzdu?
Man tā patīk! Viņi ir uzinstalējuši televizorus divos kokos! Harieta saka, tās ir kameras... es nezinu, kas tas ir. Mums vajag kabeli. Tad es varēšu skatīties manu mīļāko filmu „Mammas izklaide”. Man tā patīk. Tajā ir slaveno ērgļu klipi. Harieta teica, arī viņa ir tajā filmā. Man patīk (Slaidais ieķiķinās.)
J: Izskatās, ka Tu un Herieta veiksmīgi veidojat attiecības!
Jā, mēs sēžam kokā sānu pie sāna, un rītos dziedam visas viņas iemīļotās dziesmas. Viņa sēž man blakus un iedunko man sānā. Es nezinu, kāpēc... varbūt tā viņa praktizē savas karatē prasmes. Viņa saka, „olas!olas!olas!”, bet man labāk brokastīs patīk zivs.
J: Ko Tu domā par saviem faniem?
Hm, man ir fani? Vai es viņus varēšu redzēt savā TV? (Ieķiķinās)

LL tulkojums
Last edited by Lianaliesma on 08 Oct 2015 15:01, edited 2 times in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

:lol: :lol: :lol:
Asprātīgi, man patika :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sevišķi par to karatē un olām... :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tas, ka es šajā operā neko nesaprotu nenozīmē, ka es izstājos no skatītājiem. Biju, esmu, un būšu! Vismaz vēl kādu laiciņu! Paldies par viģiku, kur viņi liek vaļā dziedāt ne sliktāk par lakstīgalām, un interviju ar Džimu Slaido. Arī tur, Amerikā, cilvēki grib dzīvi krāsaināku, bagātāku ar emocijām, lai gan šogad šajā ligzdā emociju it kā netrūkst! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

8.oktobris

7.00 Tikko aust gaisma, Herieta blakus ligzdai

Image
La Marie

Post by La Marie »

Es arī, tāpat kā Māris, cenšos sekot šai ligzdai un lasīt visos iespējamos forumos un Facebook kontos, kas tad notiek ligzdā un ap ligzdu. :) Sāku šad tad "iemest aci" šo pavasar', bet kā jau tas tipiski gadās, visvairāk uzmanību piesaista kādi spilgti notikumi, šajā gadījumā - Ozija pēdējā vasara un traģiskais rudens.

Jāatzīst, ka sekot notikumiem reizē ir un nav viegli. :) Informācijas ir daudz, bet tā ir sadrumstalota. Daudzie vērotāji, kas to dara ne tikai online, bet arī dzīvojas zem ligzdas, komentē dažādās vietās. Un tad vēl ir lērums ar emocionālajiem komentētājiem, kas neraksta par faktiem, bet izsaka savas sajūtas un viedokli. Tos cenšos pat nelasīt, kaut gan viņu dēļ pa vidu pazūd faktoloģiskais materiāls. Mums jau ir līdzīgi pie ērgļu kameras. 8-)

Ok, off-topic beidzas. Dalos ar dažām skaistām bildēm no vakardienas, 7.oktobra, ko piefiksējusi un savā FB kontā padalījusies Donna L Mcmurrer.

Herieta izpurina kažoku pļavā pie slavenajiem zirgiem (skat. LL tulkoto interviju ar Slaido Džimu)
Image

Heriata atrāda savus nadziņus
Image

Skaistule žāvē kažociņu pēc atsvaidzināšanās rasainajā pļavā
Image

Lidojumā, kad kažoks nožuvis
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

9.20-9.45 Zem ligzdas neskaitāmas kinokompānjas uzņem abus varoņus. :lol: Šis ir Slaidais Džims
Image

... un tās ir viņa slaidās kājas...
Image

Un te Herieta, neliekoties ne zinis par lieciniekiem, ar kāju iedunko Slaido Džimu, lai tak protās! Bet Slaidais Džims nesaprot, ko no viņa grib! :roll:
Image

Pievienots: Tas tomēr neesot Slaidais Džims!!!
Last edited by Lianaliesma on 08 Oct 2015 18:10, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Baltgalvas ērglis”