Diskusijas

Maz-ko-zinu

Re: Diskusijas

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote:Nu gluži kā dzīvē... Cik daudz iedomu sabūvēts un tad paši tām ticam... :lol: bet realitāte turpina izdzīvot dzīvi, kurā ievītas arī daudzu citu iedomas, ne tikai mūsu...
LL - :!:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Bet kur tad beidzas iedomas, un kur sākas realitāte? Mēs taču katrs esam uzbūvējuši savu pasaulīti kurā realitāte ar iedomām ir vienā ķīselī, un tajā arī dzīvojam, un brīnāmies, apvainojamies, ja kāds mūs nesaprot. Bet vai cilvēks maz savādāk var, bez iedomām, sapņiem, cerībām... :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Savādāk nevar. Tikai - kļūst interesantāk, kad apzinies, ka tas ir tikai paša veidojums.. un pavēro, ko tad tas otrs šai sakarā ir savērpis... un trešais, un ... :lol: Bet cilvēkam tas nav viegli. Savus veidojumus - viedokļus - dikti jau iemīlam, nesam kā karogus, cīnamies par tiem... un tā lielā kopglezna paliek napamanīta...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

No draugiem.lv

Vilnis Blūms
15. sep 19:49
Es neesmu atslēga Ko jaunais pāris pieslēdzis pie tilta margām. Es esmu BRĪVS, es esmu gaisā pamestais un ..... PAMESTAIS.

Image

Image

Gribas kaut ko darīt, lai to izbeigtu... bet ko?
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Made

Post by Made »

Man vienmēr licies, ka baloži atgriežas mājās, tāpēc vienmēr brīnījos par filmām, kur dāma laiž balodi ar zīmīti mīļotajam, kas devies kaut kur savos piedzīvojumos - vispirms taču tieši no tās vietas, no tā loga bija jāatved baloži... vai varbūt vēstule kā stafete, kā pasta zirgi ceļo no vienas pasta nodaļas uz otru..

Atradu tādu rakstu par kāzu tradīciju un gadījumu Velēnas baznīcā
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki ... _pec_kazam

te fragments:
Ja putni ir apmācīti, tiem būtu jāatgriežas audzētavā, otra iespēja - tos savākt palaišanas vietā pēc ceremonijas beigām. Pretējā gadījumā balto baložu liktenis kļūst neprognozējams un tie kļūst par upuriem, kā tas aprakstīts Vecajā Derībā, lai iemantotu Visvarenā labvēlību.

Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktores vietniece Janīna Vēbere: "Divu baltu baložu palaišana debesīs pēc laulību ceremonijas ir tradīcija, kas bija populāra jau padomju gados. Baložus palaiž debesīs un tad skatās, vai tie lido katrs uz savu pusi, vai paliek kopā. Tie ir pieradināti baloži, kas pēc ceremonijas paši atgriežas mājās, kur tiek audzēti. Pati esmu šādu tradīciju piekopusi, kad biju vedējmāte kādam pārim Rīgā. Mēs baložus laidām debesīs pie Pēterbaznīcas."
Made

Post by Made »

Rakstam ir viens audzētāja komentārs:
liepājnieks
2005. g. 29. septembrī 01:03
Izlasot šo rakstu biju pārsteigts. Man tā ir tuva lieta, jo pats nodarbojos ar šo hobiju. Tas ir, ar balto baložu audzēšanu, trenēšanu, selekciju un.t.t. Es veidoju pārsvarā no divām baložu šķirnēm :< Ungārijas augstskrējējiem> un <Krjukovas augstskrējējiem>, vienu šķirni. Patreiz to uzskatu par savējo. Mani baloži ir gandrīz pilnīgi balti un gaisā tie ir pilnīgi balti. Viņi var uzturēties gaisā no 10 - 12 stundām. Augstuma ziņā dažbrīd izzūd no cilvēku redzes(skaidrā laikā) citādi pazūd mākoņos(nevienmēr). Jā, arī es apvienoju patīkamo ar lietderīgo un piedāvāju baložu palaišanu dažādos svētkos, arī kāzās. Mani baloži atgriežās mājās visi, jo es viņus nedodu palaišanai tālāk par viņu orientēšanās spējām, kas apdraudētu viņu atgriešanos. Man piemēram nav gadījies neviens pasūtītājs, kas nepainteresētos par baložu turpmāko likteni pēc izlaišanas. Tapēc mani pārsteidza šova pasūtītāju attieksme. Tikpat labi jau var arī papagaiļus izlaist ja tas ir tik vienaldzīgi. Ir man zināmi tādi cilvēki kas audzē baložus tikai naudai, tas ir, baloži nemaz nav bijuši laukā nekad un viņus pārdod šovam jau ieprikš zinot kas ar viņiem notiks. Par gredzeniem runājot, tad parasti tiek rakstīts dzimšanas gads un personīgais baložu nummurs. Manējiem ir tikai baložu nummurs, kura pirmais cipars norāda dzimšanas gadu un mans telfona nummurs. Baložu nummurs ir vajadzīgs visiem, jo viņiem vārdu nav. Sporta baložiem vēl jābūt adreses kodam. Baložus mīlēt nav visiem lemts un tā mīlestība nepaliek bez sekām. TICIET MAN!!!
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:Rakstam ir viens audzētāja komentārs:

liepājnieks
... Ir man zināmi tādi cilvēki kas audzē baložus tikai naudai, tas ir, baloži nemaz nav bijuši laukā nekad un viņus pārdod šovam jau iepriekš zinot kas ar viņiem notiks. ..
.
Par tiem jau tā sāpe... jo audzināt baložus ar izlidošanu un atgriešanos nav tik viegli...

Droši vienīgais, ko var darīt - aicināt pārliecināties, vai pasākumā izmantojamie baloži tiešām ir pieradināti, vai tiem ir saimnieks, kas pēc tam par tiem parūpējas... bet tad droši vien fotogrāfiem neizdosies tos nofotografēt šādā apmulsuma brīdī, kad tas īsti nezina, ko tālāk darīt...
Made

Post by Made »

Jā, uzraudzība vajadzīga.
Es labprāt redzētu sabiedrisko kampaņu arī pret balonu un degošo lidojošo lampiņu palaišanu. Lai arī tie nav dzīvas būtnes, tomēr piesārņojums var apdraudēt dzīvas būtnes (atceros zoodārza begemota nāvi dēļ norītas gumijas bumbiņas) un tas viss ir absolūtā pretrunā ar ideju par to, ka nevar nedomāt par sekām un aiz sevis ir jāsakopj.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Par to ir jārunā, jāievieto vairāk tādas bildes kā šī Viļņa Blūma ievetotā un cilvēki padomās vai grib sākt savu kopdzīvi ar kādas dzīvas radības nāvi. Tagad jaunie ir saprātīgi un ar jūtīgu dvēseli, tikai viņiem jāatgādina, ka par baložiem vajag padomāt kur tie ņemti un vai ir apmācīti.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Jā, kā tajā rakstā par kāziniekiem Velēnas baznīcā - laikam nebija iedomājušies, bet, kad ar viņiem sazinājās, solīja braukt pakaļ. Kurš tad gribētu, ja zinātu, ka viņu kopdzīve sākas ar dzīvas radības nāvi. Kaut kāds naivs stereotips par putnu atbrīvošanu?
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Par suvenīru ražošanu... Re, ko izlasīju LA rakstā: "Ar laiku izveidojās laba kolekcija – mežakuiļi, auni, vērši, vilki, lauvas, kaķi un ērgļi, kurus varēja izmantot kā bolo, medaljonus, auskarus vai gredzenus."
http://www.la.lv/bolo-un-gots-rotkali/
Varbūt noderēs.
Emotion

Post by Emotion »

Made wrote:
te fragments:
Ja putni ir apmācīti, tiem būtu jāatgriežas audzētavā, otra iespēja - tos savākt palaišanas vietā pēc ceremonijas beigām. Pretējā gadījumā balto baložu liktenis kļūst neprognozējams un tie kļūst par upuriem, kā tas aprakstīts Vecajā Derībā, lai iemantotu Visvarenā labvēlību.

Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktores vietniece Janīna Vēbere: "Divu baltu baložu palaišana debesīs pēc laulību ceremonijas ir tradīcija, kas bija populāra jau padomju gados. Baložus palaiž debesīs un tad skatās, vai tie lido katrs uz savu pusi, vai paliek kopā. Tie ir pieradināti baloži, kas pēc ceremonijas paši atgriežas mājās, kur tiek audzēti. Pati esmu šādu tradīciju piekopusi, kad biju vedējmāte kādam pārim Rīgā. Mēs baložus laidām debesīs pie Pēterbaznīcas."
jā, viss ir skaisti un jauki, bet kundze nav minējusi, vai palaistie baloži atgriezušies mājās
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:Par suvenīru ražošanu... Re, ko izlasīju LA rakstā: "Ar laiku izveidojās laba kolekcija – mežakuiļi, auni, vērši, vilki, lauvas, kaķi un ērgļi, kurus varēja izmantot kā bolo, medaljonus, auskarus vai gredzenus."
http://www.la.lv/bolo-un-gots-rotkali/
Varbūt noderēs.
šitie vienkāršāki un praktiskai lietošanai :)

http://www.mfk.lv/26
bērnu vietā mūsu mīlulīši :D
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Labvakar! Vispirms mīļš paldies visiem, kuri aktīvi vai mazāk aktīvi seko mūsu spārnoto draugu gaitām un regulāri par to informē!! :) :) Kopš sācies jaunais darba cēliens, es galīgi vairs neprotu tikt galā ar sava laika sadali- mūžīgi kaut kur kaut kas pietrūkst. :( Tāpēc ir liels prieks par tiem, kuri to prot, es domāju - sadalīt savu laiku racionāli. Bet stāsts ir par ko citu. Šodien ap pusdienlaiku, braucot uz Aizkraukli, pie pašas novada robežas (no Kokneses puses), ieraudzīju balto stārķi. Manuprāt, viņš izskatījās visai "bēdīgs" (stāvēja pilnīgi nekustīgi). Pēc pāris stundām braucu atpakaļ- stārķis joprojām bija turpat, dažus metrus tālāk, bet tagad jau saulītē kaut ko lasīja pa arumiem. Zinu, ka pirms dažiem gadiem Aizkrauklē jau bija gadījums, kad stārķis neaizlidoja uz dienvidiem, un viņu baroja cilvēki, bet nezinu viņa tālākās gaitas. (Par to varbūt Emotion kaut ko zina). Putns arī bija pārāk tālu, lai mēģinātu saprast- jaunulis vai vecāks putns. Laikam jau pārāk daudz variantu par šī putna tālāko likteni nav... :?: Netālu no stārķa "ganībām" ir lauku sēta.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ģeogrāfs wrote: Laikam jau pārāk daudz variantu par šī putna tālāko likteni nav... :?:
Laikam gan, Diemžēl. Ja nu vienīgi kāds cilvēks uzņemsies stārķi barot kādā šķūnī.
Emotion

Post by Emotion »

Ģeogrāfs wrote:Labvakar! Vispirms mīļš paldies visiem, kuri aktīvi vai mazāk aktīvi seko mūsu spārnoto draugu gaitām un regulāri par to informē!! :) :) Kopš sācies jaunais darba cēliens, es galīgi vairs neprotu tikt galā ar sava laika sadali- mūžīgi kaut kur kaut kas pietrūkst. :( Tāpēc ir liels prieks par tiem, kuri to prot, es domāju - sadalīt savu laiku racionāli. Bet stāsts ir par ko citu. Šodien ap pusdienlaiku, braucot uz Aizkraukli, pie pašas novada robežas (no Kokneses puses), ieraudzīju balto stārķi. Manuprāt, viņš izskatījās visai "bēdīgs" (stāvēja pilnīgi nekustīgi). Pēc pāris stundām braucu atpakaļ- stārķis joprojām bija turpat, dažus metrus tālāk, bet tagad jau saulītē kaut ko lasīja pa arumiem. Zinu, ka pirms dažiem gadiem Aizkrauklē jau bija gadījums, kad stārķis neaizlidoja uz dienvidiem, un viņu baroja cilvēki, bet nezinu viņa tālākās gaitas. (Par to varbūt Emotion kaut ko zina). Putns arī bija pārāk tālu, lai mēģinātu saprast- jaunulis vai vecāks putns. Laikam jau pārāk daudz variantu par šī putna tālāko likteni nav... :?: Netālu no stārķa "ganībām" ir lauku sēta.
paldies, ka izstāstīji. Pie mums, Aizkrauklē, ir viens stārķu fanāts. Pagājušo gadu to balto stārķi, kas plānoja pārziemot uz katoļu baznīcas jumta, izdevās noķert (viņam jau bij apledojuši spārni) un nogādāt Mežavairogos, kur kūtiņā pie pīlēm pavadīja visu ziemu un pavasarī tika palaists brīvībā. Un pētam tika arī manīts Aizkrauklē.
Tālis

Post by Tālis »

Labsrīts!
Manīju kādu ziņu, ka rudenī notikšot ornitologu un putnu draugu saiets.
Vai kāds šobrīd zina ko konkrētāk?
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tālis wrote:Labsrīts!
A vot man arī šis jautājums jau tādu laiku knieš! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Par saietu informāciju neatradu.
Ir info par putnu vērošanas pasākumiem šajās brīvdienās

http://dabasdati.lv/lv/article/atklaj-p ... enas-2015/
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

MĀRIS wrote:
Tālis wrote:Labsrīts!
A vot man arī šis jautājums jau tādu laiku knieš! :P
Ceru tā nebūs ātrāk kā oktobra otrajā pusē, citādi visticamāk atkal nesanāks to apmeklēt
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”