LL -lianaliesma wrote:Nu gluži kā dzīvē... Cik daudz iedomu sabūvēts un tad paši tām ticam...bet realitāte turpina izdzīvot dzīvi, kurā ievītas arī daudzu citu iedomas, ne tikai mūsu...

LL -lianaliesma wrote:Nu gluži kā dzīvē... Cik daudz iedomu sabūvēts un tad paši tām ticam...bet realitāte turpina izdzīvot dzīvi, kurā ievītas arī daudzu citu iedomas, ne tikai mūsu...
Ja putni ir apmācīti, tiem būtu jāatgriežas audzētavā, otra iespēja - tos savākt palaišanas vietā pēc ceremonijas beigām. Pretējā gadījumā balto baložu liktenis kļūst neprognozējams un tie kļūst par upuriem, kā tas aprakstīts Vecajā Derībā, lai iemantotu Visvarenā labvēlību.
Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktores vietniece Janīna Vēbere: "Divu baltu baložu palaišana debesīs pēc laulību ceremonijas ir tradīcija, kas bija populāra jau padomju gados. Baložus palaiž debesīs un tad skatās, vai tie lido katrs uz savu pusi, vai paliek kopā. Tie ir pieradināti baloži, kas pēc ceremonijas paši atgriežas mājās, kur tiek audzēti. Pati esmu šādu tradīciju piekopusi, kad biju vedējmāte kādam pārim Rīgā. Mēs baložus laidām debesīs pie Pēterbaznīcas."
liepājnieks
2005. g. 29. septembrī 01:03
Izlasot šo rakstu biju pārsteigts. Man tā ir tuva lieta, jo pats nodarbojos ar šo hobiju. Tas ir, ar balto baložu audzēšanu, trenēšanu, selekciju un.t.t. Es veidoju pārsvarā no divām baložu šķirnēm :< Ungārijas augstskrējējiem> un <Krjukovas augstskrējējiem>, vienu šķirni. Patreiz to uzskatu par savējo. Mani baloži ir gandrīz pilnīgi balti un gaisā tie ir pilnīgi balti. Viņi var uzturēties gaisā no 10 - 12 stundām. Augstuma ziņā dažbrīd izzūd no cilvēku redzes(skaidrā laikā) citādi pazūd mākoņos(nevienmēr). Jā, arī es apvienoju patīkamo ar lietderīgo un piedāvāju baložu palaišanu dažādos svētkos, arī kāzās. Mani baloži atgriežās mājās visi, jo es viņus nedodu palaišanai tālāk par viņu orientēšanās spējām, kas apdraudētu viņu atgriešanos. Man piemēram nav gadījies neviens pasūtītājs, kas nepainteresētos par baložu turpmāko likteni pēc izlaišanas. Tapēc mani pārsteidza šova pasūtītāju attieksme. Tikpat labi jau var arī papagaiļus izlaist ja tas ir tik vienaldzīgi. Ir man zināmi tādi cilvēki kas audzē baložus tikai naudai, tas ir, baloži nemaz nav bijuši laukā nekad un viņus pārdod šovam jau ieprikš zinot kas ar viņiem notiks. Par gredzeniem runājot, tad parasti tiek rakstīts dzimšanas gads un personīgais baložu nummurs. Manējiem ir tikai baložu nummurs, kura pirmais cipars norāda dzimšanas gadu un mans telfona nummurs. Baložu nummurs ir vajadzīgs visiem, jo viņiem vārdu nav. Sporta baložiem vēl jābūt adreses kodam. Baložus mīlēt nav visiem lemts un tā mīlestība nepaliek bez sekām. TICIET MAN!!!
Par tiem jau tā sāpe... jo audzināt baložus ar izlidošanu un atgriešanos nav tik viegli...Made wrote:Rakstam ir viens audzētāja komentārs:
liepājnieks
... Ir man zināmi tādi cilvēki kas audzē baložus tikai naudai, tas ir, baloži nemaz nav bijuši laukā nekad un viņus pārdod šovam jau iepriekš zinot kas ar viņiem notiks. ...
jā, viss ir skaisti un jauki, bet kundze nav minējusi, vai palaistie baloži atgriezušies mājāsMade wrote:
te fragments:Ja putni ir apmācīti, tiem būtu jāatgriežas audzētavā, otra iespēja - tos savākt palaišanas vietā pēc ceremonijas beigām. Pretējā gadījumā balto baložu liktenis kļūst neprognozējams un tie kļūst par upuriem, kā tas aprakstīts Vecajā Derībā, lai iemantotu Visvarenā labvēlību.
Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktores vietniece Janīna Vēbere: "Divu baltu baložu palaišana debesīs pēc laulību ceremonijas ir tradīcija, kas bija populāra jau padomju gados. Baložus palaiž debesīs un tad skatās, vai tie lido katrs uz savu pusi, vai paliek kopā. Tie ir pieradināti baloži, kas pēc ceremonijas paši atgriežas mājās, kur tiek audzēti. Pati esmu šādu tradīciju piekopusi, kad biju vedējmāte kādam pārim Rīgā. Mēs baložus laidām debesīs pie Pēterbaznīcas."
šitie vienkāršāki un praktiskai lietošanaiMaz-ko-zinu wrote:Par suvenīru ražošanu... Re, ko izlasīju LA rakstā: "Ar laiku izveidojās laba kolekcija – mežakuiļi, auni, vērši, vilki, lauvas, kaķi un ērgļi, kurus varēja izmantot kā bolo, medaljonus, auskarus vai gredzenus."
http://www.la.lv/bolo-un-gots-rotkali/
Varbūt noderēs.
Laikam gan, Diemžēl. Ja nu vienīgi kāds cilvēks uzņemsies stārķi barot kādā šķūnī.Ģeogrāfs wrote: Laikam jau pārāk daudz variantu par šī putna tālāko likteni nav...![]()
paldies, ka izstāstīji. Pie mums, Aizkrauklē, ir viens stārķu fanāts. Pagājušo gadu to balto stārķi, kas plānoja pārziemot uz katoļu baznīcas jumta, izdevās noķert (viņam jau bij apledojuši spārni) un nogādāt Mežavairogos, kur kūtiņā pie pīlēm pavadīja visu ziemu un pavasarī tika palaists brīvībā. Un pētam tika arī manīts Aizkrauklē.Ģeogrāfs wrote:Labvakar! Vispirms mīļš paldies visiem, kuri aktīvi vai mazāk aktīvi seko mūsu spārnoto draugu gaitām un regulāri par to informē!!![]()
Kopš sācies jaunais darba cēliens, es galīgi vairs neprotu tikt galā ar sava laika sadali- mūžīgi kaut kur kaut kas pietrūkst.
Tāpēc ir liels prieks par tiem, kuri to prot, es domāju - sadalīt savu laiku racionāli. Bet stāsts ir par ko citu. Šodien ap pusdienlaiku, braucot uz Aizkraukli, pie pašas novada robežas (no Kokneses puses), ieraudzīju balto stārķi. Manuprāt, viņš izskatījās visai "bēdīgs" (stāvēja pilnīgi nekustīgi). Pēc pāris stundām braucu atpakaļ- stārķis joprojām bija turpat, dažus metrus tālāk, bet tagad jau saulītē kaut ko lasīja pa arumiem. Zinu, ka pirms dažiem gadiem Aizkrauklē jau bija gadījums, kad stārķis neaizlidoja uz dienvidiem, un viņu baroja cilvēki, bet nezinu viņa tālākās gaitas. (Par to varbūt Emotion kaut ko zina). Putns arī bija pārāk tālu, lai mēģinātu saprast- jaunulis vai vecāks putns. Laikam jau pārāk daudz variantu par šī putna tālāko likteni nav...
Netālu no stārķa "ganībām" ir lauku sēta.
A vot man arī šis jautājums jau tādu laiku knieš!Tālis wrote:Labsrīts!
Manīju kādu ziņu, ka rudenī notikšot ornitologu un putnu draugu saiets.
Vai kāds šobrīd zina ko konkrētāk?
Ceru tā nebūs ātrāk kā oktobra otrajā pusē, citādi visticamāk atkal nesanāks to apmeklētMĀRIS wrote:A vot man arī šis jautājums jau tādu laiku knieš!Tālis wrote:Labsrīts!
Manīju kādu ziņu, ka rudenī notikšot ornitologu un putnu draugu saiets.
Vai kāds šobrīd zina ko konkrētāk?