Diskusijas

Locked
MĀRIS

Re: Diskusijas

Post by MĀRIS »

:lol: Kur garantija, kad ejot uz balli, līdz ballei arī tiksi?! Varbūt no durvjpriekšas būs jāgriežas atpakaļ! :lol: :P
Man pašam sētā barotava stāv no rudens līdz pavasarim. Ir atbraukuši cilvēki un teikuši - 'bet viņi taču aptaisa visas malas"! Bet es sētā visu ziemu viņos klausos! /Maziņākos, kā Tavā bildītē./ :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Nav jau tik svarīgi, ko viņi Tev/man/mums saka, bet - ko Tu/es/mēs izvēlamies atbildēt viņiem. ;)
Cilvēku vairumam kaut kā pieņemts kautrēties no sava jūtīguma, skaistuma novērtēšanas, no emocionalitātes, taču tieši šīs izpausmes paceļ cilvēku pāri zemāko instinktu un dziņu līmenim :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Jamsis

Post by Jamsis »

Dzīve ar putniem - mana mazā "problēmiņa" sudrabkaija, šķiet nav vairs nekāda jaunā. Nosaucu par Zūziņu ;) , es pat nezinu puika vai meitene. Tā nu Zūziņa apciemo mani katru dienu, viņai kaut kad agrāk bija traumēta plezniņa, šogad tai pašai kājiņai norauts bija nadziņš, stipri asiņoja..... Viņai ļoti garšo vistu sirdis, bet liellopu gaļas gabiliņi nemaz..., maza viltniece, ja negaršo sabožas. Ja man suņuks neapēd savu konserviņu, tiek Zūziņai, tas viņai gardumiņš. Bet kā viņai garšo siers, man liekas, ka to ieraugot viņa pat mazliet sāk trīcēt no uztraukuma. Mani tikai satrauc ziema, tumši vakari un rīti, viņa pie manis lido tikai pa gaismu, bet ziemā gaišajā laikā esmu darbā....
Attachments
unnamed.jpg
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sveika, Zūziņa. skaistulīte... :P
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Jamsis wrote: Mani tikai satrauc ziema, tumši vakari un rīti, viņa pie manis lido tikai pa gaismu, bet ziemā gaišajā laikā esmu darbā....
Mīļā! Tu ļoti labi zini, ko Mazais Princis teica. Būs jāatstāj uz palodzes, bet vai Tavi labumi tad sasniegs adresātu? Vai arī sāc atradināt kamēr vēl nav ziema, un ir iespēja to izdarīt mazāk sāpīgi /viņai/ nepametot Zūziņu likteņa varā. :roll: :P
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Pie manis reiz, pirms vairākiem gadiem, kādus četrus mēnešus dzīvoja balodis, paņēmu pie daudzdzīvokļu mājas, pavisam sakņupušu. Sākumā, kad to pamanīju, domāju, ka miris, jo tupēja pavisam nekustīgs uz ceļa braucamās daļas. Pirmo nakti ieliku veļas bļodā ar sedziņu, kur viņš uz vienas kājas ielicis knābi spārnā nogulēja. Tā pamazām sāka atlabt, bija koordinācijas traucējumi, nevarēja neko ēdamu uzknābt. Pieļauju, ka bija ielidojis kādā logā, sasities.
Sākumā baroju ar vārītu olu, sasmalcinātiem riekstiem, putraimiem u.ml. Viņam bija kāds izstrādājies reflekss, tiklīdz kā viņš izdzirdēja maisiņa čaboņu uzreiz tipināja uz virtuvi acīm redzami domādams, ka dos kaut ko garšīgu. Kāpa pa biksēm augšā uz pleca. Pamazām sāka laisties no viena istabas stūra uz otru un skaļi ūināja. Tad vēl smieklīgi staigāja gar spoguli, knibināja to un izrādījās tā priekšā. laikam jau domāja, ka cits balodis. Gulēja uz spilventiņa pieglaudies savam spoguļattēlam. Kad jau intensīvi sāka lidot pa dzīvokli palaidu uz loga palodzes. Tanī laikā man uz palodzes bija putnu barotava, kur arī citi baloži nāca ēst. Manai Dūdai tas protams ļoti nepatika, viņš burkšķēja un dzina tos prom. :)
Tad vienu dienu viņš izlidoja, pacēlās uz mājas jumta, cik varēju saskatīt. Pazuda uz vairākām dienām. Bija skumji. Kad gāju prom no mājām atstāju vaļā logu, bija maza cerība, ka Dūda spētu atlidot atpakaļ, ja vēlētos.
Vienu dienu tā arī notika, pārnācu mājās un redzu, Dūda sēd uz gultas gala. Biju protams ļoti priecīga. Pavadīja visu nakti dzīvoklī. Bet tā arī bija pēdējā reize, vairāk neatlidoja. Ceru ar viņu joprojām viss kārtībā :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Diāna, cik skaists stāsts ar laimīgām beigām :D Pēc skumjiem stāstiem (Stefīte), vienmēr nāk gaišie (par Dūdu). Paldies par to.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Cik burvīgi stāsti!

Un, lai vēl kāds pasaka, ka putniem galviņas mazas - prāts vēl mazāks...
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Diāna, Kāds prieks par Dūdu! ka jūs satikāties īstajā brīdī! :P
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Ne pārāk kvalitatīvs attēls, bet ilustrē Dūdas snaudu spilvenā :)
Atradu arī pirmā vakara bildi, izrādās tas bija 2009. gada 7. marts (otrais attēls)
Attachments
P1070491.jpg
P1070036.JPG
P1070875.JPG
MĀRIS

Post by MĀRIS »

MĀRIS wrote:Bet es taču te nenācu meklēt lielās dzīves patiesības! Es šeit nācu paskatīties uz putniņiem! :roll: :P
Nu re! Tas jau man patīk! :P / Es zin, ka es i dums!/ :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Diāna, paldies par foto. Otrajā bildē tiešām var labi redzēt, ka balodis nav vesels.
Laimīgā Dūda, kas satika Labu Cilvēku :D
Emotion

Post by Emotion »

cik forši jums stāsti. Dūdiņa un Zuzīte............
Emotion

Post by Emotion »

Patiesībā domājot par vakardienas nelaimīgo video un ....kā nepaveicās Stefītei un ....cik ļoti, ļoti Durbertiņam ir noveicies...jo viņš tik ilgi mazs būdams diennaktīm tika atstāts viens un neapsargāts. Jeb jāsaka paldies labvēlīgai ligzdas atrašanās vietai, kur īpaši daudz nemājo pārējie plēsīgie putni. Joprojām grūti samierināties ar dzīves netaisnību. Nesaprotu kapēc lielie putni nesargā savus bērnus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja pieaugušais putns aizies bojā, tad mazulis viens nevarēs izdzīvot un arī nomirs.
Ja mazulis aizies bojā, pieaugušais nākošajā gadā radīs jaunus mazuļus.
Emotion

Post by Emotion »

Kas notiek, ja vecaks ierauga, ka ligzdai uzbruk tas vanags? Vanags ciinaas ar lielo eergli?
sanda

Post by sanda »

Video par Stefītes pēdējo cīņu šobrīd nespēju noskatīties.
Filmās nācies redzēt, iespējams, vēl sāpīgākas lietas, kur traģismā nebija pat cēluma. Neciešu vismaz vienu zobenvaļu baru ar visu viņu augsto intelektu - medīja treniņam ... aptrakuši plēsoņas :(
Par putniem - netīšām redzēju video kā ērglis ligzdā mātītei ar bērniem iestiepa dzīvu lauci. Viens debīls (labi - nemākulīgs) ērglis eksistē :( Mātīte nogalināja lauci, ja pareizi sapratu, izbaroja.

Par baložiem - bērnībā ziemā atradām nekustīgu balodi - mājās "atkausējām", bet šis vēl ēst nemācēja. Jaunputns salā izlaists no ligzdas :shock: Kakāja vannas istabā līdz pavasarim :lol:
Iepazinu arī gudru balodi (ilgi dzīvoja būrī - bija traumēts spārns un aste) - viņu varēja pierunāt pēc "pastaigas" pa telpu atgriezties būrī, vispār daudz ko saprata :) .
Vēlāk dzīvojās pa āru, bet nakšņoja būrī, tad ne katru dienu pārradās, tad ieradās ar citu balodi, kurš atteicās ielidot pa durvīm, beidzot pārcēlās dzīvot citur.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Emotion wrote:Patiesībā domājot par vakardienas nelaimīgo video un ....kā nepaveicās Stefītei un ....cik ļoti, ļoti Durbertiņam ir noveicies...jo viņš tik ilgi mazs būdams diennaktīm tika atstāts viens un neapsargāts. Jeb jāsaka paldies labvēlīgai ligzdas atrašanās vietai, kur īpaši daudz nemājo pārējie plēsīgie putni. Joprojām grūti samierināties ar dzīves netaisnību. Nesaprotu kapēc lielie putni nesargā savus bērnus.
Bija palicis prātā, ka Tūle arī vienreiz tikās ar vanagu, bet nevaru atrast. Jebkurā gadījumā šī tikšanās Tūlei neradīja problēmas.

Bet skatoties komentārus atsaucās atmiņā, ka vanags mazajai Stefai uzbruka divas reizes - pirmo 25.jūlijā, tad viņš uzbruka Stefai, kad viņa gulēja. Cīņa bija spraiga, Stefai izdevās atbrīvoties, taču toreiz viņa gandrīz izkrita, bet kaut kā tomēr paveicās ierāpties atpakaļ ligzdā
Te video:

6.augustā vanags uzbruka otrreiz un šoreiz tas beidzās bēdīgi.
Kāpēc tā vistu vanaga matīte visu laiku uzbruka Stefai, joprojām īsti nesaprotu. Būtībā jau viņas barības bāze ir putni.

Šajā ligzdā interesanti bija tas, ka Stefas bioloģiskais tēvs bija caurceļojošs ērglis ar kuru Tūle uzsāka attiecības. Īstais partneris Remo atgriezās ļoti vēlu, jau maija sākumā un Mr.Blondais tika padzīts. Tūle izdēja olu nākošajā dienā pēc Remo atgriešanās, tāpēc viņš nekā nevarēja būt "olas tēvs". Bet tas nekā neietekmēja Remo uzvedību attiecībā pret mazuli.

Atradu video apkopojumu par Stefas īso dzīvi, pēc parakstiem visam var izsekot

Vēl viens piemiņas video

Te vēl viens (šo bez asarām nez vai izdosies noskatīties)

Lieki teikt, ka notikušais izsauca skumju komentāru jūru LK, bija pat jocīgie, kas aicināja aplenkt mežu, noķert vanagu un sodīt. Bet jocīgie jau vienmēr parādās ;)

Kāds cilvēks (domāju, ka no ASV), atvēra Feisbukā vietni - Stephi memories and more - This page is dedicated to the memory of Stephi, the Lesser Spotted Eagle of Estonia.
https://www.facebook.com/StephiMemories ... =page_info
Neatceros, bet šķiet, ka tas .. and more... sākumā nebija. Vietne joprojām aktīva, tagad publicē ierakstus par dažādiem putniem.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Atbilde uz jautājumu, kāpēc vecāki neaizstāvēja savus mazuļus ir vienkārša - viņu nav tuvumā. Vistu vanags arī nav pašnāvnieks, un neuzbruks stiprākam putnam, jo mazais ērglis tomēr ir lielāks par vistu vanagu. Putnu vecāki aizstāv savus bērnus, kā mēs novērojām pie Durberta, Laimiņas, Zīļukiem un Pudeļbirstēm! :P
Laikam jau tomēr jāsaka Tev, Vērotāja, paldies par šiem ierakstiem, lai arī viņus noskatoties vienkārši smagi paliek ap dvēseli. Bet varbūt tas smagums arī ir mūsu bagātība?! :P
Emotion

Post by Emotion »

MĀRIS wrote:Atbilde uz jautājumu, kāpēc vecāki neaizstāvēja savus mazuļus ir vienkārša - viņu nav tuvumā. Vistu vanags arī nav pašnāvnieks, un neuzbruks stiprākam putnam, jo mazais ērglis tomēr ir lielāks par vistu vanagu.
lūk, tāpēc domāju, ka šajā gadījumā vanags savus spēkus pārvērtēja, jo skatoties pirmo uzbrukumu Stefai, brīdī, kad vanags uzklupa ērgļu meitenei, vanags nesteidzās viņu novakt, vnk sēdēja viņai virsū un izskatījās vīlies tā, ka pat nesaprata ko darīt, jo tomēr Stefa bija lielāka par vistu. Un diemžēl, piekrītu, ka šis vanags izklaidējās mēģinot novākt ērgļu meiteni. Ne jau barības pēc. Šoreiz pievienošos jocīgajiem, ka kādu pārīti šo plēsoņu jau gan mierīgi varētu izšaut. Cik zinu, viņi nav aizsargājamie putni atšķirībā no jūras ērgļiem.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”