Par Tavu personisko, Sunshine, uztveri nav šaubu. Ļoti cienu to, ka vienmēr esi objektīva pret redzēto.
Piedod, ka uzrakstīju tā, ka uztvēri to savā virzienā, lai gan rakstīju par žurnālistu.
Applūdušā pļavā starp Liepājas ezeru un pilsētu, 2m no ielas, parasti tur ir kādi 200-300m līdz ezeramlianaliesma wrote: - ... gulbjiem... Kurā vietā tie bija?
Pavasaros, vasarā ezerā dažreiz daudz, ne tikai simtiMade wrote:...Nez, vai viņu tur vienmēr ir daudz, vai varbūt kā nosaukumā teikts - ārkārtas apstākļos: Gulbji (2007. gada janvārī pēc vētras applūdušajās Liepājas ezermalas pļavās).
Lūk, ar to "parīt un aizparīt" nav nemaz tik vienkārši. Var jau kādu sugu pētīt, teiksim, 5-10 gadus un cerēt, ka ar to viss par šo sugu būs uzzināts un dažādas likumsakarības pierādītas. Taču realitātē tā tas nenotiek. Bieži vien tikai sākot kādu sugu pētīt (un 5-10 gadi kādas sugas pētniecībā nekas vairāk kā sākums nav) sāk atklāties dažādi aspekti, kas varbūt līdz šim nebija zināmi un kas būtu jāpēta sīkāk.Murkjelis wrote:Es, nez...esmu rokām kājām par gredzeniem un raidītājiem melnajiem stārķiem. Tam ir nopietns pamatojums. Es izprotu nepieciešamību gredzenot jūras un zivju ērgļus. Man tas nepatīk, bet es saprotu. Tajā pašā laikā es ļoti, ļoti ceru, ka pateicoties šodien, vakar un rīt "fiksētajiem" putniem parīt un aizparīt gredzenus likt šīm sugām vairs nebūs vajadzības. Bēēēt, ja man šķiet, ka vairāk tiek spēlēta spēlīte "tālāk, augstāk, ātrāk" nevis vitāli būtiska un nopietna nepieciešamība tramdīt putnus, tad man iestājas iekšēja pretestība. Lūk, ar gulbjiem ir šī pretestība.
Es zinu. Un uzticos. Piketā "nācija ir PRET" neietu. Iekšēja pretestība gan paliek. Emocionāla tādaCerambyX wrote:
Varu tikai atgādināt, ka jebkurš sevi cienošs biologs savus pētījumus neveic tā, lai tie radītu kaut kādu ilglaicīgu kaitējumu dabai. Viss ir pakārtots tā, lai varētu izzināt dabā notiekošos procesus, palīdzēt aizsargāt kāda sugas/biotopus utt. Uzticaties pētniekiem!
Tam gan es piekrītu, jo arī par izplatītām sugām nezināšana dažreiz ir katastrofāla (vairāk neprofesionāļiemCerambyX wrote:... Un nav vienmēr jāpēta tikai retās un aizsargājmās sugas (pārsvarā gan tās ir prioritāte), ari no biežāk izplatītu sugu pētījumiem var iegūt daudz vērtīgas informācijas.
!
Kāda šausmīga caurule kaklā! Nezināju, ka tā dara. Arī es nepriecājos par šo, tiiik pretīgi. Gulbim atņemts viss cēlums. Lai gan priecājos par citiem ornitologu darbiem...Made wrote:roosaluristaja, ar šādiem argumentiem jebko var nokaut un paliek tik daudz brīvas telpas, lai atļaušanos izvērstu arvien vairāk un vairāk. Jo nekas, ko darītu, nebūs tik kaitīgs kā plastmasas jūra okeāna vidū vai atomreaktoru vai ķīmiskās rūpniecības avārijas. Ir jau iestrādājušies "atkaušanās paņēmieni", tāpat kā veģetāriešu un gaļēdāju diskusijās...
Es vienkārši izteicu savas sajūtas, savu izmisīgu vēlēšanos neredzēt gulbju kaklus šajos gredzenos. Es nevaru papriecāties par sekmīgu gredzenošanu.
Paldies par komplimentuMĀRIS wrote:Domāju, ka ja mēs gribam aiztikt šo jautājumu tālāk, tad ir vajadzīgs kāds speciālista viedoklis šajā jautājumā. Ja nē, tad aizveram šo tēmu, jo bez kompetenta, pamatota, komentāra no zinoša cilvēka puses, mēs sabrauksim tikai auzās, un ieguvums būs tikai sačakarētas domas un prāts! Varbūt kāds zin, kā varētu iegūt skaidrojumu no Dmitrija Boiko, vai kāda cita zinoša cilvēka.
Jā, nu par cēluma saglabāšanu ornitologi, gredzenojot putnus tiešām pārāk nedomā.Box wrote:
Kāda šausmīga caurule kaklā! Nezināju, ka tā dara. Arī es nepriecājos par šo, tiiik pretīgi. Gulbim atņemts viss cēlums. Lai gan priecājos par citiem ornitologu darbiem...
Abi piesietie " inteliģenti " prot sevi pasniegt !d.e. wrote:sanda wrote:2.03. ieliku bildes ar pāris disciplinētiem Baltezera salidojuma dalībniekiem http://failiem.lv/u/ptcylfb
Sanda, varbūt ir arī kādas "nedisciplinēto" salidojuma dalībnieku bildes ? Vai tad tik trakas, ka nevar rādīt ?![]()
P.S. Suņuki gan baigi labie, smukuļi !