Diskusijas

Locked
sanda

Re: Diskusijas

Post by sanda »

Māri, nesāp nekas, tikai nodomāju, ka par dumpēniem droši neuzzināsim dzimumu :)
Gan jau, ka ir meitene un puika, bet citi minējumos būs tikpat gudri, cik es :lol:
Foruma dalībnieku dzimumu psihologs sen būtu atkodis :P

19.47. Tas ir sīkums, ja salīdzina ar melno stārķu problēmām, dīvaino dzimumu attiecību, raidītāju likšanu vai nelikšanu. Mani arī tas uztrauc, kaut šobrīd neiesaistos par to diskusijās.
Made

Post by Made »

Superīgs ieraksts par lielajiem jumtaputniem, ornitologu mājas lapu un pagalma vienotības izjūtu :P (cerams, ka būs pieejams ārpus FB)
https://www.facebook.com/hashtag/armani ... 4300452597
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sanda! Iegūt mēs varam tikai to informāciju, kas kaut kur klejo...
Made! /Tas attiecas uz visiem!/ Smieties nedrīkst! Neesmu reģistrējies feisbukā! Pamēģināšu to aborigēnu pieradināt, lai varētu izlasīt rakstu! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Māri, būs jau labi. Var izlasīt. Es domāju, ka tieši Tev patiks tas stāsts :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote:Māri, būs jau labi. Var izlasīt. Es domāju, ka tieši Tev patiks tas stāsts :P
Uztaisījām padomi, un pa visiem to "aborigēnu" pieradinājām! Izlasīju rakstu līdz galam, un sapratu, ka neesmu es viens tāds muļķis pasaulē! :lol: Paldies Tev, Made! :P
Ps. Bet pasaule apkārt jau ir tāda, kādu mēs to gribam redzēt! Pēc "kurlandera" traktējuma es neesmu tīrs latvietis! Lai tā būtu! :P
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Paldies, Made! Kaut kā nebiju pamanījusi FB šo interesantumu...
MĀRIS

Post by MĀRIS »

18.03. Interesants skats tajā mūsu "trejlapā"! Durberta ligzdu liekas, ka vējš tūlīt nogāzīs. Zīļuku ligzdā mierīgs, bet kārtīgi līst. Vienīgi Laimiņas ligzdā miers zem saules glāstiem. :P

21.52. Arī šeit neviens nevienu muļķīgu gudrību, gudru muļķību neieraksta. :P
Made

Post by Made »

Ja gribas paskatīties uz pilnām ligzdām, tad te būs dažas (atradu dabasdatu FB lapā) :P

http://www.boredpanda.com/unusual-bird-nests/

Bet faktiski tas ir tik skumīgi... lai gan nav pamata, viss taču notiek.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Made wrote: Bet faktiski tas ir tik skumīgi... lai gan nav pamata, viss taču notiek.
Par 100% saprotu Tevi! Es arī vairākas reizes jau esmu izteicies -it kā būtu jāpriecājas - nu nav manī šīs prieka sajūtas! Laikam jau jāpierod pie šī "tukšās ligzdas sindroma", tikai cik ilgi. Ja vēl ņemam Durberta ligzdu, tad tur vēl intriga saglabājas! Bet Dumpes ligzdā kā ar nazi nogrieza! Uzreiz arī forumā pieklusums! Tagad, kad izlidoja Durberts, tad vispār brīžiem liekas, ka te viss ir pamiris! Kā vakardien! Es speciāli skatījos, cik ilgs būs šis klusums. Pie tam šeit taču ir vēl Zīļuku ligzda, Laimiņas ligzda! Man brīžiem liekas, ka mēs tā kā tādi bara dzīvnieki - ā Durberts!- davai! Sekojam! Ā- dziesmu svētki- davai! Ā- jūras svētki- kur bez tiem!!! Un tā beigās mēli izkāruši noskrienam to dzīvi baram līdz. Nezinu! Noteikti jau ka sabraucu kaut kur auzās. Negribēju nevienu aizvainot, jo laikam jau analizēju pats sevi, bet ja tomēr - atvainojos.
Bet šā vai tā, kā teica Made - skumīgi, bet........... :P
Oi! Paldies par ligzdām! Vot tās atkal uzlabo visu pasauli! :P
Made

Post by Made »

2006.-2007.gadā mazliet paburzījos divās ezotērisku un garīgu meklējumu diskusiju telpās un tikos ar cilvēkiem, bija man tāds periods, kad negaidīti atklāju šo jomu un bija vērtību pārvērtēšana, un gribējās runāties. Pirms tam man tā joma slīdēja garām neievērota, un tāpēc pirmās runas es dzirdēju no Solvitas Lodiņas par to, ka vajadzētu katrai ģimenei iekārtot un kopt savu svētvietu, kur nākt veldzēties, kad vajag pabūt pāri sadzīviskajam un "pacelt acis uz debesīm" (gan burtiski, gan mūžīgo vērtību sakarā). Tajā laikā man pavērās skats uz to, ka cilvēki nāk kopā ugunsrituālos, svētbrīžos, meditācijās, dziesmu apļos. Tagad es to "redzu uz katra stūra" :) un redzu arī tā kā "atvilni" - kad vairs ne tik daudzi svin dažos lielajos saietos, bet jau rīko svētkus "savā pagalmā". Tik, cik būs uguņu uz katra kalna...

Vai vēlas pavisam klusi un vieni prom no burziņa, sevišķi, ja nav lauku :)

Un sēdēšana ligzdās, manuprāt, noteikti var iederēties pie tādas meditācijas. Forums ir drusku tusiņš, tas piesien, bet arī koncentrē uzmanību, ja ir iekšēja vajadzība izteikties vai ielikt kaut ko. Bet pamēģināt pasēdēt ligzdā.. un tukšā ligzdā, jā, hmmm.... :roll:
Un ieraudzīt dzīvības apli, olu, barības ķēdi vai to, cik absolūti vienkārši un nedidaktiski attīstība notiek dabā atšķirībā no mūsu izglītības programmām un metodikām vai "garīgās attīstīšanās" tekstiem :idea:

Nu, vai nav svētvietas efekts? :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Nē, es priecājos. Es gribu priecāties. Tieši tāpat, kā priecājos savu dēlu kāzās.
Paturat prātā, cik bezcerīgas prognozes šī gada ligzdas liktenim bija martā pēc vārnas apciemojuma un uzreiz milzīgs prieka vilnis jūs pārņems.
Ļaudīm vienmēr, kad ierasts dzīves ritms tiek izjaukts, rodas stress un diskomforts. Vajag atrast ko vietā. Sēņošanu - par piemēru. Mežos jau ir gailenes :D
Reti kuri vecāki ar prieku un gandarījumu uztver pieaugušu bērnu bezpalīdzību un ilgstošu (desmitgadēm) finansiālu atkarību. Ko tad mēs gribam pataisīt Durbertu par lellīti savām izklaidēm?
Es nemāku sakarīgi izteikt, ko domāju. Lūdzu, lūdzu, neapvainojaties. Es tikai gribu izteikt argumentus, kādēļ mums nav jāskumst :oops:
P.S. Pēc dziļa Mades komentāra manējais izklausās, kā nevarīgi bērna šļupsti. Sākot rakstīt, tā vēl nebija. Bet lai jau paliek. Esam te dažādi :)
Last edited by Maz-ko-zinu on 10 Jul 2015 11:08, edited 1 time in total.
Viky

Post by Viky »

Made , paldies par ligzdām, nosmējos :lol: superīgi
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, kā "vecais" gribētu izteikties par šo tēmu -
šogad DD uzsāka pīār akciju, ligzdas un to personāži tiek reklamēti. Tas ir labi, jo daudzi cilvēki pamanīja, ka putni ir nevis kaut-kas kaut-kur, bet reāli Durberti un Zīļuki, kuri ir jāsargā. Ka viņu dzīve nemaz nav nekāds rožu lauks un mēs, cilvēki, varam darīt viņu labā pašu galveno - netraucēt viņiem (necirst, nezāģēt, netrokšņot, nepiesārņot).

It kā jau caur šovu - "Durberta piedzīvojumi" pievērst uzmanību ir labāk nekā nepievērst vispār. Taču tomēr tas nav šovs....
Dabas dzīve iet savu ritmu un tieši to ir svarīgi sajust un pieņemt. Un dabas ritms neaprobežojas ar Latviju, kad sāc sajust planētas ritmu, tad nekādi "tukšās ligzdas sindromi" neuznāk.
lianaliesma, liekas, arī rakstīja ko līdzīgu, nosaucot to par apvāršņu paplašināšanu.

Šodienas tehnoloģijas mums ļauj būt jebkurā pasaules malā un sajust to, kā gadalaiki mijās pa planētu ...
Kad mūsu putni augustā-septembrī savīkšas uz Āfriku, mēs viņus pavadam sekojot migrācijas kartei, tajā laikā Āfrikā sākas pavasara sezona un ir interesanti sekot Āfrikas kamerām, arī Antarktikas pingvīni gatavojas ligzdošanai, kad tuvojas novembris, sāk ligzdot ASV baltgalvas ērgļi, uz Ziemassvētkiem izšķiļas mazie ērglēni un tiek pavadīti lielajā dzīvē aprīlī. Ziemā sekojam arī Igaunijas barošanas kamerām. Februārī sākas mūsu putnu pavasaris, zarus uz ligzdu sāk nest jūras ērgļi un atkal gads ir noslēdzis savu apli.

Personiski mani nomoka nevis tukšās ligzdas sindroms, bet sindroms, ka nepaspēju skatīties to ko gribētu skatīties. Bez putniem un foruma ir darbs, lai paspētu visu, tiek nozagtas miega stundas. Gribētos vairāk sekot Igaunijas zivjērgļiem, gribētos skatīties Velsas Montija un Glēsnijas ģimeni, Ratlendas Maiju ar jauno un stipro 33, Dienvidāfrikas leģendu Emoyeni ar vīru Thulane, Austrālijas ūdensērgļus.... viņi visi pašlaik ligzdo. Un vēl gribās no rīta un vakarā skatīties safari braucienus. Un skatīties kā Haiti albatrosēns veic savus pirmos lidojumus.... Kā lai to visu paspēj? Tik žēl, ka dienā ir tikai 24 stundas un, ka nav miljona, lai varētu nestrādāt. Kāds te tukšās ligzdas sindroms? Tas nav iespējams, ja neiestrēgst dažās kamerās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja, vajag uztaisīt atsevišķu telpu ar daudz daudz monitoriem, lai var vienlaicīgi vērot visas vēlamās ligzdas :D

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Tavs variants, ko likt vietā, ir iedvesmojošs, Vērotāja!
Es tikai nespēju pat pusi, pat desmito daļu no tevis nosauktā aptvert. Es esmu no tām, kas "iestrēgst dažās kamerās". Man vajag līdz sīkumam redzēt, izpētīt, lai rastos pilnīgāks priekšstats. Sauksim to par pirmā gada sindromu. :D
Last edited by Maz-ko-zinu on 10 Jul 2015 11:57, edited 1 time in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Māri, kā "vecais" gribētu izteikties par šo tēmu - Kāds te tukšās ligzdas sindroms? Tas nav iespējams, ja neiestrēgst dažās kamerās.
Piekrītu. Bez iebildumiem, izņemot vienu - mēs neviens nesākām uzreiz skriet, un pirmo karoti drīzāk trāpījām ausī, nevis mutē! Man atklājums bija jau šīs kameras, bet aptvert es varu tik, cik varu! Vakarā vairāk, pagaidām darbs. :P
Maz-ko-zinu ! Precīzi!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viky wrote:Vērotāja, vajag uztaisīt atsevišķu telpu ar daudz daudz monitoriem, lai var vienlaicīgi vērot visas vēlamās ligzdas :D
Viky, lieliski :P
Un vēl miljonu lūdzu, lai nav jāraizējas par sadzīviskām lietām un vēl atliktu būt mecenātam daudziem dabas projektiem :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:
Viky wrote:Vērotāja, vajag uztaisīt atsevišķu telpu ar daudz daudz monitoriem, lai var vienlaicīgi vērot visas vēlamās ligzdas :D
Viky, lieliski :P
Un vēl miljonu lūdzu, lai nav jāraizējas par sadzīviskām lietām un vēl atliktu būt mecenātam daudziem dabas projektiem :P
Vērotāja, priekš Tevis nekā nav žēl. Te būs! :lol:

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Viky!
Tu man patīc! :D
Lūdzu neuzskatīt to par nepiedienīgu uzvedību :lol: :lol: :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Viky wrote: Vērotāja, priekš Tevis nekā nav žēl. Te būs! :lol: