Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Pandion haliaetus - Osprey
Ligzdas gariņš

Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Post by Ligzdas gariņš »

Mī un žē :o :shock: :? nu jūs gan iebraukuši galīgās auzās un mani paputrojuši ar tiem vārdiem :mrgreen: :mrgreen: jūs te tiek skaidrībā kurš i kurš,es piekāps kad būs īsta skaidrība,Amatiņa tā kā bij visu laiku mazākā,nu nevarēja viņa tajā laikā kamēr kamera nedarbojās izstiepties tik traki :?ierosinu lai Vērotāja nosaka galīgo variantu tad mums nebūs jālauza savi galvi ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Šajā bildē ir redzami mazuļi tieši pirms gredzenošanas. Viņi tā arī nekustēdamies visu laiku gulēja, izņemot cik viņus pārvietoja Aigars gredzenojot, un sāka Viņš ar tuvāko. Tā kā spriediet nu - kurš ir kurš. Es savu versiju izteicu pēc gaišuma, tumšuma pakāpes. :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -16-55.jpg
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

NoraR wrote:Info no A.Kalvāna par zivjērgļu mazuļu gredzenu Nr. un svaru:
N94 - 1460 g
N95 - 1750 g
N96 - 1690 g
Amata nav 94, to gaišo ievēroju pašu pirmo, viņš sāka uzvesties un izskatīties kā Grejs (no Ullas un Ulda 2013.gada bērniem). 94 ir viens no vecākajiem. Kad dāmas ēd, šis bieži gulšņā malā.
95 varētu būt visvecākais bērns, viņa ir vislielākā, viņas izskats liecina par mātīti.
Bija šaubas par 96 kamēr nezinaja svaru, jo izskats viņai sāka līdzināties mātītei, taču vēl ne izteikti kā 95. Pieļauju, ka tāpēc, ka šis putns ir visjaunākais.

Tātad, mana versija

95 - vecākais bērns (mātīte) Ungure
94 - vidējais bērns (tēviņš) Raiskums
96 - jaunākais bērns (mātīte) Amata
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Tagad vēl tik vajag pazīmes atpazīšanai :)

Image

Tas, kas stāv, taču ir Amata, ne? Tad es joprojām viņu varu atšķirt pēc tā, ka no acīm lejupejošā tumšā josla ir simetriskāk ieskauta baltajā nekā pārējiem bērniem (platāka baltā josla, kas virs melnās)
star14

Post by star14 »

Made wrote:Tagad vēl tik vajag pazīmes atpazīšanai :)
Tas, kas stāv, taču ir Amata, ne? Tad es joprojām viņu varu atšķirt pēc tā, ka no acīm lejupejošā tumšā josla ir simetriskāk ieskauta baltajā nekā pārējiem bērniem (platāka baltā josla, kas virs melnās)
Nu pēc visa teiktā un rakstītā - es sapratu, ka pēc izmēriem - tagad vismazākais ir tieši puika un tas ir viens no pirmajiem bērniem- tātad nav ne Amata, ne Amats ;)
Made

Post by Made »

Tiem, kas viņus visu laiku prata atšķirt (es nē), vārdu piesaiste knābim (augumam) jau nemainās, mainās dzimte un ir jāpiekabina numurs.
Man liekas, ka tas kas stāv, visu laiku tika saukts par Amatu ne?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labprāt Tev Made atbildētu, bet man viņi visi liekas vienādi! Tad, kad viņi nostājas vienā rindā, tad tumšums bij vienīgais kritērijs, uz kuru es spekulēju! :lol: :P
sanda

Post by sanda »

Paļaujoties uz Māri, konstatēju, ka aci uz gredzenotāju bolīja Ungurs (pēdējais gredzenotais) un lamājās par notikušo Ungurs (mammītes klātbūtnē) :lol: , ko Made noturēja par tēti :lol:

12.47. Vai vienmēr gredzenotājs vienas ligzdas putnus gredzeno ievērojot numurus pēc kārtas?
Visdrošāk jau būtu izlasot gredzenu uz kājas...
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Priecē tie retie skati, kad visa saime kopā! Pēterītis protams nav ar tukšiem nagiem! :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -14-02.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

15.16 Visi saspiedušies čupiņā ;)

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Arī šeit es atpazīstu tikai vienu - Laimiņu, kaut mazie šeit smuki rindiņā! :lol: :lol: :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -17-04.jpg
Bet baigi smuki lieli jau izauguši! Brīžiem tāda kā stulba sajūta iekšā veidojas, it kā pats viņus būtu izaudzējis! :lol: :lol: :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -18-57.jpg
Jamsis

Post by Jamsis »

Mani pārņem skaudība pret tiem, kas skatoties šajā raibumā spēj atpazīt personāžus un vēl ieraudzīt viņu formas (meitenes, puika) :P :P :P
Man nav šī talanta, nu jau visi man izskatās vienādi :(
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tu, Jamsi, neesi tāds vienīgais. Arī man - raibs paliek raibs! :P
Nu jau ilgāku laiku mazie ligzdā vieni paši. Visu laiku gulēja, bet tagad sāka kustēties, :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -21-47.jpg
MĀRIS

Post by MĀRIS »

10.jūlijs.
08.10. Pirmās brokastis, kuras paspēju piefiksēt. :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -08-10.jpg
Pēc tam fiksi fiksi jāpaguļ, un 09.00. atkal jāuzēd! :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -09-00.jpg
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Kāds pārlidoja pār zivjērgļa ligzdu...
Attachments
Kāds pārlidoja pār zivjērgļa ligzdu.jpg
mega2

Post by mega2 »

10:10 Labs rīts visiem!Kārtējā barošanās--Laimiņa baro bērnus :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

10.00 Laimiņa ilgi sauca savu mednieku, līdz sasauca! Tas kā vienmēr ne jau tukšā! :P http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -10-09.jpg
hibetta

Post by hibetta »

10.42 Bērni un vecāks (laikam tā ir Laimiņa) kaut ko vēro sev apkārt, skatās uz augšu. Varbūt kāds lidinās? Varbūt kāds svešais? Varbūt gaida mājās tēti no "veikala ar pirkumiem"?
Made

Post by Made »

Ai, es gandrīz apkritu. :shock:
Pēc hibettas ieraksta ieslēdzu zivjērgļu ligzdu, mazie nemierīgi groza galvas, un es dzirdu tā kā balsis, tā kā kāpšanu un pat nopūtu - liekas, tūlīt kāds ziņķārīgs telefonists būs uzkāpis sasveicināties ar ģimeni - un tiešām: Labrīt! Good moorning!
He, izrādās, pēc Durberta skaistās piezemēšanās sižeta YouTube nebiju aizvērusi logu un aizkadrā nākamais kā vienmēr bija palaidies video ar Jāni un Durbertu :) Bet kadrā ta Laima ar bērniem :P
Viky

Post by Viky »

Made wrote:Ai, es gandrīz apkritu. :shock:
Pēc hibettas ieraksta ieslēdzu zivjērgļu ligzdu, mazie nemierīgi groza galvas, un es dzirdu tā kā balsis, tā kā kāpšanu un pat nopūtu - liekas, tūlīt kāds ziņķārīgs telefonists būs uzkāpis sasveicināties ar ģimeni - un tiešām: Labrīt! Good moorning!
He, izrādās, pēc Durberta skaistās piezemēšanās sižeta YouTube nebiju aizvērusi logu un aizkadrā nākamais kā vienmēr bija palaidies video ar Jāni un Durbertu :) Bet kadrā ta Laima ar bērniem :P
Made, man vakar tā pat gadījās, tikai man kadrā bija Durberta ligzda, kur pie tam vēl ritmā šupojās it kā kāds tiešām kāptu augšā, iedomājies kāds man bija šoks :lol: es pat uz brīdi sabījos :lol:
Post Reply

Return to “Zivjērglis”