Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)
- Ligzdas gariņš

Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)
Mī un žē 

nu jūs gan iebraukuši galīgās auzās un mani paputrojuši ar tiem vārdiem 

jūs te tiek skaidrībā kurš i kurš,es piekāps kad būs īsta skaidrība,Amatiņa tā kā bij visu laiku mazākā,nu nevarēja viņa tajā laikā kamēr kamera nedarbojās izstiepties tik traki :?ierosinu lai Vērotāja nosaka galīgo variantu tad mums nebūs jālauza savi galvi 

Šajā bildē ir redzami mazuļi tieši pirms gredzenošanas. Viņi tā arī nekustēdamies visu laiku gulēja, izņemot cik viņus pārvietoja Aigars gredzenojot, un sāka Viņš ar tuvāko. Tā kā spriediet nu - kurš ir kurš. Es savu versiju izteicu pēc gaišuma, tumšuma pakāpes. 
  http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -16-55.jpg

Dabu nevar iemācīt.   Viss notiek pēc dabas likumiem.     Imis /Tālis/
Amata nav 94, to gaišo ievēroju pašu pirmo, viņš sāka uzvesties un izskatīties kā Grejs (no Ullas un Ulda 2013.gada bērniem). 94 ir viens no vecākajiem. Kad dāmas ēd, šis bieži gulšņā malā.NoraR wrote:Info no A.Kalvāna par zivjērgļu mazuļu gredzenu Nr. un svaru:
N94 - 1460 g
N95 - 1750 g
N96 - 1690 g
95 varētu būt visvecākais bērns, viņa ir vislielākā, viņas izskats liecina par mātīti.
Bija šaubas par 96 kamēr nezinaja svaru, jo izskats viņai sāka līdzināties mātītei, taču vēl ne izteikti kā 95. Pieļauju, ka tāpēc, ka šis putns ir visjaunākais.
Tātad, mana versija
95 - vecākais bērns (mātīte) Ungure
94 - vidējais bērns (tēviņš) Raiskums
96 - jaunākais bērns (mātīte) Amata
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu pēc visa teiktā un rakstītā - es sapratu, ka pēc izmēriem - tagad vismazākais ir tieši puika un tas ir viens no pirmajiem bērniem- tātad nav ne Amata, ne AmatsMade wrote:Tagad vēl tik vajag pazīmes atpazīšanai
Tas, kas stāv, taču ir Amata, ne? Tad es joprojām viņu varu atšķirt pēc tā, ka no acīm lejupejošā tumšā josla ir simetriskāk ieskauta baltajā nekā pārējiem bērniem (platāka baltā josla, kas virs melnās)
Tiem, kas viņus visu laiku prata atšķirt (es nē), vārdu piesaiste knābim (augumam) jau nemainās, mainās dzimte un ir jāpiekabina numurs.
Man liekas, ka tas kas stāv, visu laiku tika saukts par Amatu ne?

Man liekas, ka tas kas stāv, visu laiku tika saukts par Amatu ne?
Labprāt Tev Made atbildētu, bet man viņi visi liekas vienādi! Tad, kad viņi nostājas vienā rindā, tad  tumšums bij vienīgais kritērijs, uz kuru es spekulēju! 

Paļaujoties uz Māri, konstatēju, ka aci uz gredzenotāju bolīja Ungurs (pēdējais gredzenotais) un lamājās par notikušo Ungurs (mammītes klātbūtnē) 
 , ko Made noturēja par tēti 
12.47. Vai vienmēr gredzenotājs vienas ligzdas putnus gredzeno ievērojot numurus pēc kārtas?
Visdrošāk jau būtu izlasot gredzenu uz kājas...

12.47. Vai vienmēr gredzenotājs vienas ligzdas putnus gredzeno ievērojot numurus pēc kārtas?
Visdrošāk jau būtu izlasot gredzenu uz kājas...
Priecē tie retie skati, kad visa saime kopā! Pēterītis protams nav ar tukšiem nagiem! 
  http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -14-02.jpg

15.16 Visi saspiedušies čupiņā  

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Arī šeit es atpazīstu tikai vienu - Laimiņu, kaut mazie šeit smuki rindiņā! 

http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -17-04.jpg
Bet baigi smuki lieli jau izauguši! Brīžiem tāda kā stulba sajūta iekšā veidojas, it kā pats viņus būtu izaudzējis!

http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -18-57.jpg

Bet baigi smuki lieli jau izauguši! Brīžiem tāda kā stulba sajūta iekšā veidojas, it kā pats viņus būtu izaudzējis!
Mani pārņem skaudība pret tiem, kas skatoties šajā raibumā spēj atpazīt personāžus un vēl ieraudzīt viņu formas (meitenes, puika)  

Man nav šī talanta, nu jau visi man izskatās vienādi

Man nav šī talanta, nu jau visi man izskatās vienādi
Tu, Jamsi, neesi tāds vienīgais. Arī man - raibs paliek raibs! 

Nu jau ilgāku laiku mazie ligzdā vieni paši. Visu laiku gulēja, bet tagad sāka kustēties,
 http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -21-47.jpg

Nu jau ilgāku laiku mazie ligzdā vieni paši. Visu laiku gulēja, bet tagad sāka kustēties,
10.jūlijs.
08.10. Pirmās brokastis, kuras paspēju piefiksēt.
   http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -08-10.jpg
Pēc tam fiksi fiksi jāpaguļ, un 09.00. atkal jāuzēd!
 http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -09-00.jpg

08.10. Pirmās brokastis, kuras paspēju piefiksēt.
Pēc tam fiksi fiksi jāpaguļ, un 09.00. atkal jāuzēd!
10:10 Labs rīts visiem!Kārtējā barošanās--Laimiņa baro bērnus 

10.00 Laimiņa ilgi sauca savu mednieku, līdz sasauca! Tas kā vienmēr ne jau tukšā! 
  http://pontu.ca/snapshots/2015-zivju-er ... -10-09.jpg

10.42 Bērni un vecāks (laikam tā ir Laimiņa) kaut ko vēro sev apkārt, skatās uz augšu. Varbūt kāds lidinās? Varbūt kāds svešais? Varbūt gaida mājās tēti no "veikala ar pirkumiem"?

Ai, es gandrīz apkritu.  

Pēc hibettas ieraksta ieslēdzu zivjērgļu ligzdu, mazie nemierīgi groza galvas, un es dzirdu tā kā balsis, tā kā kāpšanu un pat nopūtu - liekas, tūlīt kāds ziņķārīgs telefonists būs uzkāpis sasveicināties ar ģimeni - un tiešām: Labrīt! Good moorning!
He, izrādās, pēc Durberta skaistās piezemēšanās sižeta YouTube nebiju aizvērusi logu un aizkadrā nākamais kā vienmēr bija palaidies video ar Jāni un Durbertu
 Bet kadrā ta Laima ar bērniem 

Pēc hibettas ieraksta ieslēdzu zivjērgļu ligzdu, mazie nemierīgi groza galvas, un es dzirdu tā kā balsis, tā kā kāpšanu un pat nopūtu - liekas, tūlīt kāds ziņķārīgs telefonists būs uzkāpis sasveicināties ar ģimeni - un tiešām: Labrīt! Good moorning!
He, izrādās, pēc Durberta skaistās piezemēšanās sižeta YouTube nebiju aizvērusi logu un aizkadrā nākamais kā vienmēr bija palaidies video ar Jāni un Durbertu
Made, man vakar tā pat gadījās, tikai man kadrā bija Durberta ligzda, kur pie tam vēl ritmā šupojās it kā kāds tiešām kāptu augšā, iedomājies kāds man bija šoksMade wrote:Ai, es gandrīz apkritu.![]()
He, izrādās, pēc Durberta skaistās piezemēšanās sižeta YouTube nebiju aizvērusi logu un aizkadrā nākamais kā vienmēr bija palaidies video ar Jāni un DurbertuBet kadrā ta Laima ar bērniem