12:30 atkal čipsi vien
Vērotāja wrote:
Uzreiz jau viņš nekur tā īpaši nelidos, pirmā stadija ir "zarošana", kad ērglēns uzlido apkārtējos zaros. Starp zarošanu un pirmo lidojumu parasti ir apmēram nedēļa.
Jāprasa makšķerniekiem - varbūt nav copes diena.......Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Hildiņa wrote:Jāprasa makšķerniekiem - varbūt nav copes diena.......Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Durberts katru dienu prasa ēst...Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Neuztraucieties. Pie ekrāna dežūrēšu un ieslēgšu ierakstu. Mēs jau otro mēnesi esam pārbraukuši uz vasaras "rezidenci" un tepat līgosim. Būšu pie datora kā vienmērd.e. wrote:magic wrote:Durberts izvēlēsies pirmos lidošanas mēģinājumus (zarošanu,, cik sapratu no zinātājiem), kad visi līgos un nebūs pie ekrāniemKā par spīti
![]()
Es to pašu šodien iedomājos, ka tas būtu traki atgriezties "tīmeklī" no līgošanas pasākumiem un konstatēt, ka svarīgākie notikumi palikuši neredzēti !Cerams, ka Durberts līgos savā ligzdā un nav ieplānojis vērot Jāņu ugunskurus no lidojuma !
![]()
man arī bija radusies doma, ka kaut kādas problēmas ar piekļuvi lielajām zivīm. Diezgam sen " mamutlielās" zivis nav redzētas...Vērotāja wrote:Kā jau roosaluristaja iepriekš rakstīja, jā, izskatās, ka putni tā dara. To esam vērojuši gan mazajiem ērgļiem, gan zivjērgļiem. Taču tiešām, Durberts vēl ir pārāk jauns, lai viņu stimulētu lidot.
Līdz agrākajam zarojumam vēl 4 dienas un vecāki tā stimulē tad, ja viņuprāt jau sen ir laiks, bet putnēns vēl nelido. Teiksim 80. vai 85.dienā. Bet ne jau 66.
Te tiešām jāmeklē kāds cits iemesls - laiks, mēness fāze, vējš.... nu kaut kā tā.
p.s. varbūt karpu dīķim siets uzklāts?
star14 wrote:Par putna izlidošanas stimulēšanu. Man jau liekas, ka par agru, taču Durberts auga viens- barojās, attīstījās bez konkurences - neesmu spečuks, bet pieļauju, ka , ja ligzdā tagad būtu 3 tādi kā viņš, tad viņi nebūtu šobrīd tik lieli , spēcīgi un attīstīti...