🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Made

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Made »

Cerams, ka tā pirms izšķilšanās atnestā līdaka un arī dažās nākamās ligzdā apraktās "pūrazivis" nesagaidīs savu stundu :)

12:30 atkal čipsi vien
Pitons

Post by Pitons »

Vērotāja wrote:
Uzreiz jau viņš nekur tā īpaši nelidos, pirmā stadija ir "zarošana", kad ērglēns uzlido apkārtējos zaros. Starp zarošanu un pirmo lidojumu parasti ir apmēram nedēļa.

Pēc muskulju masas un ķermeņa biomehānikas spriežot viņš kādu aplīti jau šodien varētu izlaist :D
magic

Post by magic »

Durberts izvēlēsies pirmos lidošanas mēģinājumus (zarošanu,, cik sapratu no zinātājiem), kad visi līgos un nebūs pie ekrāniem :D Kā par spīti :lol:

13.20 Durberts guļ (vai varbūt sēž?), skatās apkārt. Ik palaikam iečiepstas.

Spalvas gan viņam ir lielas :D
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
d.e.

Post by d.e. »

[quote="magic"]Durberts izvēlēsies pirmos lidošanas mēģinājumus (zarošanu,, cik sapratu no zinātājiem), kad visi līgos un nebūs pie ekrāniem :D Kā par spīti :lol:

Es to pašu šodien iedomājos, ka tas būtu traki atgriezties "tīmeklī" no līgošanas pasākumiem un konstatēt, ka svarīgākie notikumi palikuši neredzēti ! :D Cerams, ka Durberts līgos savā ligzdā un nav ieplānojis vērot Jāņu ugunskurus no lidojuma ! :P :mrgreen:
Viky

Post by Viky »

Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Hildina

Post by Hildina »

Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.
Jāprasa makšķerniekiem - varbūt nav copes diena.......
Pitons

Post by Pitons »

Viky wrote:Nesaprotu, kas tiem vecākiem lēcies?! Bērns jau otro dienu prasa ēst un laiks normāls, zivij tak vajadzētu ķerties.

Pēdējā zivs vakardien no rīta un tāda maziņa :(

Pareizi saku ? vai kaut kas ir bijis pa vidu :) ?
Pitons

Post by Pitons »

Hildiņa wrote:
Jāprasa makšķerniekiem - varbūt nav copes diena.......

Da labi - tie ir taču Ērgļi - debesu karaļi viņi jau nu to4 var nomedīt da jebko un aiznest Durbertam ;)

Man te Rīgas centrā Alauksta ielā vanags slēdz laukā vārnas , baložus un pēc tam ar viņām nagos lidinās - bet tur mežā, kur pilns ar dzīvību - es domāju viegli ir nomedīt pusdienas sev un Durbertam :)

p.s.

ir video ar manu vanagu :)
star14

Post by star14 »

Durberts katru dienu prasa ēst... :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
magic wrote:Durberts izvēlēsies pirmos lidošanas mēģinājumus (zarošanu,, cik sapratu no zinātājiem), kad visi līgos un nebūs pie ekrāniem :D Kā par spīti :lol:

Es to pašu šodien iedomājos, ka tas būtu traki atgriezties "tīmeklī" no līgošanas pasākumiem un konstatēt, ka svarīgākie notikumi palikuši neredzēti ! :D Cerams, ka Durberts līgos savā ligzdā un nav ieplānojis vērot Jāņu ugunskurus no lidojuma ! :P :mrgreen:
Neuztraucieties. Pie ekrāna dežūrēšu un ieslēgšu ierakstu. Mēs jau otro mēnesi esam pārbraukuši uz vasaras "rezidenci" un tepat līgosim. Būšu pie datora kā vienmēr :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Dinga

Post by Dinga »

14:03 Man izskatās, ka Durberts tiek barots arvien mazāk...iespējams, es kļūdos... :(
Durbertam nav cita varianta- viņam ir tas, ko atnes vecāki.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Neticu, ka Robertam vai Durbei būtu problēmas šādā laikā sagādāt pārtiku. Tur apakšā slēpjas kas cits. Varbūt tīšām, lai lieki neuzbarotos pirms lidošanas uzsākšanas- nezinu. Lai bada sajūta stimulētu! ;) :P Neuztraucieties. Pie ekrāna dežūrēšu un ieslēgšu ierakstu. Mēs jau otro mēnesi esam pārbraukuši uz vasaras "rezidenci" un tepat līgosim. Būšu pie datora kā vienmēr :P Vērotāja! Tu esi mūsu " Labais gariņš" :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kā jau roosaluristaja iepriekš rakstīja, jā, izskatās, ka putni tā dara. To esam vērojuši gan mazajiem ērgļiem, gan zivjērgļiem. Taču tiešām, Durberts vēl ir pārāk jauns, lai viņu stimulētu lidot.
Līdz agrākajam zarojumam vēl 4 dienas un vecāki tā stimulē tad, ja viņuprāt jau sen ir laiks, bet putnēns vēl nelido. Teiksim 80. vai 85.dienā. Bet ne jau 66.
Te tiešām jāmeklē kāds cits iemesls - laiks, mēness fāze, vējš.... nu kaut kā tā.

p.s. varbūt karpu dīķim siets uzklāts?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja, Mīļš paldies, noteikti daudzus no mums tas glābs no info trūkuma ! :)
Ceru noķert kaimiņu wifi, vai kādu bezvadu internetu uz brīdi pielēgt, lai zinātu, kas notiek. Reāla atkarība iestājusies :lol:
star14

Post by star14 »

Vērotāja wrote:Kā jau roosaluristaja iepriekš rakstīja, jā, izskatās, ka putni tā dara. To esam vērojuši gan mazajiem ērgļiem, gan zivjērgļiem. Taču tiešām, Durberts vēl ir pārāk jauns, lai viņu stimulētu lidot.
Līdz agrākajam zarojumam vēl 4 dienas un vecāki tā stimulē tad, ja viņuprāt jau sen ir laiks, bet putnēns vēl nelido. Teiksim 80. vai 85.dienā. Bet ne jau 66.
Te tiešām jāmeklē kāds cits iemesls - laiks, mēness fāze, vējš.... nu kaut kā tā.

p.s. varbūt karpu dīķim siets uzklāts?
man arī bija radusies doma, ka kaut kādas problēmas ar piekļuvi lielajām zivīm. Diezgam sen " mamutlielās" zivis nav redzētas... ;)
star14

Post by star14 »

Par putna izlidošanas stimulēšanu. Man jau liekas, ka par agru, taču Durberts auga viens- barojās, attīstījās bez konkurences - neesmu spečuks, bet pieļauju, ka , ja ligzdā tagad būtu 3 tādi kā viņš, tad viņi nebūtu šobrīd tik lieli , spēcīgi un attīstīti...
Dinga

Post by Dinga »

Man domājas, ka tik lieliem putniem, kā Durbe un Roberts, nevajadzētu būt problēmām noķert "dajebko", lai pabarotu savu ērglēnu...Man domājas, ka lielie, kaut kāda mums nezināma iemesla dēl, izvairās no ligzdas...Tas tik mans prātojums...
star14

Post by star14 »

14:27 Durberts tā sāka brēkt, ka pat kājās pielēca... laikam tuvumā kāds no vecākiem nolidoja
14:37 vienlaicīgi plivina spārnus un brēc... lidos???
Last edited by star14 on 20 Jun 2015 14:43, edited 1 time in total.
Pitons

Post by Pitons »

star14 wrote:Par putna izlidošanas stimulēšanu. Man jau liekas, ka par agru, taču Durberts auga viens- barojās, attīstījās bez konkurences - neesmu spečuks, bet pieļauju, ka , ja ligzdā tagad būtu 3 tādi kā viņš, tad viņi nebūtu šobrīd tik lieli , spēcīgi un attīstīti...

Nu ja nu ja - interesanta teorija, ka auga viens + barojās viens - moš tiešām vecāki jau grib , lai šis sāk lidot :) Un izskatās viņš lielāks nekā putni(ērglēni), kas auguši pa divi vai trīs tādā pašā vecumā !!!
ladida

Post by ladida »

14:40
Nu, gan satrakojās... Šobrīd tik neatlaidīgi sauc, ka iet caur kauliem... :?
Tagad jau man gribētos, lai mūsu skaistais putns ņem un sāk lidot, - un pa taisno pats uz zveju, ja vecāki neprotās!... :evil:
Locked

Return to “Jūras ērglis”