Diskusijas

Locked
Hildina

Re: Diskusijas

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:Sūdzības, rupjības! Galu galā mēs paši šo pasaulīti ,šeit, forumā, veidojam, un kādu nu mēs viņu šeit radīsim, tāda viņa būs, ar visām labestības izpausmēm, negācijām, mīlestību, naidu.....! Davai, nesitīsim! Smaidīsim! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
D a v a i , smaidīsim......... :shock:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Maz-ko-zinu
Piemetināšu, ka tie ir ilggadīgu vērotāju secinājumi pēc vērojumiem, ne velti pievienoju visus datus par komentētājiem. Man tie noderēs, vēlākus gadus pāršķirstot un atceroties šo ligzdošanas sezonu.
Par pētniekiem es neesmu vairs pārliecināta, vai te skatīsies. Izurbties cauri šiem personiskajiem viedokļiem un izteikties-vēlmes plūdiem nebūs pacietības un laika... :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

lianaliesma wrote:Maz-ko-zinu
Piemetināšu, ka tie ir ilggadīgu vērotāju secinājumi pēc vērojumiem, ne velti pievienoju visus datus par komentētājiem. Man tie noderēs, vēlākus gadus pāršķirstot un atceroties šo ligzdošanas sezonu.
Par pētniekiem es neesmu vairs pārliecināta, vai te skatīsies. Izurbties cauri šiem personiskajiem viedokļiem un izteikties-vēlmes plūdiem nebūs pacietības un laika... :D
Lūk, šī ir blakne zināmai saita popularitātei. No vienas puses - tas ir labi. Labi mums - lasītājiem parastajiem. Es visas dzīves laikā tik daudz par putniem neesmu uzzinājusi, kā pāris mēnešos šeit. Un gribu zināt vēl! No otras - priekš pētniecības jēdzīgs pienesums ir apšaubāms.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Murkjeli, es ceru, ka rudenī tiekoties ar Jāni Ķuzi, uzzināsim ko vairāk par to ... :P
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Safri83

Post by Safri83 »

Uzskatu ka petniekiem ari forums palidz! Tomer vini nevar skatit visu laiku kameras, a šeit foruma gandriz katrs sikais notikums ir aprakstits, pie tam ar diezgan nestandartu redzejumu(no zinatnieku puses). ka rezultata ari petniekiem bus iespeja skatit uz notikumu no nezinatnieka vardiem.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote:Maz-ko-zinu
Atvaino, lūdzu, nezināju, ka te ir hierarhija, kā krievu armijā - veči un jauniesauktie.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Safri83, mēs vienkārši pārāk daudz spamojam tomēr. Uztveram cilvēcīgi, ieliekam savas emocijas, savu kaut kādu izpratni un tajā nav nekā slikta, bet, kā jau LianaLiesma teica - no tā izvilkt esenci, viņiem nebūs ne pacietības, ne laika :) Esmu palasījusi iepriekšējo gadu tēmas... tur ir vieglāk orientēties - nebija tik daudz ļaužu. Manuprāt, šogad ir vairāk. "Senajie" mani palabos, ja kļūdos :) Bet izskatās, ka liela daļa te ir aktivizējušies tieši pavasarī līdz ar stāstu par Durbertu :) Es tajā skaitā.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: Galu galā mēs paši šo pasaulīti ,šeit, forumā, veidojam, un kādu nu mēs viņu šeit radīsim, tāda viņa būs.....! Davai, nesitīsim! Smaidīsim!
Māri, par to man tāds pārsteigums! ka tā vietā, lai pasmaidītu pašam par savu valodu nezināšanu un palūgtu palīdzību, vai vienkārši smaidot ignorētu komentāru, tiek spiesta anonīmā sūdzībpoga!
Bet domāju, ka tas neattiecas uz Tevi, jo Tu jau atklāti pateici savu attieksmi pret valodām... man ir cita... Mums taču neviens to nevar liegt -paust savu attieksmi. :lol:

P.S.
Tomēr, ja nopietni - par informāciju no citiem forumiem un valodu. Ja šī info būs kādam no pētniekiem nozīmīga, tad jo vairāk pieredzējušu vērotāju vērojumu interpreācijas sakrīt, jo labāk. Tas jau ļauj izteikt pieņēmumu. Valodas tulkojums tam nebūs problēma.
Made

Post by Made »

Foruma noteikumu pirmajā ierakstā ir lūgts rakstīt latviski:
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=15&t=2

Reizēm citātus komentāram var tīri labi norādīt ar saitēm (ja nu sarunas konteksts arī ir svarīgs).
Safri83

Post by Safri83 »

Made
Уже есть правила! Не фиг придумывать новое!!! :lol:
(jau ir noteikumi. un nevajag izdomat jaunos) ;)
Last edited by Safri83 on 19 Jun 2015 20:54, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Safri83 - cieni vidi, kurā atrodies! Es neko neizdomāju, vienkārši norādīju uz šī foruma organizatorisko sadaļu:
http://dabasdati.lv/forums/viewforum.php?f=15
Safri83

Post by Safri83 »

Made
Man liekas ka šitie ir vairak isti, un pareizakie noteikumi : http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=15&t=2386
Made

Post by Made »

Safri83 - manā ziņā nav to noteikt, lai Vērotāja pati komentē.
Bet nez vai Tavs iepriekšējais komentārs atbilst Tevis citēto noteikumu 1.punktam :?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

:P Diez vai būtu korekti celt ārā 2011.gada noteikumus par angļu valodas aizliegumu, izņemot Mazo ērgļu tēmu. Tie ir morāli novecojuši, jo tagad dabasdati.lv sadarbojas kopīgā projektā ar Looduskalender, kurā saziņai tiek lietota angļu valoda. Arī pontu bildes un video tiek fiksēti Igaunijā šī projekta ietvaros. Mūsu ligzdu vērojumus dokumentē un komentē vērotāji no visas pasaules, kuri saskarsmei lieto angļu valodu (nevis katrs savu dzimto valodu), un ievieto tos arī mūsu forumā angļu valodā, paši cenšas iztulkot ar google tulkotāja palīdzību tos latviski. Arī rakstus no dabasdatiem, kas vēl nav tulkoti angliski, viņi cenšas paši iztulkot un pārrunāt LK forumā.
Mēs taču paši vēlamies piesaistīt sabiedrības domu un finanšu ziedojumus dabas aizsardzībai Latvijā, visas pasaules sabiedrības, ne tikai Latvijas...
Last edited by Lianaliesma on 19 Jun 2015 20:48, edited 2 times in total.
Safri83

Post by Safri83 »

Domaju Krievu berni ari var atrasties šaja foruma. un pardzivot un verot putnus, ka ari izteikt savo skatijumu sev saprotama valoda! un ne tikai berni. :D
p.s. man principa pilnigi vienalaga kada valoda un kas raksta, bet kad sakas "cenzura" ar noteikumu ievešanu, mani tas besi lauka. :twisted:
tagad saksiet teikt, ka tas ir latviešu portals. bet tomer pirmkart tas ir INTERNETS kurš ir brivi pieejams vissa pasaule. nemot vera, ka tomer verojam dabu, un dabai nav nacionalitate, beigas man butu liels prieks, ja savo viedokli izteiktu kads no Vacijas, Krievijas, Kina un no citam valstim var ari sava valoda. interneta ir daudz onlaine vardnicas, kuri var palidzet saprast teikto.
Made

Post by Made »

Personīgi man ir ļoti interesanti pašai palasīt LK forumu, papriecāties par viņu trāpīgajiem kadriem un video, novērtēt, ka mums sāk parādīties arī savi video un arī trāpīgi novērojumi, bet ir garlaicīgi, kad redzu tos materiālus dublējoties šeit 1:1. Tas liekas attaisnojami, ja ir "pievienotā vērtība" - doma tiek turpināta vai kritizēta, vai papildināta. Es jau te neesmu tik ilgi, tāpēc atvainojos, ka oponēju.

Tomēr no LK forumiešiem esmu vērojusi lielu cieņu pret ierakstiem šeit - viņi ir papūlējušies iespēju robežās iztulkot savu tekstu. :idea:

Domāju, ka foruma valodas noteikšana ir jāņem vērā. Tikpat labi to var noteikt kā daudzvalodu.
Bet es laikam vēlētos latvisku forumu un ne jau tāpēc, ka nezinu valodas vai neprotu iztulkot.

Safri83 - jā, tas būtu interesanti - tāds daudzvalodu forums. Man patīk arī krieviski sazināties. Bet visu nosaka tās mājas kārtība, kurā esam ciemos (šajā dabasdati.lv lapā) - arī LK forumā, kura valoda noteikta angliskā, neesmu redzējusi ierakstus citā valodā.

Tāpēc uzskatu - visu nosaka foruma organizētāju un nevis apmeklētāju viedoklis. Organizētāji var ieklausīties, bet izlemj viņi.
Last edited by Made on 19 Jun 2015 21:00, edited 4 times in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Safri83 wrote:Domaju Krievu berni ari var atrasties šaja foruma. un pardzivot un verot putnus, ka ari izteikt savo skatijumu sev saprotama valoda! un ne tikai berni. :D
p.s. man principa pilnigi vienalaga kada valoda un kas raksta, bet kad sakas "cenzura" ar noteikumu ievešanu, mani tas besi lauka. :twisted:
tagad saksiet teikt, ka tas ir latviešu portals. bet tomer pirmkart tas ir INTERNETS kurš ir brivi pieejams vissa pasaule. nemot vera, ka tomer verojam dabu, un dabai nav nacionalitate, beigas man butu liels prieks, ja savo viedokli izteiktu kads no Vacijas, Krievijas, Kina un no citam valstim var ari sava valoda. interneta ir daudz onlaine vardnicas, kuri var palidzet saprast teikto.
Protams.
Piemēram, LK forumā ir tāda prakse - ja kāds nemāk tik labi izteikties angļu valodā, kas ir foruma saziņas valoda, tad līdzās tekstam angliski ieraksta tekstu savā valodā, lai nebūtu pārpratumu.
Made

Post by Made »

Tieši to jau Māris gribēja - lai nav šeit tikai angliski :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:Safri83 - jā, tas būtu interesanti - tāds daudzvalodu forums. Man patīk arī krieviski sazināties. Bet visu nosaka tās mājas kārtība, kurā esam ciemos (šajā dabasdati.lv lapā) - arī LK forrumā, kura valoda noteikta angliskā, neesmu redzējusi ierakstus citā valodā...
Es esmu redzējusi ierakstus vācu valodā, ar google tulkojumu angliski un lūgumu precizēt, lai nav pārpratumu... tie tomēr gadās, jo google nav ideāls instruments... bet tas jau nav galvenais. Galvenais ir tas, ka cilvēkus vieno kopīgā interese par dabu un vēlme to izzināt.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:Tieši to jau Māris gribēja - lai nav šeit tikai angliski :P
Un kur tad ir tikai angliski?
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”