lianaliesma, varbūt tomēr varam saukt par Josepu? Jāzeps tāds..pārāk skaists, biblisks, un varētu būt arī cilvēkbērna vārds....
Sunshine, protams, lai ir Joseps, arī skaists, mums neparasts vārdiņš!Sunshine wrote:Ooo, un J3 ticis arī pie vārdiņa, jauki!Tad nu, iztiekot bez kādiem valodnieku likumiem, tas būtu- Joseps?
lianaliesma, varbūt tomēr varam saukt par Josepu? Jāzeps tāds..pārāk skaists, biblisks, un varētu būt arī cilvēkbērna vārds....
Vērotāja wrote:Bija grūti un skumji virsrakstā izdzēst vārdu Ilmārs.....
Pievienošos pulciņam, kurš tic, ka Ilmārs pa ceļam ir saticis kādu jauku zivērgļmeiteni.
Vērotāj, nav jau mana arī, bet vispār interesanti, ja iedziļināsVērotāja wrote:Dāmas, pilnībā paļaujos uz jūsu zināšanām filoloģijā, jo diemžēl valodniecība un humanitārās zinātnes kopumā nav mana stiprā puse
lianaliesma, kā tad nav?lianaliesma wrote:Vērotāj, nav jau mana arī, bet vispār interesanti, ja iedziļināsVērotāja wrote:Dāmas, pilnībā paļaujos uz jūsu zināšanām filoloģijā, jo diemžēl valodniecība un humanitārās zinātnes kopumā nav mana stiprā puse
Vērotāja, lianaliesma, bet igauņu vārdu "Mai" atbilstoši MK noteikumiem tomēr neloka:Vērotāja wrote:lianaliesma, kā tad nav?lianaliesma wrote:Vērotāj, nav jau mana arī, bet vispār interesanti, ja iedziļināsVērotāja wrote:Dāmas, pilnībā paļaujos uz jūsu zināšanām filoloģijā, jo diemžēl valodniecība un humanitārās zinātnes kopumā nav mana stiprā puseMan prātā nebūtu ienācis, ka eksistē tādi MK noteikumi. To galotni Mai(a) gan gribās pievienot tīri intuitīvi, latviski ir grūti rakstīt nelokot vārdu.
Paldies, Sunshine, noslinkoju palasīt par galotnēm sīkāk ...Sunshine wrote: Vērotāja, lianaliesma, bet igauņu vārdu "Mai" atbilstoši MK noteikumiem tomēr neloka: Tātad tomēr latviski būs Mai
Lianaliesma citētais noteikumu 88.1. punkts par galotņu pievienošanu attiecas tikai uz vārdiem, kas igauņu valodā beidzas ar līdzskani.
Jā, man arī, bet - pie sevis purpinot, to arī varam darīt...Vērotāja wrote: To galotni Mai(a) gan gribās pievienot tīri intuitīvi, latviski ir grūti rakstīt nelokot vārdu.
Laikam jau vairs nav cerību, ka Ilmārs varētu atgriezties.. pagājušajā gadā viņš atgriezās jau 17. aprīlī.Vērotāja wrote:Bija grūti un skumji virsrakstā izdzēst vārdu Ilmārs.....
Pievienošos pulciņam, kurš tic, ka Ilmārs pa ceļam ir saticis kādu jauku zivērgļmeiteni.