Dažāda informācija par melnajiem stārķiem 2019-2025

Ciconia nigra - Black Stork
Lianaliesma

Re: Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai

Post by Lianaliesma »

Lai veicas ligzdu meklējumos! Daudzu mūsu domas būs ar jums! :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Labrīt :P

Pēdējā saskaitīšanās pirms brauciena, lai nevienu neatstājam mājās :P
10.februārī uz Kurzemi ligzdu meklējumos dodas -

Simba (ir auto)
Māris Strazds
Ieinteresētā
Storkgirl
Vabolīte
Mūsu Māris (ir auto)
Ligzdas gariņš
Forelljjanka
Puke (ir auto)

Ceru, ka nevienu nepalaidu garām :)

Ar organizatoriskās lietām - uz Tukumu no Ogres man nav starpība braukt pa apvadceļu vai caur Rīgu. Tā kā paliekam pie tā, ka braucu caur Rīgu. 7.20 no centra paņēmu Ligzdas gariņu, tad 7.30 tiekamies pie Maritim.
Puķe, storkgirl kaut kur tai pusē arī mitinās, varbūt abas varat sazināties pm un arī esat pa ceļam viena otrai ;)

Par pašu galveno - zupu :D
Vārīsim pupiņu zupu, komponentes kaut kā aizkulisēs sadalīsim :P

Vērotāj, par veselību saprotu. Pati šobrīd jūtos šķība un līka, gan dēļ tā, ka kaut kāds vīruss grib mani apēst, gan tādēļ, ka vakardien, gudra būdama, devos izjādēs ar zirgu, kā rezultātā šodien varu tikai nosēdēt :lol: Ceru, ka altruisms dos vajadzīgos spēkus un enerģiju :P

Made, lai ir meži arī, paburies par to tai skaitā arī :D
Made

Post by Made »

Nu tā, labi izgulējušies, mēs (es) te pagaidām paniekosies :P
Varētu Simbai novēlēt šādu mežu, bet visticamāk, ka viņa tādu nedabūs, jo ir ziema :P un tādu mājiņu stārķim, paldies dievam, arī nedabūs, var tikai novēlēt viņai pašai tādu "daču" piedevām :P

Image

Visticamāk, ka meklētājiem nebūs sniegs līdz vēderam un šādu koku stumbru grafiku arī nepamanīs (tur jauktajam mežam jābūt, ne?), jo - viņiem taču ir jāskatās tikai uz galotnēm! :D :P

Image
d.e.

Post by d.e. »

Turu īkšķus par Jums visiem ! :)
Simba ...vakardien, gudra būdama, devos izjādēs ar zirgu, kā rezultātā šodien varu tikai nosēdēt :lol:
Tev tos zirgus šodien uz mežu vajadzēja sarunāt ! :lol: ImageImageImageImageImage
La Marie

Post by La Marie »

Sveicieni no mūsu ligzdu meklētājiem!
Šodien viena ir!!! :)
Image Image Image

P.s. Es gan pati diemžēl neesmu mežā.
Made

Post by Made »

Superkomandai tā turēt! :D :D :D
Sandra L.

Post by Sandra L. »

:D :D :D
d.e.

Post by d.e. »

Urrā !!! :D Malači superkomanda ! ImageImageImageImageImage
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien!
Šoreiz laikam es esmu pirmais mājās, jo pēdējā ligzdas meklēšanas vieta bija starp Gibuļiem un Rendu, kas jau būtībā ir man turpat pie sliekšņa. Tur arī Zanda atrada ligzdu, kad visiem jau ģīmji bij galīgi skābi nostiepušies no bezcerības. Bet - pilnās atskaites lai raksta tie, kam sanāk. Visādā ziņā - kārtējā kolosālā diena!!! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Māris sēdēs uz sliekšņa un vēros :lol: :P :D
Simba

Post by Simba »

Sveiciens :P

Man jau liekas, ka mums vajadzētu ieviest tradīciju nevis izcelt to vienu, kam palaimējās būt labā kompānijā un uzskriet atradumam virsū, bet izcelt kopējo komandas darbu ligzdu meklējumos ;) Ir jau protams patīkami pasēdēt starmešu gaismā :lol: Bet visas atrastās ligzdas ir atrastas komandas darbā, kopīgi plecu pie pleca ejot un ķemmējot mežu un palaimējoties īstajā brīdī un gaismā pašaut acis vajadzīgajā virzienā :P Jo savādāk pārējiem, es domāju, ka ir tāda nepadarīta darba sajūta, un man šī asociācija ir ne pirmo reizi pēc šādiem braucieniem ;) Līdz ar to - visu mūsu kopējā darba labad - beigsim izcelt vienu īpašo ;)

Par pašu meklējumu dienu - pirmais apgabals bija sauss un izslaucīts no ligzdu aspekta. Ja tā ligzda ir bijusi, tad iespējams šogad viņa tiešām ir novālēta lejā. Tuvējās mājas saimnieks diemžēl nebija mājās un sīkāk arī neko neizdevās uzzināt.
Par otrās ligzdas atradumu - tas tiešām bija pateicoties komandas darbam, it īpaši šoreiz vēlos izcelt forelljjanku ar viņa pieredzi, zināšanām, entuziasmu un vēlmi iet un rakt :D Ja ne viņš, tad mēs tai apriņķī mūžam nebūtu ieklīduši :P Ja ne viņš, tad mēs tur arī nebūtu atgriezušies atpakaļ otrreiz :P Par pašu ligzdu - tā viennozīmīgi ir pamesta, neapdzīvota un statistiku papildinoša kā "šeit kādreiz ir bijis stārķis". Stāsts par reiz bija beidzās tai brīdī, kad tieši blakus (aizmugurē ieliktajām fotogrāfijām) ir sākusies mežistrāde. Sausā statistika liecina, ka, ja pēc ligzdu postījumiem no plēsējiem tur putni atgriežas pēc dažiem gadiem, tad pēc saimnieciskās darbības iejaukšanās putni visbiežāk šai ligzdā neatgriežas nekad :!: Šī ligzda ir viena no tām, kurā stārķis vairs nav atgriezies :( Vai viņš pats vēl tur kaut kur ir - mums neizdevās atrast, neraugoties uz centieniem līdz pēdējam brīdim, kad jau zupa gandrīz burbuļoja un bija jāskrien atdot griežamos produktus. Līdz ar to šodien mēs bijām liecinieki tam, kā melnā stārķa dzīvi skaudri ietekmē saimnieciskā darbība - ligzda vai nu nav vai ir pamesta.

Piekrītu Mārim - sajūtas ir kolosālas :P Kopējā komandas garā iet un kapāt cēla mērķa labad - fantastisks veids, kā pavadīt brīvienu :P Ja man pirms tam bija sajūta, ka šodien nebraukšu un taisos slimot ar gadsimta angīnu, tad šobrīd jūtu to, cik mežs fantastiskā veidā dziedē un visi vīrusi ir nu jau pa gabalu :D Zirgu epopeja arī ir aizmirsta :lol:

Bildes ceru, ka puke ieliks, es savējās visticamāk, ka rītdien sapakošu :D

Ā, un atvainošanās no manis kā priekšā braucēja par tipisko - es sieviete, man vienalga, kura roka ir kreisā :lol: Un par pielāgošanos putninieku baukšanas stilam ar bremzēšanu pēdējā brīdī - kur jābremzē, jo tur kaut kas ir, bet nav nekāda sapratne, kurā virzienā vispār jāskatās :lol: Bet esot bijis peļu klijāns, kaut sākotnēji esot bijusi sajūta par pūci-a la kaut kādu īpašo :P

Paldies par buramvārdiem un aizkulišu īkšķiem :D

Nākamais brauciens 24.februārī vēl nezināmā šobrīd virzienā :P
Made

Post by Made »

Paldies, Simba, par iespaidiem! Visi jūs esat brīnišķīgi! :D
Eh, cik žēl par to "reiz bija"... kad ar to iesāk pasakas, tad gan neliekas tik žēlīgi. :roll:
Simba

Post by Simba »

Stāsts par šodienu arī facebookā - https://www.facebook.com/DzivibasLidoju ... 8806685351
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

man vienkārši ir liels prieks ka šodien mūsu bij kupls pulciņš :P
šodien redzējām arī egļu krustknābi,bildi varēja nobildēt tikai M.S ar savu jaudīgo aparātu:
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/loxcur.htm
vilka pēdas nospiedums:
Image
un upīte:
Image Image
Made

Post by Made »

Aizsalusi nav.. skaista.. brūns meža ūdens :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Prieks par superkomandu un atrasto ligzdu! :D
Kas par koka sugu, kurā ir ligzda? Ir versija, bet negribu krist kaunā izliekoties, ka pazīstu kokus :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba

Post by Simba »

Krustknābjiem tieši tagad mazuļi esot :P Mums palaimējās vairāku šo putnu pārstāvju saucienu pavadītiem tālāk doties savos meklējumos - bija skaista dziesma :D Mamma sēžot uz mazuļiem, bet papus nēsājot egļu sēkliņas :D
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:Prieks par superkomandu un atrasto ligzdu! :D
Kas par koka sugu, kurā ir ligzda? Ir versija, bet negribu krist kaunā izliekoties, ka pazīstu kokus :lol:
Pati tūlīt kaunā iekritīšu, bet manuprāt forelljjanka to Strazdu Mārim definēja kā bērzu :D
No šīs vietas gan vairāk pēc apses izskatās, bet rīt pie klārākas gaismas izpētīsim :lol:

Es nez, es balsoju par apsi :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Post Reply

Return to “Melnais stārķis”