Dažāda informācija par melnajiem stārķiem 2019-2025
- Lianaliesma
Re: Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai
Lai veicas ligzdu meklējumos! Daudzu mūsu domas būs ar jums! 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Labrīt 
Pēdējā saskaitīšanās pirms brauciena, lai nevienu neatstājam mājās
10.februārī uz Kurzemi ligzdu meklējumos dodas -
Simba (ir auto)
Māris Strazds
Ieinteresētā
Storkgirl
Vabolīte
Mūsu Māris (ir auto)
Ligzdas gariņš
Forelljjanka
Puke (ir auto)
Ceru, ka nevienu nepalaidu garām
Ar organizatoriskās lietām - uz Tukumu no Ogres man nav starpība braukt pa apvadceļu vai caur Rīgu. Tā kā paliekam pie tā, ka braucu caur Rīgu. 7.20 no centra paņēmu Ligzdas gariņu, tad 7.30 tiekamies pie Maritim.
Puķe, storkgirl kaut kur tai pusē arī mitinās, varbūt abas varat sazināties pm un arī esat pa ceļam viena otrai
Par pašu galveno - zupu
Vārīsim pupiņu zupu, komponentes kaut kā aizkulisēs sadalīsim
Vērotāj, par veselību saprotu. Pati šobrīd jūtos šķība un līka, gan dēļ tā, ka kaut kāds vīruss grib mani apēst, gan tādēļ, ka vakardien, gudra būdama, devos izjādēs ar zirgu, kā rezultātā šodien varu tikai nosēdēt
Ceru, ka altruisms dos vajadzīgos spēkus un enerģiju
Made, lai ir meži arī, paburies par to tai skaitā arī

Pēdējā saskaitīšanās pirms brauciena, lai nevienu neatstājam mājās

10.februārī uz Kurzemi ligzdu meklējumos dodas -
Simba (ir auto)
Māris Strazds
Ieinteresētā
Storkgirl
Vabolīte
Mūsu Māris (ir auto)
Ligzdas gariņš
Forelljjanka
Puke (ir auto)
Ceru, ka nevienu nepalaidu garām

Ar organizatoriskās lietām - uz Tukumu no Ogres man nav starpība braukt pa apvadceļu vai caur Rīgu. Tā kā paliekam pie tā, ka braucu caur Rīgu. 7.20 no centra paņēmu Ligzdas gariņu, tad 7.30 tiekamies pie Maritim.
Puķe, storkgirl kaut kur tai pusē arī mitinās, varbūt abas varat sazināties pm un arī esat pa ceļam viena otrai

Par pašu galveno - zupu

Vārīsim pupiņu zupu, komponentes kaut kā aizkulisēs sadalīsim

Vērotāj, par veselību saprotu. Pati šobrīd jūtos šķība un līka, gan dēļ tā, ka kaut kāds vīruss grib mani apēst, gan tādēļ, ka vakardien, gudra būdama, devos izjādēs ar zirgu, kā rezultātā šodien varu tikai nosēdēt

Made, lai ir meži arī, paburies par to tai skaitā arī

Nu tā, labi izgulējušies, mēs (es) te pagaidām paniekosies 
Varētu Simbai novēlēt šādu mežu, bet visticamāk, ka viņa tādu nedabūs, jo ir ziema
un tādu mājiņu stārķim, paldies dievam, arī nedabūs, var tikai novēlēt viņai pašai tādu "daču" piedevām 

Visticamāk, ka meklētājiem nebūs sniegs līdz vēderam un šādu koku stumbru grafiku arī nepamanīs (tur jauktajam mežam jābūt, ne?), jo - viņiem taču ir jāskatās tikai uz galotnēm!

Varētu Simbai novēlēt šādu mežu, bet visticamāk, ka viņa tādu nedabūs, jo ir ziema

Visticamāk, ka meklētājiem nebūs sniegs līdz vēderam un šādu koku stumbru grafiku arī nepamanīs (tur jauktajam mežam jābūt, ne?), jo - viņiem taču ir jāskatās tikai uz galotnēm!

Superkomandai tā turēt!

Labdien!
Šoreiz laikam es esmu pirmais mājās, jo pēdējā ligzdas meklēšanas vieta bija starp Gibuļiem un Rendu, kas jau būtībā ir man turpat pie sliekšņa. Tur arī Zanda atrada ligzdu, kad visiem jau ģīmji bij galīgi skābi nostiepušies no bezcerības. Bet - pilnās atskaites lai raksta tie, kam sanāk. Visādā ziņā - kārtējā kolosālā diena!!!
Šoreiz laikam es esmu pirmais mājās, jo pēdējā ligzdas meklēšanas vieta bija starp Gibuļiem un Rendu, kas jau būtībā ir man turpat pie sliekšņa. Tur arī Zanda atrada ligzdu, kad visiem jau ģīmji bij galīgi skābi nostiepušies no bezcerības. Bet - pilnās atskaites lai raksta tie, kam sanāk. Visādā ziņā - kārtējā kolosālā diena!!!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Māris sēdēs uz sliekšņa un vēros

Sveiciens 
Man jau liekas, ka mums vajadzētu ieviest tradīciju nevis izcelt to vienu, kam palaimējās būt labā kompānijā un uzskriet atradumam virsū, bet izcelt kopējo komandas darbu ligzdu meklējumos
Ir jau protams patīkami pasēdēt starmešu gaismā
Bet visas atrastās ligzdas ir atrastas komandas darbā, kopīgi plecu pie pleca ejot un ķemmējot mežu un palaimējoties īstajā brīdī un gaismā pašaut acis vajadzīgajā virzienā
Jo savādāk pārējiem, es domāju, ka ir tāda nepadarīta darba sajūta, un man šī asociācija ir ne pirmo reizi pēc šādiem braucieniem
Līdz ar to - visu mūsu kopējā darba labad - beigsim izcelt vienu īpašo
Par pašu meklējumu dienu - pirmais apgabals bija sauss un izslaucīts no ligzdu aspekta. Ja tā ligzda ir bijusi, tad iespējams šogad viņa tiešām ir novālēta lejā. Tuvējās mājas saimnieks diemžēl nebija mājās un sīkāk arī neko neizdevās uzzināt.
Par otrās ligzdas atradumu - tas tiešām bija pateicoties komandas darbam, it īpaši šoreiz vēlos izcelt forelljjanku ar viņa pieredzi, zināšanām, entuziasmu un vēlmi iet un rakt
Ja ne viņš, tad mēs tai apriņķī mūžam nebūtu ieklīduši
Ja ne viņš, tad mēs tur arī nebūtu atgriezušies atpakaļ otrreiz
Par pašu ligzdu - tā viennozīmīgi ir pamesta, neapdzīvota un statistiku papildinoša kā "šeit kādreiz ir bijis stārķis". Stāsts par reiz bija beidzās tai brīdī, kad tieši blakus (aizmugurē ieliktajām fotogrāfijām) ir sākusies mežistrāde. Sausā statistika liecina, ka, ja pēc ligzdu postījumiem no plēsējiem tur putni atgriežas pēc dažiem gadiem, tad pēc saimnieciskās darbības iejaukšanās putni visbiežāk šai ligzdā neatgriežas nekad
Šī ligzda ir viena no tām, kurā stārķis vairs nav atgriezies
Vai viņš pats vēl tur kaut kur ir - mums neizdevās atrast, neraugoties uz centieniem līdz pēdējam brīdim, kad jau zupa gandrīz burbuļoja un bija jāskrien atdot griežamos produktus. Līdz ar to šodien mēs bijām liecinieki tam, kā melnā stārķa dzīvi skaudri ietekmē saimnieciskā darbība - ligzda vai nu nav vai ir pamesta.
Piekrītu Mārim - sajūtas ir kolosālas
Kopējā komandas garā iet un kapāt cēla mērķa labad - fantastisks veids, kā pavadīt brīvienu
Ja man pirms tam bija sajūta, ka šodien nebraukšu un taisos slimot ar gadsimta angīnu, tad šobrīd jūtu to, cik mežs fantastiskā veidā dziedē un visi vīrusi ir nu jau pa gabalu
Zirgu epopeja arī ir aizmirsta
Bildes ceru, ka puke ieliks, es savējās visticamāk, ka rītdien sapakošu
Ā, un atvainošanās no manis kā priekšā braucēja par tipisko - es sieviete, man vienalga, kura roka ir kreisā
Un par pielāgošanos putninieku baukšanas stilam ar bremzēšanu pēdējā brīdī - kur jābremzē, jo tur kaut kas ir, bet nav nekāda sapratne, kurā virzienā vispār jāskatās
Bet esot bijis peļu klijāns, kaut sākotnēji esot bijusi sajūta par pūci-a la kaut kādu īpašo 
Paldies par buramvārdiem un aizkulišu īkšķiem
Nākamais brauciens 24.februārī vēl nezināmā šobrīd virzienā

Man jau liekas, ka mums vajadzētu ieviest tradīciju nevis izcelt to vienu, kam palaimējās būt labā kompānijā un uzskriet atradumam virsū, bet izcelt kopējo komandas darbu ligzdu meklējumos

Par pašu meklējumu dienu - pirmais apgabals bija sauss un izslaucīts no ligzdu aspekta. Ja tā ligzda ir bijusi, tad iespējams šogad viņa tiešām ir novālēta lejā. Tuvējās mājas saimnieks diemžēl nebija mājās un sīkāk arī neko neizdevās uzzināt.
Par otrās ligzdas atradumu - tas tiešām bija pateicoties komandas darbam, it īpaši šoreiz vēlos izcelt forelljjanku ar viņa pieredzi, zināšanām, entuziasmu un vēlmi iet un rakt

Piekrītu Mārim - sajūtas ir kolosālas

Bildes ceru, ka puke ieliks, es savējās visticamāk, ka rītdien sapakošu

Ā, un atvainošanās no manis kā priekšā braucēja par tipisko - es sieviete, man vienalga, kura roka ir kreisā

Paldies par buramvārdiem un aizkulišu īkšķiem

Nākamais brauciens 24.februārī vēl nezināmā šobrīd virzienā

Paldies, Simba, par iespaidiem! Visi jūs esat brīnišķīgi!
Eh, cik žēl par to "reiz bija"... kad ar to iesāk pasakas, tad gan neliekas tik žēlīgi.

Eh, cik žēl par to "reiz bija"... kad ar to iesāk pasakas, tad gan neliekas tik žēlīgi.

Stāsts par šodienu arī facebookā - https://www.facebook.com/DzivibasLidoju ... 8806685351
- Ligzdas gariņš
man vienkārši ir liels prieks ka šodien mūsu bij kupls pulciņš
šodien redzējām arī egļu krustknābi,bildi varēja nobildēt tikai M.S ar savu jaudīgo aparātu:
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/loxcur.htm
vilka pēdas nospiedums:

un upīte:

šodien redzējām arī egļu krustknābi,bildi varēja nobildēt tikai M.S ar savu jaudīgo aparātu:
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/loxcur.htm
vilka pēdas nospiedums:

un upīte:

Aizsalusi nav.. skaista.. brūns meža ūdens 

Prieks par superkomandu un atrasto ligzdu!
Kas par koka sugu, kurā ir ligzda? Ir versija, bet negribu krist kaunā izliekoties, ka pazīstu kokus

Kas par koka sugu, kurā ir ligzda? Ir versija, bet negribu krist kaunā izliekoties, ka pazīstu kokus

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Krustknābjiem tieši tagad mazuļi esot
Mums palaimējās vairāku šo putnu pārstāvju saucienu pavadītiem tālāk doties savos meklējumos - bija skaista dziesma
Mamma sēžot uz mazuļiem, bet papus nēsājot egļu sēkliņas 

Pati tūlīt kaunā iekritīšu, bet manuprāt forelljjanka to Strazdu Mārim definēja kā bērzuVērotāja wrote:Prieks par superkomandu un atrasto ligzdu!![]()

No šīs vietas gan vairāk pēc apses izskatās, bet rīt pie klārākas gaismas izpētīsim

Es nez, es balsoju par apsi

-
Paldies 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns