http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 25#p558325
Ak, cik žēlLigzdas gariņš wrote:Sveiki,Simba,šoreiz diemžēl netieku uz šiem datumiem
Aicinām mūsu komandai pievienoties arboristu, kurš būtu gatavs uzņemties palīdzēt praktiskajos darbos pie stārķu ligzdām – kāpjot pie tām gan ligzdu labošanas darbos un mākslīgo ligzdu uzstādīšanā, gan treilkameru uzlikšanā/noņemšanā, aktīvākajā vasaras periodā palīdzot gredzenot putnus un citos ar kokos kāpšanu un melno stārķu ligzdām saistītajos darbos. Visvairāk palīdzība nepieciešama tieši gredzenošanas laikā, lai mēs spētu apsekot visas zināmās melno stārķu ligzdas un veikt tai skaitā arī uzskaiti.
Obligātā nepieciešamā prasība ir praktiskas arborista iemaņas un tam nepieciešamais aprīkojums. Tāpat ir svarīga drošsirdība un uzņēmība, tai skaitā arī uz melnajiem stārķiem un to asajiem knābjiem (caur bailēm būs grūtāk).
Lūgums apdomājiet, vai Jūsu paziņu lokā ir arboristi, kurus šis piedāvājums varētu interesēt un lūdzam painformējiet viņus par šo iespējuPat, ja tikai dažas reizes sezonā kāds būs gatavs palīdzēt, arī šāds sīkums būs liels atspaids kopējā darbu gūzmā.
Un lūdzu padalieties ar šo ziņu, lai tā pēc iespējas vairāk sasniedz iespējamos interesentus, mums tas tiešām ir ļoti nepieciešami.
Interesentus lūdzam sazināties ar mums šajā melno stārķu lapā vai arī rakstīt ornitologam Mārim Strazdam uz epastu: mstrazds@latnet.lv.
Paldies!
Es tikai zinu to, ka neko nevajag no kokvilnas-svīstot kokvilnas veļa paliek mitra. Jāievēro arī tas, ka pie tādām aktivitātēm noteikti būs silti, bet, ja vajadzēs ilgstoši stāvēt, tad var kļūt vēsi.Simba wrote:Sveiciens![]()
Pamazām morāli briestu janvāra braucienam un saprotu, ka man ir pilns skapis ar nav ko vilkt mugurā![]()
Pašķirstīju sludinājumus par termoveļu, līdz beigās sapratu, ka man ir nepieciešams padoms no malas.
Vai kāds no forumiešiem var padalīties pieredzē par apģērbu āra aktivitātēm ziemas periodā? Kur un ko tieši meklēt? Kas ir pārbaudīts un atzīts kā derīgs un kur ir bijusi pieredze, ka kaut kas ir bijis lieks pirkums?
Manuprāt, ir jāsāk ar termoveļu. Paskaties Sportdirect (tur būs pa lētākām naudiņām). Mani favorītbrendi ir HH un Odlo, bet tie nav lēti. Galvenā doma, ka ejot sasvīsti un mitrums no ķermeņa tiek novadīts un apstājoties nepaliek vēsi. Šis ir ļoti būtiski. Parasti ziemā velku: termoveļa + flīša jaka + lietus/vēja aizturošā jaka (ja paredzēts iet) vai dūnu jaka (ja paredzēts ilgstoši stāvēt vai ārā ir lieli mīnusi). Bikses man ir ziemas versija no Marmot firmas, kam apakšā termovelas bikses velku tikai pie lieliem mīnusiem. Kājās kalnu zābaki ar labu protektoru + termo zeķes. Ja ārā nav tik auksts un plānots brist pa slapjumu, tad putu gumijnieki + termo zeķe. Nu kaut kā tā...Simba wrote:Sveiciens![]()
Pamazām morāli briestu janvāra braucienam un saprotu, ka man ir pilns skapis ar nav ko vilkt mugurā![]()
Pašķirstīju sludinājumus par termoveļu, līdz beigās sapratu, ka man ir nepieciešams padoms no malas.
Vai kāds no forumiešiem var padalīties pieredzē par apģērbu āra aktivitātēm ziemas periodā? Kur un ko tieši meklēt? Kas ir pārbaudīts un atzīts kā derīgs un kur ir bijusi pieredze, ka kaut kas ir bijis lieks pirkums?
Es domāju kaut ko no slēpošanas drēbēm izvilkt no skapja dziļumiem un paņemt līdzi. Braukt mašīnā tik garu ceļu tādās siltās drēbēs nebūs prātīgi. Termoveļa man arī kaut kāda ir, bet nedomāju, ka būs tik auksts, lai to vilktu. Vispār man tie slēpošanas kostīmi ir vairāki, ja gribi braukt džinsās un neko citu prātīgu veikalā neatrodi, varu paķert līdzi kādu "biezo sporta kārtu" arī priekš Tevis. Tā ziema gan šogad tāda - nekāda pagaidām, varbūt pietiks ar rudens drēbēm !Simba wrote:Sveiciens![]()
Klau, es tiešām varētu ar Tevi pakooperēties...d.e. wrote: Es domāju kaut ko no slēpošanas drēbēm izvilkt no skapja dziļumiem un paņemt līdzi. Braukt mašīnā tik garu ceļu tādās siltās drēbēs nebūs prātīgi. Termoveļa man arī kaut kāda ir, bet nedomāju, ka būs tik auksts, lai to vilktu. Vispār man tie slēpošanas kostīmi ir vairāki, ja gribi braukt džinsās un neko citu prātīgu veikalā neatrodi, varu paķert līdzi kādu "biezo sporta kārtu" arī priekš Tevis. Tā ziema gan šogad tāda - nekāda pagaidām, varbūt pietiks ar rudens drēbēm !
Paņem!d.e. wrote: P.S. Kokā pie ligzdas nekāpsim ? (tas protams joks) Man ir smuka ķivere ar sarkanu "migalku" pakausī!
Bija pa vidam - oranžsSimba wrote:sarkanu (vai jiftīgi dzeltenu?)