Diskusijas

Mīce

Re: Diskusijas

Post by Mīce »

lianaliesma wrote:
La Marie wrote:Labrīt!
...
Es ar prieku ņemu līdzbraucējus uz Kaņieri no Ogres, Rīgas un pa ceļam. Ādaži gluži nav pa ceļam, bet ja neviens cits no turienes nebrauc, tad izmetīšu līkumu. :) dodiet tik ziņu!
La Marie! Image Paldies par piedāvājumu, tomēr tas nebūtu gluži prātīgi, jo jārēķinās arī ar atpakaļ tikšanu :lol:

Dikti jau ceru uz Mīci, varbūt viņa brauks man garām :roll: :)
Lianaliesma, šoreiz man šis iet garām...Sarunātas citas lietas- smilšērkšku lasīšana...Bet- neko nevar zināt,tiešām gribas redzēt to skaisto skatu, kad lieli putni laižas tieši pāri galvām!Skatīšos, kā mani plāni realizēsies.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

La Marie wrote: Jautājums pārējiem - mēs kaut kādas sviestmaizītes, tējas termosus un traukus zupai taču paši ņemam līdzi?
Palika jautājums vai tur vispār maz uguni drīkst kurināt. Made rakstīja, ka nedrīkst.
Par pašu taku neatradu noteiktu aizliegumu, bet DAP mājas lapā ugunskura kurināšana nav atļauto aktivitāšu sarakstā https://www.daba.gov.lv/public/lat/turi ... ks1/basic/
Pilskalna takas mājas lapā gan ir rakstīts, ka ugunskuri aizliegti http://www.kemerunacionalaisparks.lv/?r=74

Tēju un maizītes gan var paņemt ;)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:
Palika jautājums vai tur vispār maz uguni drīkst kurināt. Made rakstīja, ka nedrīkst.
Izskatās,ka akmeņos ir kurināts :?:
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Mīce wrote:
lianaliesma wrote:
La Marie wrote:Labrīt!
...
Es ar prieku ņemu līdzbraucējus uz Kaņieri no Ogres, Rīgas un pa ceļam. Ādaži gluži nav pa ceļam, bet ja neviens cits no turienes nebrauc, tad izmetīšu līkumu. :) dodiet tik ziņu!
La Marie! Image Paldies par piedāvājumu, tomēr tas nebūtu gluži prātīgi, jo jārēķinās arī ar atpakaļ tikšanu :lol:

Dikti jau ceru uz Mīci, varbūt viņa brauks man garām :roll: :)
Lianaliesma, šoreiz man šis iet garām...Sarunātas citas lietas- smilšērkšku lasīšana...Bet- neko nevar zināt,tiešām gribas redzēt to skaisto skatu, kad lieli putni laižas tieši pāri galvām!Skatīšos, kā mani plāni realizēsies.
OK, Mīce, skatamies, kā sanāk... jo līdz Rīgai jau es varu aizbraukt, taču jādomā par atpakaļ tikšanu, tāpēc labāk piebiedroties garāmbraucējiem. :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Labvakar :P

Es vienu dienu dārzā gandrīz noģību :o
Ieraudzīju kaut kādu monstru pie komposta kaudzes un ilgi domāju - klups virsū? Kodīs? Bēgs? Bēgs caur mani vai uz otru pusi (uz kuru pusi man nostāties, lai netrāpos ceļā?) Šausmas :?
Beigās izrādās, ka monstrs ir tāda flegma, ka pat nez vai pamanīja, ka es tur esmu. Un radās ziņkārība, kas Indijā tas par monstru uz manu dārzu atvilcies? Kaut kāds gliemezis? Izmērs ir ap 10 cm garumā. Un apkārtmērs x2 mazie zalktīši... Gan jau var novērojumos ielikt, bet es ne tuvu neesmu tik advancēta, vieglāk te ielikt :lol:

Image

Image

Nododu vērtēšanai arī jauno zalktīšu paaudzi :D Mūsu Māris gan ir gana drosmīgs, lai paņemtu rokās, es gan eju pēc cimda, lai pārnestu, un tikmēr zalktis pazūd man :lol:

Image
Made

Post by Made »

Draugos redzēju monstrus, nezinu, vai tas ir tas, bet montrs ir :P pameklēju netā "kazrožu sfigna kāpurs"

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/ ... d=46347099

zalktīc čuč mazulīc :)
Made

Post by Made »

d.e. wrote:Zupa sanāca fantastiska !!! Image
Image
Varam ievērtēt, vai Māra "muca" skaitās ugunskurs vai nē :roll:
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Draugos redzēju monstrus, nezinu, vai tas ir tas, bet montrs ir :P pameklēju netā "kazrožu sfigna kāpurs"

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/ ... d=46347099

zalktīc čuč mazulīc :)
A kā Tu zināji, kādus atslēgvārdus mammai googlei prasīt? :shock: Apbrīnojami, paldies :D
Izrādās, redz kāds skaistulis izaug :P

Image

No youtubes - https://www.youtube.com/watch?v=QgZ49Kt_Ryg
Simba

Post by Simba »

Made wrote: Varam ievērtēt, vai Māra "muca" skaitās ugunskurs vai nē :roll:
Neskaitās :P Ugunskurs ir tas, kas kuras uz zemes, bet mucu es īsti par ugunskuru negribētu saukt :P
Tāpēc jau bija muca, jo Engurē jau arī nedrīkst kurināt, cik zinu :roll:
Made

Post by Made »

Draugos tajā galerijā bija nosaukts par kazrožu sfigna kāpuru :) un piebilde: "Tas ir naktstauriņu kāpurs. LV pareti sastopams un saudzējams."
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

26.septembris

Aizkustinošs stāsts un video par to, kā dabas fotogrāfs Jørn Bøhmer Olsen, kurš ir vairāk nekā 40 gadus pētījis un fotografējis zivjērgļus, kļūst par audžutēti zivjērglēnam un piegādā viņam zivis. Šķiet, ka viņa īstais tētis ir pazudis, bet mātītes dabā esot atstāt ligzdu un mazuļus, kad tie sāk lidot, arī tad, ja tēviņam kas notiek...
Publicēts 23.09.2017
https://www.nrk.no/ostfold/fiskeornen-f ... 1.13702875

Image

Lasīju ar google translatoru un cemmējos, ka norvēģi netulko angliski savus tekstus... gribētos zināt vairāk detaļu, bet...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt!
Mīlīši. Ilgi pētīju kartē, un sapratu, ka tomēr ~500 metrus aizstiept krāsniņu, katlu, un visu pārējo laikam būtu vienkārši... Gogles kartē fotogrāfija ir veca -
Image
/2011.g/, pēc Jāņa Ķ. teiktā tur ceļa malā tagad esot stāvlaukums. Mums atliek divas iespējas - vai nu vārīt zupu ceļa malā, stāvlaukumā, vai arī iztikt ar līdzpaņemtām maizītēm un tēju.
Šajā gadījumā vairāk tomēr nosliecos uz maizīšu - tējas variantu. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

MĀRIS wrote:Šajā gadījumā vairāk tomēr nosliecos uz maizīšu - tējas variantu. :roll: :P
Jā, laikam gan. Tad mēs nemulsinātu arī citus iespējamos apmeklētājus un viņi mūs. :P
skarleta

Post by skarleta »

Jau nojautu ,ka Māris " atkabināsies" no zupas :D (šutka :D atkal dabūšu no Māri pa pa.....ļu :D ) Protams , maizītes un tēja SUPER !!! Galvenais ir KOPĀBŪŠANA :P
Feja

Post by Feja »

MĀRIS wrote:Labrīt!
Mīlīši. Ilgi pētīju kartē, un sapratu, ka tomēr ~500 metrus aizstiept krāsniņu, katlu, un visu pārējo laikam būtu vienkārši... Gogles kartē fotogrāfija ir veca -
Image
/2011.g/, pēc Jāņa Ķ. teiktā tur ceļa malā tagad esot stāvlaukums.
Jā, Māri, tagad tā vieta ir sakopta, kas 2011. gada bildē redzama. Nav vairs tas krūmu pudurs starp lielo un nobraucamo ceļu. Pabraukt garām nevar, blakus stāvlaukumam pa labi ir liela karte ar uzrakstu - KAŅIERA PILSKALNA TAKA. Līdz skatu tornim ir gabaliņš ko iet - pa laipām un pa uzbērtu meža taku. Ja esam kārtīgi dabas draugi, tad droši nebūtu labi piknika vietā kurināt ugunskuru, ja ir aizliegums ;) , kaut izskatījās, ka bija kurināts. Nez, kāpēc tad vispār tie akmeņi tur salikti.... Atļaušos ielikt Raganietes bildi, kur redzama trešdaļa no stāvlaukuma un vienas mašīnas aste. :D Nezinu, no kuras puses katrs brauks, bet ja mežā nonākat pie T veida krustojuma ar norādi, tad jābrauc pa labi - uz Smārdes pagastu un nonāksiet pareizā vietā. :)
Image
It kā jau nav problēmas stāvlaukuma maliņā nolikt krāsniņu un uzvārīt zupu, paēst un doties vērot putnus. Nav jau Rīgas šoseja...Svētdienas pēcpusdiena.
Tāpat jau kāds apmeklētājs (ne savējais) būs, ja labs laiks. :)
Made

Post by Made »

Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt? :P Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu :)
Šis ir rudenīgs veltījums Tev, atceroties, kā mēs gājām pa orhideju taku :lol: tikai man deguns bija zemāk tehnisku iemeslu dēļ :P
Image
Last edited by Made on 26 Sep 2017 13:09, edited 1 time in total.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt? :P Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu :)
Bildes ir, Made,bet pašvakas kvalitātes(tāpat kā tā stāvvietas bilde ir galīgi nekāda).Šoreiz vairāk ir gulbji ,nu vispār putni. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt? :P Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu :)
Pievienojos Mades lūgumam :P
Man arī vienmēr ļoti patīk Raganietes bildes arī tad, ja pašai Raganietei šķiet, ka tās nav ideālas :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Nu, priekš manis stāvvietas bilde ir OK, es arī būtu to ceļamalu un grāvtiņu bildējusi :P

Es esmu par to, ka kvalitāte ne vienmēr ir galvenais. Ja ir noskaņa, ja aizrauj cilvēka skatījums, ja vienkārši gribas pabūt viņa piedzīvojumos, tad ir interesanti skatīties :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Made wrote:Nu, priekš manis stāvvietas bilde ir OK, es arī būtu to ceļamalu un grāvtiņu bildējusi :P

Es esmu par to, ka kvalitāte ne vienmēr ir galvenais. Ja ir noskaņa, ja aizrauj cilvēka skatījums, ja vienkārši gribas pabūt viņa piedzīvojumos, tad ir interesanti skatīties :)
Last edited by Sarmīte on 27 Sep 2017 12:41, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”