Lianaliesma, šoreiz man šis iet garām...Sarunātas citas lietas- smilšērkšku lasīšana...Bet- neko nevar zināt,tiešām gribas redzēt to skaisto skatu, kad lieli putni laižas tieši pāri galvām!Skatīšos, kā mani plāni realizēsies.lianaliesma wrote:La Marie!La Marie wrote:Labrīt!
...
Es ar prieku ņemu līdzbraucējus uz Kaņieri no Ogres, Rīgas un pa ceļam. Ādaži gluži nav pa ceļam, bet ja neviens cits no turienes nebrauc, tad izmetīšu līkumu.dodiet tik ziņu!
Paldies par piedāvājumu, tomēr tas nebūtu gluži prātīgi, jo jārēķinās arī ar atpakaļ tikšanu
Dikti jau ceru uz Mīci, varbūt viņa brauks man garām![]()
Diskusijas
Re: Diskusijas
Palika jautājums vai tur vispār maz uguni drīkst kurināt. Made rakstīja, ka nedrīkst.La Marie wrote: Jautājums pārējiem - mēs kaut kādas sviestmaizītes, tējas termosus un traukus zupai taču paši ņemam līdzi?
Par pašu taku neatradu noteiktu aizliegumu, bet DAP mājas lapā ugunskura kurināšana nav atļauto aktivitāšu sarakstā https://www.daba.gov.lv/public/lat/turi ... ks1/basic/
Pilskalna takas mājas lapā gan ir rakstīts, ka ugunskuri aizliegti http://www.kemerunacionalaisparks.lv/?r=74
Tēju un maizītes gan var paņemt

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
OK, Mīce, skatamies, kā sanāk... jo līdz Rīgai jau es varu aizbraukt, taču jādomā par atpakaļ tikšanu, tāpēc labāk piebiedroties garāmbraucējiem.Mīce wrote:Lianaliesma, šoreiz man šis iet garām...Sarunātas citas lietas- smilšērkšku lasīšana...Bet- neko nevar zināt,tiešām gribas redzēt to skaisto skatu, kad lieli putni laižas tieši pāri galvām!Skatīšos, kā mani plāni realizēsies.lianaliesma wrote:La Marie!La Marie wrote:Labrīt!
...
Es ar prieku ņemu līdzbraucējus uz Kaņieri no Ogres, Rīgas un pa ceļam. Ādaži gluži nav pa ceļam, bet ja neviens cits no turienes nebrauc, tad izmetīšu līkumu.dodiet tik ziņu!
Paldies par piedāvājumu, tomēr tas nebūtu gluži prātīgi, jo jārēķinās arī ar atpakaļ tikšanu
Dikti jau ceru uz Mīci, varbūt viņa brauks man garām![]()

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Labvakar 
Es vienu dienu dārzā gandrīz noģību
Ieraudzīju kaut kādu monstru pie komposta kaudzes un ilgi domāju - klups virsū? Kodīs? Bēgs? Bēgs caur mani vai uz otru pusi (uz kuru pusi man nostāties, lai netrāpos ceļā?) Šausmas
Beigās izrādās, ka monstrs ir tāda flegma, ka pat nez vai pamanīja, ka es tur esmu. Un radās ziņkārība, kas Indijā tas par monstru uz manu dārzu atvilcies? Kaut kāds gliemezis? Izmērs ir ap 10 cm garumā. Un apkārtmērs x2 mazie zalktīši... Gan jau var novērojumos ielikt, bet es ne tuvu neesmu tik advancēta, vieglāk te ielikt

Nododu vērtēšanai arī jauno zalktīšu paaudzi
Mūsu Māris gan ir gana drosmīgs, lai paņemtu rokās, es gan eju pēc cimda, lai pārnestu, un tikmēr zalktis pazūd man

Es vienu dienu dārzā gandrīz noģību

Ieraudzīju kaut kādu monstru pie komposta kaudzes un ilgi domāju - klups virsū? Kodīs? Bēgs? Bēgs caur mani vai uz otru pusi (uz kuru pusi man nostāties, lai netrāpos ceļā?) Šausmas

Beigās izrādās, ka monstrs ir tāda flegma, ka pat nez vai pamanīja, ka es tur esmu. Un radās ziņkārība, kas Indijā tas par monstru uz manu dārzu atvilcies? Kaut kāds gliemezis? Izmērs ir ap 10 cm garumā. Un apkārtmērs x2 mazie zalktīši... Gan jau var novērojumos ielikt, bet es ne tuvu neesmu tik advancēta, vieglāk te ielikt

Nododu vērtēšanai arī jauno zalktīšu paaudzi

Draugos redzēju monstrus, nezinu, vai tas ir tas, bet montrs ir
pameklēju netā "kazrožu sfigna kāpurs"
http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/ ... d=46347099
zalktīc čuč mazulīc

zalktīc čuč mazulīc

A kā Tu zināji, kādus atslēgvārdus mammai googlei prasīt?Made wrote:Draugos redzēju monstrus, nezinu, vai tas ir tas, bet montrs irpameklēju netā "kazrožu sfigna kāpurs"
zalktīc čuč mazulīc

Izrādās, redz kāds skaistulis izaug

No youtubes - https://www.youtube.com/watch?v=QgZ49Kt_Ryg
NeskaitāsMade wrote: Varam ievērtēt, vai Māra "muca" skaitās ugunskurs vai nē

Tāpēc jau bija muca, jo Engurē jau arī nedrīkst kurināt, cik zinu

Draugos tajā galerijā bija nosaukts par kazrožu sfigna kāpuru
un piebilde: "Tas ir naktstauriņu kāpurs. LV pareti sastopams un saudzējams."

- Lianaliesma
26.septembris
Aizkustinošs stāsts un video par to, kā dabas fotogrāfs Jørn Bøhmer Olsen, kurš ir vairāk nekā 40 gadus pētījis un fotografējis zivjērgļus, kļūst par audžutēti zivjērglēnam un piegādā viņam zivis. Šķiet, ka viņa īstais tētis ir pazudis, bet mātītes dabā esot atstāt ligzdu un mazuļus, kad tie sāk lidot, arī tad, ja tēviņam kas notiek...
Publicēts 23.09.2017
https://www.nrk.no/ostfold/fiskeornen-f ... 1.13702875

Lasīju ar google translatoru un cemmējos, ka norvēģi netulko angliski savus tekstus... gribētos zināt vairāk detaļu, bet...
Aizkustinošs stāsts un video par to, kā dabas fotogrāfs Jørn Bøhmer Olsen, kurš ir vairāk nekā 40 gadus pētījis un fotografējis zivjērgļus, kļūst par audžutēti zivjērglēnam un piegādā viņam zivis. Šķiet, ka viņa īstais tētis ir pazudis, bet mātītes dabā esot atstāt ligzdu un mazuļus, kad tie sāk lidot, arī tad, ja tēviņam kas notiek...
Publicēts 23.09.2017
https://www.nrk.no/ostfold/fiskeornen-f ... 1.13702875

Lasīju ar google translatoru un cemmējos, ka norvēģi netulko angliski savus tekstus... gribētos zināt vairāk detaļu, bet...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Labrīt!
Mīlīši. Ilgi pētīju kartē, un sapratu, ka tomēr ~500 metrus aizstiept krāsniņu, katlu, un visu pārējo laikam būtu vienkārši... Gogles kartē fotogrāfija ir veca -

/2011.g/, pēc Jāņa Ķ. teiktā tur ceļa malā tagad esot stāvlaukums. Mums atliek divas iespējas - vai nu vārīt zupu ceļa malā, stāvlaukumā, vai arī iztikt ar līdzpaņemtām maizītēm un tēju.
Šajā gadījumā vairāk tomēr nosliecos uz maizīšu - tējas variantu.

Mīlīši. Ilgi pētīju kartē, un sapratu, ka tomēr ~500 metrus aizstiept krāsniņu, katlu, un visu pārējo laikam būtu vienkārši... Gogles kartē fotogrāfija ir veca -

/2011.g/, pēc Jāņa Ķ. teiktā tur ceļa malā tagad esot stāvlaukums. Mums atliek divas iespējas - vai nu vārīt zupu ceļa malā, stāvlaukumā, vai arī iztikt ar līdzpaņemtām maizītēm un tēju.
Šajā gadījumā vairāk tomēr nosliecos uz maizīšu - tējas variantu.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Jā, laikam gan. Tad mēs nemulsinātu arī citus iespējamos apmeklētājus un viņi mūs.MĀRIS wrote:Šajā gadījumā vairāk tomēr nosliecos uz maizīšu - tējas variantu.![]()

Jau nojautu ,ka Māris " atkabināsies" no zupas
(šutka
atkal dabūšu no Māri pa pa.....ļu
) Protams , maizītes un tēja SUPER !!! Galvenais ir KOPĀBŪŠANA 

Jā, Māri, tagad tā vieta ir sakopta, kas 2011. gada bildē redzama. Nav vairs tas krūmu pudurs starp lielo un nobraucamo ceļu. Pabraukt garām nevar, blakus stāvlaukumam pa labi ir liela karte ar uzrakstu - KAŅIERA PILSKALNA TAKA. Līdz skatu tornim ir gabaliņš ko iet - pa laipām un pa uzbērtu meža taku. Ja esam kārtīgi dabas draugi, tad droši nebūtu labi piknika vietā kurināt ugunskuru, ja ir aizliegums

It kā jau nav problēmas stāvlaukuma maliņā nolikt krāsniņu un uzvārīt zupu, paēst un doties vērot putnus. Nav jau Rīgas šoseja...Svētdienas pēcpusdiena.
Tāpat jau kāds apmeklētājs (ne savējais) būs, ja labs laiks.

Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt?
Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu 
Šis ir rudenīgs veltījums Tev, atceroties, kā mēs gājām pa orhideju taku
tikai man deguns bija zemāk tehnisku iemeslu dēļ 

Šis ir rudenīgs veltījums Tev, atceroties, kā mēs gājām pa orhideju taku

Last edited by Made on 26 Sep 2017 13:09, edited 1 time in total.
Bildes ir, Made,bet pašvakas kvalitātes(tāpat kā tā stāvvietas bilde ir galīgi nekāda).Šoreiz vairāk ir gulbji ,nu vispār putni.Made wrote:Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt?Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu

Pievienojos Mades lūgumamMade wrote:Raganiete, ja Feja varēja bildi paņemt, tad varbūt Tev tās ir albumā un vari mums arī parādīt?Man patīk Tavs stils uz visādu smukumu ieraudzīšanu

Man arī vienmēr ļoti patīk Raganietes bildes arī tad, ja pašai Raganietei šķiet, ka tās nav ideālas

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu, priekš manis stāvvietas bilde ir OK, es arī būtu to ceļamalu un grāvtiņu bildējusi 
Es esmu par to, ka kvalitāte ne vienmēr ir galvenais. Ja ir noskaņa, ja aizrauj cilvēka skatījums, ja vienkārši gribas pabūt viņa piedzīvojumos, tad ir interesanti skatīties

Es esmu par to, ka kvalitāte ne vienmēr ir galvenais. Ja ir noskaņa, ja aizrauj cilvēka skatījums, ja vienkārši gribas pabūt viņa piedzīvojumos, tad ir interesanti skatīties

Made wrote:Nu, priekš manis stāvvietas bilde ir OK, es arī būtu to ceļamalu un grāvtiņu bildējusi
Last edited by Sarmīte on 27 Sep 2017 12:41, edited 1 time in total.