Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

30.JŪNIJS

Šodien Latvijas prezidents izsludinājis likumu, kas aizliedz izmantot savvaļas dzīvniekus cirkā un atrakcijās ar dzīvnieku piedalīšanos jau no jūlija vidus. Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
skarleta

Post by skarleta »

lianaliesma wrote:30.JŪNIJS

Šodien Latvijas prezidents izsludinājis likumu, kas aizliedz izmantot savvaļas dzīvniekus cirkā un atrakcijās ar dzīvnieku piedalīšanos jau no jūlija vidus. Image
SUPER !!!
:P
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:
Made wrote:Par pievienoto vērtību nepiekrītu :roll: Varbūt nesaprotu, ko Tu ar to domāji....
Šajā kontekstā biju domājusi lekcijas par ligzdošanas sezonas rezultātiem.
Jo sezona vēl nav beigusies, mazuļi vēl ligzdās.
Skaidrs, ko domāji :)

Es iedomājos visu ko citu, ko dod tusiņš, turklāt Engurē. Es gan tāda čābīga talkotāja, bet man patīk, ka mēs tur kaut ko pastrādājām. Pagājušajā vasarā tur bija krāšņs pasākums ar filmēšanu un filmām un daudzām prezentācijām, bagātīgu galdu un daudziem dalībniekiem. Iespējams, ka šoreiz būs "kamerpasākums", bet arī tādam var būt īpaša smeķe. Ar Jāni Ķuzi vienmēr interesanti pabiedroties (es skatītos vēlreiz tās pašas fotogrāfijas, ko viņš rādīja pērn) un arī vietējie kadri tur interesanti. Māte daba un ezers visā krāšņumā :)
Es nepiesakos tāpēc, ka var pēdējā brīdī nojukt, bet faktiski jau velk uz tādu pastrādāšanu, pačupošanos un arī pavientuļošanos dabā. Katrreiz no tusiņiem pārrodos bagātāka ar sirsnīgākām sajūtām par cilvēkiem, ar kuriem tiku runājusies vai vairāk pavērojusi :P
Simba

Post by Simba »

Made wrote:
Es iedomājos visu ko citu, ko dod tusiņš, turklāt Engurē. Es gan tāda čābīga talkotāja, bet man patīk, ka mēs tur kaut ko pastrādājām. Pagājušajā vasarā tur bija krāšņs pasākums ar filmēšanu un filmām un daudzām prezentācijām, bagātīgu galdu un daudziem dalībniekiem. Iespējams, ka šoreiz būs "kamerpasākums", bet arī tādam var būt īpaša smeķe. Ar Jāni Ķuzi vienmēr interesanti pabiedroties (es skatītos vēlreiz tās pašas fotogrāfijas, ko viņš rādīja pērn) un arī vietējie kadri tur interesanti. Māte daba un ezers visā krāšņumā :)
Es nepiesakos tāpēc, ka var pēdējā brīdī nojukt, bet faktiski jau velk uz tādu pastrādāšanu, pačupošanos un arī pavientuļošanos dabā. Katrreiz no tusiņiem pārrodos bagātāka ar sirsnīgākām sajūtām par cilvēkiem, ar kuriem tiku runājusies vai vairāk pavērojusi :P
Made, es domāju, ka mēs - tieši tik, cik mēs tur vēlamies būt - arī gribētos cerēt, ka būsim. Jo galvenais jau ir vēlme. Un vēlmi var piepildīt arī pie tieši tik maza un silta bariņa, kāds mēs tur šobrīd vācamies.
Un piekrītu Vērotājai, ka ir nepieciešams lielais saiets ar ornitologiem pēc sezonas noslēguma.
Bet šobrīd mazo plezīru - kaut trijatā vai četratā, ideāli, ja tomēr piecatā vai nu vismaz desmit kopā, jo laba jau nekad nevar būt par daudz, un man tieši Mades pieminētā bagātā sajūta, pārrodoties mājās, šobrīd visvairāk ir nepieciešama :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kad ir plānots brauciens?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Simba wrote:Laba diena visiem :P

Pavasarī bija krietns bariņš, kas vēlējās apvienot lietderīgo ar patīkamo - foršo vērotāju tikšanos un orhideju ziedu skaistumu Engurē. Tad nu ir tā - 8.jūlijs būtu tas datums, kad varētu iemēģināt gan vienu, gan otru :P Tas, kas no mums ir vajadzīgs, ir saskaitīšanās, lai zinām, cik esam un ko Engure mums tad var piedāvāt gan no talkas, gan no izklaides.
Māri, palabo lūdzu, ja ko esmu par daudz vai par maz pateikusi :D
MĀRIS wrote:Čau, Mīlīši! :P
Simba jau ļoti precīzi visu uzrakstīja - datums un vieta. Tā vismaz, cik es atceros, pie d.e. tusā palika tā noruna. Ko es esmu "savārījis" - ieminējos Jānim Ķ., kurš atzīmēja savā kalendārā šo dienu priekš mums. Daļēji arī Engures bāzē apmešanās ir sarunāta, arī darbiņu Roberts Šiliņš apsolīja mums izdomāt. Viņu interesē cik mēs apmēram būsim, lai zinātu, ar ko var rēķināties. Nu tas tā - lielos vilcienos. Tālāk jau sākas organizēšana, un tur es "paceļu ķepiņas"! :roll: :P
Vērotāja, 8.jūlijs :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Nupat tv noskatījos Forestu Gampu.... Pēc pēdējo 3 nedēļu notikumiem, šī filma bija kā svētība, kā attīrīšanās. Tik ģeniāla, tik sirdsgudra.

Eh, varbūt tomēr savīkšīties uz Enguri? Daba un jauki cilvēki taču arī svētība, vai ne?
Hildina

Post by Hildina »

Labrīt ! Šodien LTV 1 atkārtoti rāda dok. filmu " Ērgļu Uģis " - 13.25.
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:Nupat tv noskatījos Forestu Gampu.... Pēc pēdējo 3 nedēļu notikumiem, šī filma bija kā svētība, kā attīrīšanās. Tik ģeniāla, tik sirdsgudra.

Eh, varbūt tomēr savīkšīties uz Enguri? Daba un jauki cilvēki taču arī svētība, vai ne?
Jā, jā, paturi un palolo šo sajūtu! :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Hildiņa wrote:Labrīt ! Šodien LTV 1 atkārtoti rāda dok. filmu " Ērgļu Uģis " - 13.25.
Labdien! Paldies par informāciju :)
Šajā sakarībā atļaušos uzrakstīt domu,kas ir jau forumā cilāta,bet vienmēr aizmirsta :( Domāju,ka būtu ļoti vērtīgi un interesanti ,ja mēs varētu saorganizēties braucienam,lai klātienē paskatītu šos izglābtos putnus un cilvēkus,kas tur darbojas.Varbūt arī tur mūsu kopā būšana būtu ļoti jauka. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote: Labdien! Paldies par informāciju :)
Šajā sakarībā atļaušos uzrakstīt domu,kas ir jau forumā cilāta,bet vienmēr aizmirsta :( Domāju,ka būtu ļoti vērtīgi un interesanti ,ja mēs varētu saorganizēties braucienam,lai klātienē paskatītu šos izglābtos putnus un cilvēkus,kas tur darbojas.Varbūt arī tur mūsu kopā būšana būtu ļoti jauka. :)
Raganiete, doma nav aizmirsta.
Sezonas laikā Uģis Bergmanis ir ļoti aizņemts. Var mēģināt runāt tikai pēc sezonas beigām.
Bez tam, šī rehabilitācijas stacija ir tieši Uģa mājas pagalmā un tajā mīt viņa ģimene, tāpēc uzprasīšanās ciemos šādos apstākļos ir diezgan delikāta tēma.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:
Raganiete wrote: Labdien! Paldies par informāciju :)
Raganiete, doma nav aizmirsta.
Sezonas laikā Uģis Bergmanis ir ļoti aizņemts. Var mēģināt runāt tikai pēc sezonas beigām.
Bez tam, šī rehabilitācijas stacija ir tieši Uģa mājas pagalmā un tajā mīt viņa ģimene, tāpēc uzprasīšanās ciemos šādos apstākļos ir diezgan delikāta tēma.
Nesen skatīju informāciju par šo rehabilitācijas staciju,ja neko nejaucu,tad tur pat iespējams pieteikt ekskursijas.
http://www.madona.lv/turisms/lv/daba?322
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labdien!
Mīlīši! Vispirms jau jāuzdod jautājums - kas tad ir tā "pievienotā vērtība", vai kāda vispār vērtība ir šādam pasākumam? Manā uztverē tā visupirms ir kopā būšana ar cilvēkiem, kuri varbūt ikdienā ir no manis tālu, bet pēc iekšējām sajūtām ļoti saprotami, tuvi. Tas vispirms veido tusa vērtību manās acīs. Tālāk - izraušanās no tik pierastā "ikdienas karuseļa". Arī tam jau ir sava liela "plus" deva klāt. Trešais - Engures bāze - tā ir tā vieta, kur es labprāt būtu ar mieru atgriezties - ezers, mežs, putnu tornis, orhideju taka... !

Nupat sazvanījos ar R. Šiliņu, un tā kā mēs "nemākam savākties", tad darbu Viņš mums nedošot, bet vietu gan atvēlēšot, arī piekļuve visām telpām būšot, un kādu laivu ar ko pavizināties atvēlēšot, bet pašam viņam 8. jūlijā esot jāpiedalās Engures Jūras svētkos, tāpēc mums būs jāiztiek bez viņa nepārtrauktās klātbūtnes. Tas protams tādā gadījumā, ja mēs tomēr satiekamies.

Kad devāmies pie zivjērglīšiem runāju ar J. Ķuzi par tikšanos pie U. Bergmaņa kaut kad augustā - septembrī. Viņš arī atbalstīja šādu domu, ka tas varētu būt kā sezonas noslēguma pasākums, pie tam Uģim esot foršs mednieku namiņš, kur varētu rīkot šā pasākuma "laicīgo daļu".

Varu arī kļūdīties, bet es domāju, ka Tev, Vērotāja, šāds brīvbrīdis svaigā gaisā būtu ļoti svētīgs, bet tas tā - manas domas. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Labrīt :P
Forši :D

Nesanāks man tik skaista un korekta skaitīšana kā Vērotājai, bet man sanāk apmēram tā -
1. Jānis Ķuze
2. Māris
3. Simba
4. lianaliesma
5. Made (drīzāk jā, nekā nē)
6. Vērotāja domā, bet sliecas drīzāk tomēr par "jā"

Aģitēju par saraksta papildināšanu :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pieteikšanās pasākumam Engurē 8.jūlijā:
Plānā: Dabas taku izstaigāšana un putnu vērošana, sarunas ar Jāni Ķuzi par putniem un draudzīga vakarēšana.
Līdzi ņemam groziņus.

Simba wrote:Labrīt :P
Forši :D

Nesanāks man tik skaista un korekta skaitīšana kā Vērotājai, bet man sanāk apmēram tā -
1. Jānis Ķuze
2. Māris
3. Simba
4. lianaliesma
5. Made (drīzāk jā, nekā nē)
6. Vērotāja domā, bet sliecas drīzāk tomēr par "jā"

Aģitēju par saraksta papildināšanu :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar !
Nu trakums...es kaut kā pilnīgi palaidu garām to sarunu piknikā, ka 08.07 tas pasākums plānojas, laikam biju kādā citā pagalma pusē vai mājā tobrīd...un es apsolīju savai famīlijai Zvejnieksvētku pasākumu Carnikavā. Image bet man ļoti gribas arī uz Enguri, pilnīgs vāks, divās vietās gribas būt vienlaicīgi ! :(
P.S. šovakar pagriezienā uz kādas gājēju pārejas "aptaurēju " gājējus - Sauli & Māri ! Image hehe nu nevarēju tak aizbraukt nesasveicinoties un pirms tam nesabiedējot ! :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e., braucam! Daba Engurē ir vienreizēja un tie skaistie zirgi...
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:d.e., braucam! Daba Engurē ir vienreizēja un tie skaistie zirgi...
Es tak zinu ...vienkārši apsolīju savējiem, ka būšu uz vietas, aizvedīšu - atvedīšu u.t.t., jo tas Pasažieru Vilciens tak pat vasarā brauc tik tādos laikos it kā zīdaiņus pārvadātu un pēdējais vilciens ap pusvienpadsmitiem aiziet, kad koncerti u.c. tik sākas, tas ir pilnīgs sviests ! Atceros, ka senos laikos pusvienos naktī bija pēdējais ! Image Mēģināšu rīt kko pārorganizēties, jo man tiešām uz Enguri gribas vairāk kā uz Carnikavu !
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Varbūt kāds nav pamanījis - mūsu balto stārķu tēmā fleur publicējusi bildes, kur Nīderlandē baltais stārķis nomedī un apēd zaķi :o
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 12#p144812
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raksts par putnu olu formu (diezgan neveikls tulkojums, taču domu saprast var)
http://apollo.tvnet.lv/zinas/zinatnieki ... rma/799547
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”