Man gan neliekas, ka jāmaina.Feja wrote:J. Ķuzem jāmaina tiešraides ligzda, kuru apdzīvo stabils pāris, bet šosezon laikam jau par vēlu un tas droši nav tik vienkārši izdarāms.

Šajā ligzdā par Jūras ērgļu populāciju Latvijā var uzzināt vairāk kā jebkur citur. Nedomāju, ka kamera pie ligzdas, kurā ligzdotu stabils pāris un nevirmotu tādas kaislības kā šeit, dotu vairāk informācijas. Protams, arī man gribētos beidzot sagaidīt Durbes tiešraidē ligzdojošu ērgļu pāri, tomēr ir ļoti interesanti vērot arī šobrīd notiekošo. Te ir tik daudz jaunu un perspektīvu putnu, es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad arī šajā ligzdā būs gan oliņas, gan mazie Buļbertīši.

Ar to šī ligzda ir unikāla, ka tai ir sava vēsture, te risinās raibu raibie notikumi un ir skaidrs, ka tā vienmēr būs gan Latvijas, gan citu zemju Jūras ērgļu iecienīta un apmeklēta. Re kā tagad pie Uku un Annas ligzdas ir tukšums un nav neviena, bet te notiek brīnumu lietas !
Varbūt esmu pārlieku konservatīva, bet man liekas, ka kameru te jāatstāj mūžīgi mūžos !

P.S. Drīzāk var apsvērt domu par vēl kādu kameru, tomēr apjaušot investīciju un darba apjomus, tas nešķiet pārāk reāli.