🔒Jūras ērgļi Durbē 2017 (Milda un Raimis)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
d.e.

Re: Jūras ērgļi Durbē 2017

Post by d.e. »

Feja wrote:J. Ķuzem jāmaina tiešraides ligzda, kuru apdzīvo stabils pāris, bet šosezon laikam jau par vēlu un tas droši nav tik vienkārši izdarāms. :)
Man gan neliekas, ka jāmaina. ;)
Šajā ligzdā par Jūras ērgļu populāciju Latvijā var uzzināt vairāk kā jebkur citur. Nedomāju, ka kamera pie ligzdas, kurā ligzdotu stabils pāris un nevirmotu tādas kaislības kā šeit, dotu vairāk informācijas. Protams, arī man gribētos beidzot sagaidīt Durbes tiešraidē ligzdojošu ērgļu pāri, tomēr ir ļoti interesanti vērot arī šobrīd notiekošo. Te ir tik daudz jaunu un perspektīvu putnu, es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad arī šajā ligzdā būs gan oliņas, gan mazie Buļbertīši. :) Mani ļoti interesē kā turpināsies tieši šīs - Durbes ligzdas epopeja.
Ar to šī ligzda ir unikāla, ka tai ir sava vēsture, te risinās raibu raibie notikumi un ir skaidrs, ka tā vienmēr būs gan Latvijas, gan citu zemju Jūras ērgļu iecienīta un apmeklēta. Re kā tagad pie Uku un Annas ligzdas ir tukšums un nav neviena, bet te notiek brīnumu lietas !
Varbūt esmu pārlieku konservatīva, bet man liekas, ka kameru te jāatstāj mūžīgi mūžos ! :D
P.S. Drīzāk var apsvērt domu par vēl kādu kameru, tomēr apjaušot investīciju un darba apjomus, tas nešķiet pārāk reāli.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

d.e. wrote:
Feja wrote:J. Ķuzem jāmaina tiešraides ligzda, kuru apdzīvo stabils pāris, bet šosezon laikam jau par vēlu un tas droši nav tik vienkārši izdarāms. :)
Re kā tagad pie Uku un Annas ligzdas ir tukšums un nav neviena, bet te notiek brīnumu lietas !
Ar Annas un Uku ligzdu nevaram salīdzināt,jo ligzda jau no vasaras tur nebija,tāpēc ērgļiem tur nebija ko meklēt. ;) Tagad lai vērotu Durbītes ligzdu vajag ļoti daudz brīva laika ;) Bija diena,kad manā dzīvesvietā pazuda elektrība uz 2,5 stundām :) Pēc elektrības parādīšanās tūlīt metos pie datora,bet izrādās pa šo laiciņu gan ērgļi nomainījušies,gan vārdi,kurus nebiju agrāk piefiksējusi. :D Gribējās ātrāk ko saprast,bet tāpat pagāja viss vakars. :)
Man jau liekas,ka mēs tomēr (vairākums)bijām cerējuši pēc ilgāka laika ieraudzīt pāri,oliņas un mazos brīnumiņus. :)
d.e.

Post by d.e. »

Raganiete wrote: Ar Annas un Uku ligzdu nevaram salīdzināt,jo ligzda jau no vasaras tur nebija,tāpēc ērgļiem tur nebija ko meklēt. ;) Tagad lai vērotu Durbītes ligzdu vajag ļoti daudz brīva laika ;) Bija diena,kad manā dzīvesvietā pazuda elektrība uz 2,5 stundām :) Pēc elektrības parādīšanās tūlīt metos pie datora,bet izrādās pa šo laiciņu gan ērgļi nomainījušies,gan vārdi,kurus nebiju agrāk piefiksējusi. :D Gribējās ātrāk ko saprast,bet tāpat pagāja viss vakars. :)
Man jau liekas,ka mēs tomēr (vairākums)bijām cerējuši pēc ilgāka laika ieraudzīt pāri,oliņas un mazos brīnumiņus. :)
Protams, salīdzināt jau grūti, jo Eestiņu ligzda sabruka, tomēr ne jau vienmēr visi meklē gatavu ligzdu. Kādam tomēr ir arī sava māja pašam jāuzbūvē sākot no pamatiem ! ;)
Loģiski, ka mēs te visi cerējām un ceram sagaidīt pāri un oliņas. Tomēr es atceros to brīdinājumu lapas sākumā>
Brīdinājums!
Šī ir tiešraide un tas, ko jūs redzēsiet, ir savvaļas putnu dzīve bez izskaistinājumiem. Ligzdā redzētais jums ne vienmēr var būt patīkams.

Neviena kamera nevar garantēt mums patīkamas emocijas, labvēlīgu ligzdošanu, šķilšanos un beigās putnēnu izlidošanu, nav jau mākslas filma...
Šī ir ērgļu dzīve un mēs to vērojam...gan pūkainus cālīšus, gan asiņainus kautiņus, gan tukšu ligzdu. Jā, reizēm tā realitāte šķiet par skarbu, bet tāda ir dzīve.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Man gan neliekas, ka jāmaina. ;)
Šajā ligzdā par Jūras ērgļu populāciju Latvijā var uzzināt vairāk kā jebkur citur.
Varbūt esmu pārlieku konservatīva, bet man liekas, ka kameru te jāatstāj mūžīgi mūžos ! :D
P.S. Drīzāk var apsvērt domu par vēl kādu kameru, tomēr apjaušot investīciju un darba apjomus, tas nešķiet pārāk reāli.
d.e. parakstos zem katra vārda. Tik daudz cik zinātnieki un arī mēs uzzinām skatoties šo ligzdu, mēs neuzzinātu desmit gadus skatoties "ligzdu-parasto". Taču arī parasto būtu interesanti skatīties un tāpēc divas tiešraides būtu ideālais variants.
Kā kino - kas grib, tas skatās romantisko filmu, asāku izjūtu cienītāji var pārslēgties uz trilleri :lol:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
mega2

Post by mega2 »

6.MARTS

Labrīt!
4:50 Kamera darbojās un izskatās,ka nav bijusi izslēgta visu nakti! :shock:
Interesanti,vai tas tā būs patstāvīgi vai arī tikai tagad,kad tāda ''jautrība''ligzdā? :roll:
Atkal pūš ļoti stiprs vējš Durbes pusē un ērgļu balsis pagaidām nav dzirdamas :cry:
6:39 divi ērgļi ierodas ligzdā! :P

saskatīit kaut ko ir grūti,kur tad nu vēl pateikt,kas tie tādi? :roll:
mega2

Post by mega2 »

6:46 viens ērglis izskatās pēc Ernas,otrs viens no baltastaiņiem :lol:

6:50 pārošanās process 18+ un liekas,ka varētu būt sekmīgs!!! :lol:
Last edited by mega2 on 06 Mar 2017 06:55, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Labrīt!
6.50 18+ (puslīdz nopietnāk sanāca :D )

Vai nu man puskrēslā Ernas aste izskatās ar mazāk melnumiem vai tā nav Erna :?: :roll:
mega2

Post by mega2 »

Sandra L. wrote:Labrīt!
6.50 18+ (puslīdz nopietnāk sanāca :D )

Vai nu man puskrēslā Ernas aste izskatās ar mazāk melnumiem vai tā nav Erna :?: :roll:
Jā,man arī tā izskatījās,ka aste ir daudz baltāka,bet mugura ir raiba-Erna,ne Erna??? :o
Sandra L.

Post by Sandra L. »

6.56 'Erna' mīļi pabužināja puisim spalvas ;)
mega2

Post by mega2 »

6:58 meitene kudi lielāka par puiku izskatās :P
Image
7:01 abi aizlido...
Last edited by mega2 on 06 Mar 2017 07:07, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Aizlidoja :roll:
Lote

Post by Lote »

Labrīt! Tagad kad cīniņš beidzies par ligzdu , var nodarboties ar patīkamākām lietām :lol:
Tad jau redzēs kā risināsies notikumi tālāk:)
Lote

Post by Lote »

7.52
un fiksi atkal prom... Ligzdā parādījusies pārtika...gaļa :?:
Last edited by Lote on 06 Mar 2017 07:58, edited 1 time in total.
mega2

Post by mega2 »

7:50 Erna(?) klusi un cēli ieplanē ligzdā ar ''zaceni'' :lol:
Image

7:53 aizlido...
MĀRIS

Post by MĀRIS »

8.21. Viens kliegdams ir klāt! :P
Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Jaunais personāžs ar pavisam maziem melnumiņiem astes galā 8-)
Sandra L.

Post by Sandra L. »

MĀRIS wrote:8.21. Viens kliegdams ir klāt! :P
Māris ķer astes bildi ;) :P
Šī nav rīta meitene, ja nu vienīgi rīta puisis :roll:
Sandra L.

Post by Sandra L. »

No 8.32 krauklis drasē apkārt
Lote

Post by Lote »

Sandra L. wrote:No 8.32 krauklis drasē apkārt
Tas gribēja "zaceni"savākt :lol: tā teikt nofenderēt
Un jaunais personāžs ir ērglis-dzeltenais pleķis-plankums vaikāviņutursauc :P
Last edited by Lote on 06 Mar 2017 08:48, edited 2 times in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote: P.S. Drīzāk var apsvērt domu par vēl kādu kameru, tomēr apjaušot investīciju un darba apjomus, tas nešķiet pārāk reāli.
Par otru ligzdu Jānis, kā labi atceramies, runāja jau pagājušajā gadā un jau sakārtoja pat sistēmu, tikai viss izrādījās veltīgi, jo ērgļi neligzdoja. Arī šogad ērgļi izlēmuši ligzdot citā ligzdā, tāpēc doma ir vasarā šo sistēmu demontēt, un pārcelt uz kādu perspektīvāku ligzdu, bet Jānis solījās vakarpusē pats ierakstīt kādu ziņu. Vienīgi viņš pilnībā piekrita mūsu viedoklim, ka šī ligzda ar visām "Hameleonu rotaļām" patiešām ir vērtība, it sevišķi vakardienas trīs ērgļi pie ligzdas. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Jūras ērglis”