Diskusijas

Diāna Janušone

Re: Diskusijas

Post by Diāna Janušone »

Vērotāja wrote:Paldies, Diāna :P Ļoti gaidu šo filmu.
Es arī labprāt noskatīšos vēlreiz :)
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga).
Pelēkās vārnas mūžā šis bija pēdējais 18.novembris.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
CerambyX

Post by CerambyX »

Jā, vistu vanags :) To pilsētās daudz un baloži un vārnas tiem ir cieņā.
Varu piedāvāt ieskatu vienā savā tikšanās reizē ar vanaga medībām :)

Image
Zviedru galds - gan kaijām, gan vanagam

Image
Vistu vanags ierodas...

Image
Kaijām, protams, panika - ceļas visas gaisā!

Image
Noskatam upuri

Image
Ahā, lūk viena kaija lido atsevišķi no bara - ideāls mērķis!

Image
Pikējums!

Image
Pakaļdzīšanās!

Image
Caps!

Image
Gatavs!

Image
Pēdējais skatiens

Image
Izrādes skatītāji
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, CerambyX, par reportāžu :D Lieliskas bildes! :D
Priekšpēdējā bilde gan ir nedaudz nežēlīga, bet tāda ir daba.
Viky

Post by Viky »

Tas skatiens, šausmas :shock: , gandrīz vai izjūti kaijas pēdējās dzīves emocijas.
sanda

Post by sanda »

Reportāža laba, kaijiņas bojāeja mani , protams, apbēdina.
Vārnas kā gudrākas varbūt varētu saņemties un barā patriekt vistu vanagu, tādi gadījumi esot bijuši.
Zvirbuļi - tauta, sadzīta noskatīties soda izpildi pie dabas autoritārā režīma (par dabiskās izlases eksāmena neizturēšanu).
Simba

Post by Simba »

Kolēģis bijušais tikko stāstīja, ka Kuldīgā šogad palikuši divi baltie stārķi neaizlidojuši. Viens no tiem ievainots, spārns lauzts, bet otrs no tā paša perējuma 'za kampaņiju' palicis, kas man likās ļoti interesants fakts. Cik sapratu no atstāstītā, ka vietējie visiem iespējamiem zoo esot izzvanījušies un kam tik nē, bet diemžēl nav vēl neviens atrasts, kas būtu ar mieru uzņemties par viņiem rūpi uz ziemu. Kāda sieviete ik pa laikam zivis aizgādā, šie ir iemanījušies, kas ir barotājs un, ja nedod to zivi, tad ar knābi uzsit pa somu, lai dod ātrāk..
Māris no tās puses, varbūt ir kas dzirdēts un sīkāk ko var iekomentēt, ja ir dzirdēts kas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti. :roll: :oops:
Sanda! :lol: Tu nu gan šoreiz, kā "mazs bērns uz podiņa"! Pārsmējos! :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Emotion

Post by Emotion »

Madara_Ozola wrote:Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga).
kā Jūs to zinat?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Emotion wrote:
Madara_Ozola wrote:Padalos ar kadru no putnu tēmas (Rīga).
kā Jūs to zinat?
Emotion, tāpēc, ka vistu vanags šo vārnu apēda. Kas ir redzams Madaras fotogrāfijā un Madara pati to redzēja realitātē.
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Mīļš, paldies, Vērotāja! Kamēr es atkal un atkal baudu gaismu un mūzikas spēles pie Brīvības pieminekļa, Tu visu precīzi izstāsti. Stāsts tāds- Vistu vanags uzlaidās uz Rīgas centra rajona šķūnīša jumta jau ar laupījumu (pelēko vārnu) nagos, mazliet arī turpat ieturējās līdz pamanīja, ka tiek fotografēts. Aizlidoja pusdienot citur.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Es arī reiz tuvplānā redzēju vanaga uzbrukumu vārnai, finālu gan neredzēju, jo putni pazuda koku lapotnēs, taču sākums bija ievērojams. Vanags ļoti mērķtiecīgi trenca putnu, vārna haotiski traucās, izmisumā atsitās pret dzīvojamās mājas sienu, tad aizvirpuļoja pa gaisu un vanags tai pakaļ. Domājams, ka tika tomēr viņa nagos.

Jāatzīst, CerambyX bilžu kadri diezgan iespaidīgi, bieži droši vien negadās ko tādu tik izteiksmīgi iemūžināt.
Last edited by Diāna Janušone on 19 Nov 2015 21:39, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Noskatījos "Ručs un Norie" (iespēja noskatīties pagarināta līdz 22.novembrim). Komentārs tikai par vienu asociāciju no visas iespaidu gammas:

sky --> skaisti --> debešķīgi --> putni :))

nu jā, un gaisa kaujas arī..
Last edited by Made on 19 Nov 2015 21:38, edited 1 time in total.
Simba

Post by Simba »

[quote="MĀRIS"]Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti. :roll: :oops:

Noprecizēju - Turlavā tas ir. Turlavas pagasta pārvalde ir ļoti lielā lietas kursā, var tur interesēties, tikai šobrīd arī pagasta pārvalde neko neiespēj.
Varbūt ir kāda lauku sēta, kas var ziemā stallī paturēt?
Saprotu protams ornitologus, kas stāsta par dabīgajām atlasēm un to, ka baltie stārķi neizmirst, bet varbūt tomēr ir kāda iespēja kādu vietējo ierunāt vai jebko citu.
Made

Post by Made »

Stārķim ar lauzto spārnu laikam būs jāpalīdz visu mūžu, bet tam otram varbūt tikai vienu ziemu.. noķeršana jau arī laikam nav vienkārša lieta. Līgatnes dabas parkā varbūt ir iespēja..
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Stārķim ar lauzto spārnu laikam būs jāpalīdz visu mūžu, bet tam otram varbūt tikai vienu ziemu.. noķeršana jau arī laikam nav vienkārša lieta. Līgatnes dabas parkā varbūt ir iespēja..
Ja jau šie ir pieraduši pie "barotājas", tad noteikti kaut kā apmānīt šos var, jo tuvumā ļaujas.
Emotion

Post by Emotion »

Simba wrote:
MĀRIS wrote:Ja man kaut kas par šo gadījumu būtu zināms, es šīs lapas būtu tā piebļāvis, ka pat anglis bez tulkošanas saprastu, par ko ir runa. Un ja godīgi, tad es pat nestādos priekšā, ko tādā situācijā darīt, ja zoodārzi jau apzvanīti. :roll: :oops:

Noprecizēju - Turlavā tas ir. Turlavas pagasta pārvalde ir ļoti lielā lietas kursā, var tur interesēties, tikai šobrīd arī pagasta pārvalde neko neiespēj.
Varbūt ir kāda lauku sēta, kas var ziemā stallī paturēt?
Saprotu protams ornitologus, kas stāsta par dabīgajām atlasēm un to, ka baltie stārķi neizmirst, bet varbūt tomēr ir kāda iespēja kādu vietējo ierunāt vai jebko citu.

šo info iespējami plašāk jāizplata. Ieliku sapforumā.
Made

Post by Made »

Palūdzu padomu Velgai Vītolai draugos.lv - vai viņai ir pieredze ar balto stārķu ziemošanu un ko viņa iesaka, varbūt kādus zinošus cilvēkus. Nezinu gan, cik bieži viņa tur ieiet.
Simba

Post by Simba »

Paldies liels!
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”