Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem

Locked
MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by MĀRIS »

Vārdu vēsmas šeit ir virmojušas un virmos, bet vai tad uzreiz ir jādod vārds - pazudīs intriga un tas ierobežos manu /mūsu/ iztēli. Tagad mēs varam šķirstīt kalendāru un sapņot...! :lol: Bet ja nopietni, tad Tu, Vērotāja, pati teici, ka vārdu dosim tad, kad redzēsim, ka šeit patiešām kaut kas notiks. Es jau ticu un ceru, bet garantiju pagaidām nekādu. :roll:
Bet ja ņemam no otras puses, tad Durbīti sagaidīt arī man vairs nav cerību, šis pāris izskatās ka ir sācis sadziedāties, un diez vai tūlīt uzradīsies kāda cita, kura izrādīsies Robčikam simpātiskāka, gan jau šī pati Ilzīte vien tik būs, un tad jau nav ko vilkt garumā. Bet kalendārs tad man būs jāaizmirst. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: ... vārdu dosim tad, kad redzēsim, ka šeit patiešām kaut kas notiks.. . :roll:

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:
MĀRIS wrote: ... vārdu dosim tad, kad redzēsim, ka šeit patiešām kaut kas notiks.. . :roll:

Image
Labi. Sarunāts :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Re: Identifikācija uc sarunas par jūras ērgļiem

Post by Lianaliesma »

Roberta astes raksti un kreisais profils, no pontu
Un vispār - ļoti skaista bilde.
Image
http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-49.JPG

Image
http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-54.JPG
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Apskatījos pontu bildītes, dabūju arī otru Roberta profila bildīti, un , vienīgais ko nosecināju, ka Robertam ir Džuljetas nāsis! Nezinu gan, kādas ir Amandai! :P

Image
http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -08-06.JPG
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

Vērotāja wrote:Komentāros atkal virmo vārdu vēsmas :D
Jūs man sakiet kad taisīt tabulu balsošanai, bez problēmām jebkurā laikā uztaisīšu un nobalsosim.

Noteikti esmu kaut ko izlaidusi - Erna, Minna, Matilde, Trīne, Milda, Egle, Emma, Marta, Lavīze, Līga, Arta, Gerda.
Te vārdu daudzām ligzdām pietiks :P
Pievienoju sarakstam - Lība. Tāds pamatīgs, nopietns vārds ligzdas saimniecei.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tad, kad dosim Ženijai vārdu, tad Vērotāja to izziņos, un tad iesniegsim savus vārdus. Tagad izteiktos apkopot vienkārši jau ir neiespējami! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:Apskatījos pontu bildītes, dabūju arī otru Roberta profila bildīti, un , vienīgais ko nosecināju, ka Robertam ir Džuljetas nāsis! Nezinu gan, kādas ir Amandai! :P
Māri, es tieši tāpat nodomāju par Roberta nāsīm. Skaistas, ko tur teikt. :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Man šķiet, ka Jaunā Sieva vienkārši ir jānosauc Māra vārdā. Būs mums Māra un miers.... savādāk no Māra miera nebūs :D Man jau skaits sajucis, cik tie vārdi te ir izskanējuši :P Un Māri par krusttēvu! ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Murkjelis wrote: Būs mums Māra un miers.... savādāk no Māra miera nebūs :D
Un Tu domā, ka tad Jūs tiksiet no manis vaļā?!!! Kāds naivums Tavā vecumā!!! :P
La Marie

Post by La Marie »

Mīļīši, vai mēs nevarētu visas pārdomas, vārdu došanas shēmas un emocijas paust otrajā jūras ērgļu tēmā - identifikācija un diskusijas?
Jūras ērgļu novērojumu lapā gribētos tikai novērojumus skatīt...
Ilgtermiņā paliek ļoti grūti starp čalošanu pamanīt faktus. :(
Last edited by La Marie on 03 Mar 2016 10:32, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

:)
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Ja Roberts šomēnes tomēr pieņems ērgleni par sievu, varētu likt vārdu Marta, arī skaists, stiprs vārds :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Reaģējot uz pilnīgi pamatotu kritiku par tēmas piesārņošanu, komentārus par vārdiem pārcēlu uz otru tēmu.
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 5&start=80

Lūdzu turpmāk vārdus apspriest blakus tēmā. Jo, lai gan mums nav zinātnisks forums un mums ir jājūtās ērti, tomēr par vārdiem jau nu tiešām varam runāt tur un vārdi neattiecas uz pašreiz notiekošo ligzdā.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Roberta astes raksti un kreisais profils, no pontu
Un vispār - ļoti skaista bilde.
Image
http://193.40.124.24/2016-juras-erglis/ ... -07-49.JPG
lianaliesma, paldies, bilde ir ideāla.
Un skat, var redzēt to ko vakar rakstīju, ka labās puses spalvas viņam ir īsākas.
Nezin jau cik ilgi šī pazīme darbosies, jo iespējams, ka tās spalvas ir nesen nomainījušās un ar laiku izaugs. Tieši tāpēc nedomāju, ka pagājušajā gadā viņam labā puse atšķīrās no kreisās, varbūt bija otrādi. Bet pašlaik ir īsākas un to var redzēt.
eglīte

Post by eglīte »

Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
Šī replika laikam jāievieto citur.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

eglīte wrote:Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.

Man liekas, ka arī jaunpienācēji nevarētu justies apvainoti vai kaut kā tiesībās ierobežoti, ja visi savstarpēji par kaut ko vienojamies, nu piemēram, par to, ka forumā gribas izsekot ērgļu aktivitātēm, man pat traucē (bet neko nesaku, jo katram tak laikam gribas izteikties :) ) n-tās reizes lasīt teikumu "ērglis aizlidoja" vai tamlīdzīgu dažādās variācijās, es parasti paskatos, vai šis novērojums jau nav ierakstīts, ja ir - dzēšu savu laukā. Kur nu vēl ar ligzdā notiekošo nesaistītu tēmu apspriešana (priekš tam mums ir Diskusiju tēma). Jo tiešām gribas dienas notikumus pārskatīt secīgi un nepāršķirstīt nez cik lapas. Un forumā jāmēģina ievērot daudzu cilvēku intereses. Starp citu, citviet pasaulē dabas forumos ir vēl skrupulozāki nosacījumi, kas dažreiz pat nav īsti izprotami. Šeit visu var brīvi apspriest un argumentēt - kāpēc tā... Bet ieinteresētam dabas vērotājam iespēja tik cieši vērot putnu dzīvi un vēl arī dalīties savos iespaidos ar citiem ir kolosāla izdevība, kas svarīgāka par blakus niansēm. Vienkārši piesaistīt čatotājus kvantitatīvi diez vai ir foruma, ne arī dabas vērotāju mērķis, kur nu vēl "ievilināt". :lol:
Savukārt, runājot par profesionāliem un neprofesionāliem vērojumiem, - profesionāļi šeit savus vērojumus vispār neliek, pavisam droši! Tie tiek krāti savos skapjos un kompjos, un gaida apkopošanu disertācijās, kad tie pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu. (šoreiz es esmu drusku riebīga :mrgreen: )

P.S. Vērotāj, lūdzu pārcel arī šos uz piemērotāku vietu, varbūt uz diskusijām.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

lianaliesma, paldies, bilde ir ideāla.
Un skat, var redzēt to ko vakar rakstīju, ka labās puses spalvas viņam ir īsākas.
Nezin jau cik ilgi šī pazīme darbosies, jo iespējams, ka tās spalvas ir nesen nomainījušās un ar laiku izaugs. Tieši tāpēc nedomāju, ka pagājušajā gadā viņam labā puse atšķīrās no kreisās, varbūt bija otrādi. Bet pašlaik ir īsākas un to var redzēt.
UN...es jau sēn tik uz to spalvu skatooos :shock: tā melna mala arī, varbūt ,pazūdis ,kad garāk izaugs :?: :?: Skatījates cieši :geek: :!: Varbūt es tikai redzu :roll: :oops: Un tas nav netīrums,es to malu jau ilgu laiku redzu. Es ,gandrīz,atpakaļ "skapī"atgriezos (jo domāju ka tas, tomēr, pavisam cits pāris :oops: )Bet ,prieks ka var viņus redzēt!Lai viss izdodas!!!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

eglīte wrote:Robežu ierādīšana forumiešiem, VĒROTĀJA, ir laba lieta. Tikai ar to forumiešu diskutētāju skaits nepalielināsies. Tieši otrādi. Un parasts interesents jau ar to tika ,,ievilināts' forumā, ka pieņemti bija visi vērojumi, arī neprofesionāli un reizēm galīgi dumji. Bet tās bija dzīvu cilvēku domas. Un interesantas. Visas vienuviet. Ērti atrodamas.
eglīt, jā, zinu, ka mani ne vienmēr var saprast, tāpēc vēlreiz pa punktiem:
1. šajā sadaļā tiek pieņemti visi vērojumi!
2. uz blakus sadaļu tiek pārcelti komentāri, kuros runāja kā nosaukt ērgļus un kuros nebija ne vārda par vērojumiem

Šajā sadaļā runājam hronoloģiski par to ko redzam, par to kas notiek ligzdā un tās apkārtnē (tai skaitā, piemēram, šāvieni un tamlīdzīgi).
Blakus sadaļā runājam par lietām, kas neskar notiekošo, piemēram pļāpājam kādus vārdus dot ērgļiem, kāda bija ērgļa aste pirms mēneša utt

eglīt, varbūt atkal neskaidri uzraksīju? Jo tiešām nesapratu kurš novērojums tad no šīs sadaļas ir izņemts? Pļāpas par to vai ērgli nosaukt par Māri nav novērojums un citi komentētāji pilnīgi pamatoti aizrādīja, ka viņiem tas traucē.

Pēc tam, kad eglīte izlasīs, šos komentārus pārcelšu uz otru tēmu, jo šeit tie ir nevietā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Gan jau šis komentārs nebūs vietā, un tad droši Vērotāja pārcel vai izmet viņu. Mīlīši! Ir viens tāds ļoti būtisks fakts, ka šo vidi, forumu, mēs veidojam paši, ar visām sāpēm emocijām...! Tās ir mūsu mājas. Tad lūdzu, lūdzu veidosim šīs mājas tādas, lai mums visiem, gan man, gan Vērotājai, Eglītei, Hildiņai, Mildiņai.... visiem, arī tiem no skapja būtu interesanti šeit ienākt, palasīt un justies kā mājās. Un par to mēs esam atbildīgi visi, kas šeit darbojamies. Neviens neaizliedz komentēt pat to, ka sunīši laukā... bauda pavasari, bet attiecīgajā tēmā! :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”