🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Locked
MĀRIS

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)

Post by MĀRIS »

Vērotāja! Bet kāds tad Durbei bija magnēts rudenī, ziemas sākumā, kad viņa apmeklēja ligzdu? Nekāds. Mans subjektīvais uzskats ir, ka tā ir tā jaunā ērglenīte, kura nesaņēmusi kārtīgu noraidījumu no Roberta, vienkārši seko viņam. Jo Roberts arī tajā iepriekšējajā reizē, kad viņa nolaidās zarā, neļāva ienākt ligzdā, līdz ar to viņa pagaidām respektē Roberta noraidījumu, un "mīl no attāluma", cerot, ka lietas pavērsīsies uz viņas pusi! :P
P.s. Cik foršs penteris man sanāca, aš pašam jāsarkst! :oops: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Piekrītu Mārim. Durbe visticamāk paņēmusi drusku brīvsoli.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Hildina

Post by Hildina »

Vispār jau Roberts nebija rupjš, bet stūma meiteni laukā ar plecu......tā kā 1% cerības atstādams :lol: Māri, vai Tu par to platonisko pusi sakautrējies ? :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tur jau tā lieta, ka vīrišķi arī pret svešiem sievišķiem nekad nav skarbi. Tas labi bija redzams arī Romeo un Džuljetas ligzdā, kad Džuljeta aizkavējās, Romeo ļoti toleranti izturējās pret tur uzradušos jaunu sievišķīti, bet kad parādījās Džuljeta, tad viss uzreiz nostājās savās vietās, un jaunā cerētāja pazuda. Pēc manas saprašanas ērgļi ir monogāmi tikai tad, ja parādās viņu otrā pusīte, un arī ne vienmēr, kā to varēja redzēt Harietas un Ozija attiecībās. Vispār jau baigais ķīselis man te sanāk, bet neticu, ka Durbe ir šeit, jo neesmu redzējis viņu ligzdā, un neredzu iemeslu, lai viņa tik paniski muktu no tās! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Hildiņa wrote:Vispār jau Roberts nebija rupjš, bet stūma meiteni laukā ar plecu......tā kā 1% cerības atstādams :lol: Māri, vai Tu par to platonisko pusi sakautrējies ? :lol:
Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%
:P 100 % :P
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:
Vērotāja wrote: Tēviņš padzen tēviņu, bet mātīti mātīte. Ja notiek tas, ko mēs negribam pat pieļaut domās, bet tā tīri teorētiski - ja nav Durbes, jaunajai mātītei cerības ir visi 99%
:P 100 % :P
Tev labāk zināms - būs jātic ! :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši! Es patiešām neesmu speciālists! Mūsu vidū ir cilvēki ar daudz lielāku pieredzi kā man. Tā pati Liz01 un Ame no LK visu laiku piemin Durbi, bet es esmu "neticīgais Toms" - kamēr neredzu, tikmēr neticu. Un es patiešām neredzu iemeslu, kāpēc Durbei būtu no ligzdas tik paniski jābēg, ka neviens viņu pat piefiksējis nav!!! Jo rudenī, ziemas sākumā Durbe ar Robertu ņēmās pa ligzdu, ka zari gāja pa gaisu! Tupēja tur stundām ilgi! Pieļauju, ka tajā sasaluma mēnesī, kad ledus pārklāja visus iekšzemes ūdeņus, Roberts ar Durbi barības meklējumos pašķīrās, un Durbe vēl nav atpakaļ. :P
Made

Post by Made »

Māri, vispār es ceru ne tikai uz Durbi, bet arī uz kādu mirkli ar Durbertīni, kāpēc gan ne :P
La Marie

Post by La Marie »

Mani vairāk uztrauca tas, ka bija ļoti labi pamanāms, ka Roberta kreisā kāja nav sadzijusi - viņš uz tās praktiski neatspiedās, stāvot ligzdā.
Cerams, ka sadzīs un neietekmēs barības iegūšanas kvalitāti pārāk daudz.
Liz01

Post by Liz01 »

La Marie wrote:Mani vairāk uztrauca tas, ka bija ļoti labi pamanāms, ka Roberta kreisā kāja nav sadzijusi - viņš uz tās praktiski neatspiedās, stāvot ligzdā.
Cerams, ka sadzīs un neietekmēs barības iegūšanas kvalitāti pārāk daudz.
good morning :D
labrīt :D

don't worry about Robert!
the foot is no concern for Robert.
the danish WTE female and the norwegian female have injured a leg in the previous year, just like Robert.
Both were able, to catch fish 8-)

nav jāuztraucas par Robert!
pēdas nav rūpes par Robertu.
Dānijas WTE sieviešu un Norvēģijas sieviešu ir ievainoti kāju iepriekšējā gadā, tāpat kā Robertam.
Abi bija iespēja, noķert zivis

BTW
I hope, that Maris is wrong. I would see Durbe gladly again. I would also like, to see Durbe on the nest ,to be sure that she is near. my feeling says, that Durbe isn't here. :(

Es ceru, ka Māris ir nepareizi. Es vēlētos redzēt Durbē labprāt vēlreiz. Es arī gribētu, lai redzētu, Durbes uz ligzdu, lai pārliecinātos, ka viņa ir tuvu. mana sajūta saka, ka Durbes nav šeit

google translater :shock:
Hildina

Post by Hildina »

5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas ! :D
mega2

Post by mega2 »

5.Februāris

7:03 Labrīt! Kamera sākusi savu darbu--šorīt vēju nedzird,joprojām čalo strautiņš un redzama gaiša debess pamale :shock: Kaut kas čabinās,vai nu ligzdā,vai mežā un dzirdami pūces saucieni tālumā :P
mega2

Post by mega2 »

Hildiņa wrote:5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas ! :D
Hildiņ,atvaino,neredzēju,ka esi jau piefiksējusi datumu un ierakstījusi komentāru :lol:
Hildina

Post by Hildina »

mega2 wrote:
Hildiņa wrote:5.februāris Labrīt ! Paldies ,Liz 01 par mierināšanu ! Arī es ceru, ka beigās viss būs labi - un,ja nebūs, tad tās nav beigas ! :D
Hildiņ,atvaino,neredzēju,ka esi jau piefiksējusi datumu un ierakstījusi komentāru :lol:
Dubults neplīst ! :lol: Es te esmu parasti no sešiem,pie tam mums katrai savs komentārs :D
eglīte

Post by eglīte »

Labrīt!
Izskatās, ka ligzdā dziļāka bedrīte un uz malas mētājas ,,kāja''. Vēl nav pārāk gaišs, lai visu izšķirtu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši! Ame, Liz01,...! Kāpēc Jūs domājat, ka es negribu redzēt Durbi?! Un kā vēl! Es tikai mēģinu izskaidrot savu redzējumu tiem faktiem, kurus es redzu. Tāpat, kā jebkurš šajā forumā gaidu ierodamies Durbes gredzenus un čupčiku ekrānā!!!!!!!!! :!: :!: :!:
Bet pagaidām... :P
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Labrīt!Mūsu vecāki(pēc pieredzes)kolēģi no LK forumā nemaz neuztraucas ka Durbe nav manīta un prognoze viņu redzēt šis nedēļas nogalē :P :P :P Viņa bauda atvalinājmā pedējas dieniņas ;) ,tad būs jāvakte bērnus aš līdz rudenim :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

8.46 Cik skaista rīta saule :D

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Liz01

Post by Liz01 »

MĀRIS wrote:Mīlīši! Ame, Liz01,...! Kāpēc Jūs domājat, ka es negribu redzēt Durbi?! Un kā vēl! Es tikai mēģinu izskaidrot savu redzējumu tiem faktiem, kurus es redzu. Tāpat, kā jebkurš šajā forumā gaidu ierodamies Durbes gredzenus un čupčiku ekrānā!!!!!!!!! :!: :!: :!:
Bet pagaidām... :P
I do not think that you do not want to see Durbe.
It is better, I do not write Latvian. The are misunderstandings :shock:
Locked

Return to “Jūras ērglis”