Bez skaņas gan ir mīlīgāk

https://www.facebook.com/thedodosite/vi ... f=NEWSFEED
Labs!Simba wrote:Ļoti mīlīgs video ar gulbēniem
Bez skaņas gan ir mīlīgāk![]()
https://www.facebook.com/thedodosite/vi ... f=NEWSFEED
Kad sāka cinkotos traukus ražot puspasaule saindējās ar cinku, līdz atklāja viņa kaitīgo ietekmi uz organismu. Arī tagad notiek strīdi par teflonu, lai gan visas pannas, katli ir ar viņu apstrādāti. Bez viņa mēs pat pannu notīrīt vairs nemākam. Veikalā visas augļu pārdevējas lieto cimdus ne jau lai pasargātu augļus, bet gan sevi, jo viņi visi ir apstrādāti ar tādu ķīmiju, ka mana dēla krustmātei visas rokas palika pleķainas /fakts/. Tā varētu turpināt un turpināt - coca-cola, hamburgers....Vērotāja wrote: Mani tracina, ka vispirms cilvēku gadiem ilgi indē un tad pasaka, ai, piedodiet, bet izrādās tā plastmasa bija īpaši bīstama.
Pirms kāda laika skatījos interviju ar Organiskās sintēzes bijušo direktoru Ivaru Kalviņu. Viņam uzdeva jautājumu arī par bisfenolu. Atbilde bija diezgan gara ar visādiem zinātniskiem pamatojumiem un cipariem, bet īsumā - bisfenols ir indīgs, bet tādās devās, kādas līdz mums nenonāk ne ar tām pudelēm, ne ko citu un tā panika esot sacelta veltīgi...Vērotāja wrote:Māri, par konserviem laikam domāts metāla bundžu iekšējais pārklājums.
Raksta, ka vajag ūdeni glabāt stiklā, bet kāda jēga, ka atnesot mājās pārliešu, ja pirms tam ūdens mēnešiem stāv siltumā tajās plastmasas bundžās.
Mani tracina, ka vispirms cilvēku gadiem ilgi indē un tad paska, ai, piedodiet, bet izrādās tā plastmasa bija īpaši bīstama. Varbūt vispirms vajag pārbaudīt un tad atļaut ražot?
Man šīs gadījums ir pilnīgi nesaprotams. Objektivitātes labad te ir jādzird arī otras puses viedokļi. Tas, ka īpašnieks čīkst, ka tur putna patiesībā nav, ir tipiska cirtēju demagoģija. Pat, ja tur stārķis kaut kādu iemeslu vairs neligzdo, tas nav iemesls mikrolieguma atcelšanai, jo šajā meža nogabalā var būt arī citas nozīmīgas dabas vērtības.Simba wrote:Te viena latvieša parastā stāsts par nopirktu mežu, kurā izrādās ir mikroliegums melnajam stārķim -
http://www.delfi.lv/news/comment/commen ... d=48525521
Lielos vilcienos gan cepuri nost tam raksta autoram, jo tieši pret melno stārķi viņš nenostājas, tik izsaka šaubas, vai tāds tur vispār ir (vai meklējot to, viņš ir kādu sezonu pabojājis, to pats gan noklusē). Pamatā te ir problēma par nopirktu mežu, par kuru neviens viņam nav pateicis - nu nebūs cirst!
No vienas puses - varam pasmaidīt, bet no otras puses šis stāsts atklāj ļoti būtisku komunikācijas problēmu starp meža īpašnieku, valsts pārvaldi un kas zin - iespējams arī ornitologu. Jo no parastā patērētāja viedokļa te var bozties. Diemžēl pieļauju, ka pie šādiem apstākļiem var būt arī ļaunprātības, kas vērstas tieši pret ligzdām (ne šai gadījumā gan) - nav ligzdu, nav problēmu. M.Strazds par ko tādu kādreiz arī ir ieminējies.
Diskutabla situācija katrā ziņā, ja iedziļinās no katra "kurpju" aspekta, kas pēc būtības parāda problēmu, kas visticamāk ir visaptveroša
Jā, nu manējais nav no reņģēdājtautasMĀRIS wrote:Līdzīgs jau ir, tikai reņģes ta nav!lianaliesma wrote:Ģeogrāf, tas tak mans Meduspurniņš!![]()
![]()
![]()
![]()
Lianaliesma- Tu gribi teikt, ka Tavu kaķi tā arī sauc- Meduspurniņš?!?!?!lianaliesma wrote:Jā, nu manējais nav no reņģēdājtautasMĀRIS wrote:Līdzīgs jau ir, tikai reņģes ta nav!lianaliesma wrote:Ģeogrāf, tas tak mans Meduspurniņš!![]()
![]()
![]()
![]()
labāk svaigu gaļiņu