Murkjelis wrote:Ja jau Latvijas valsts mežu darbinieks varēja ielikt klipu jūtūbē, tad puslīdz dzīvs irRaganiete wrote:
Kas par skaistuliInteresanti kā šī tikšanās beidzās.
Tikai sabārts

Murkjelis wrote:Ja jau Latvijas valsts mežu darbinieks varēja ielikt klipu jūtūbē, tad puslīdz dzīvs irRaganiete wrote:
Kas par skaistuliInteresanti kā šī tikšanās beidzās.
Tikai sabārts
Tajā mājā padomju laikos bija kaut kāds kultūras nams (ieeja no tagadējās Tērbatas ielas), mēģināšu atcerēties kā sauca. Jaunākajos skolas gados, 1970-gadu beigās, gāju tur zīmēšanas pulciņā pie Lidijas Dineres.Raganiete wrote:RedStar7,gribēju pateikt lielu paldies par iespēju lasīt šo blogu.Visi temati ir tik interesanti,tikai vasarā laika tik maz.
Par Vērmaņa dārzu jeb Kirova parka ēku ,kas redzama aiz pieminekļa,man ir atmiņā,ka tur vienu laiku bija klubs.Pati tur gāju šūšanas kursos(tas bija ap 1974.gadu)
Nez kāpēc liekas,ka tautā to kultūras namu sauca par "baranku",bet īstu nosaukumu neatceros.Liekas,ka kultūras nams skaitījās kādai ministrijai(varbūt autotransporta),bet pārliecināta neesmu.Vērotāja wrote:
Tajā mājā padomju laikos bija kaut kāds kultūras nams (ieeja no tagadējās Tērbatas ielas), mēģināšu atcerēties kā sauca. Jaunākajos skolas gados, 1970-gadu beigās, gāju tur zīmēšanas pulciņā pie Lidijas Dineres.
Ēkas daļā uz parka pusi bija metereoloģiskā stacija. Bet uz soliņiem pretī Kirova bistei vienmēr sēdēja cilvēki un spēlēja šahu.
Puķu tirdziņš - toreiz koka galdi - bija gar parka Merķeļa ielas pusi, tur kur tagad ir sabiedriskā transporta pieturvietas.
Paldies par rakstuVērotāja wrote:
Ja jau par senajiem laikiem, atradu rakstu par veikalu Sakta, varbūt vēl kādam būs interesanti palasīt
http://www.senioriem.lv/raksti/2011/12/ ... tas-dzive/
Ieraudzīju veikala strīpaino grīdu, jā, atcerējos!Tas bija viens no bērnības lielajiem noslēpumiem - kāpēc tai grīdai ir strīpas
Redz ko atradu interneta plašumos (gads nav norādīts)Murkjelis wrote:Es vairs nevaru atcerēties...pēc Saktas veikala uzreiz bija pasts, vai pa vidu vēl kaut kas tur bija iemitināts?
Tas SIA 2010.gadā likvidēts, līdz 2004.gada septembrim tā adrese bija Audēju iela 8, pēc tam Brīvības bulvāris 32, bet novembrī tātad jau "bijušie"? Par pasta pāriešanu uz Saktu paziņojums 2004.gada decembrī. Interesanti, kā tas SIA ieguva to zīmolu.Tikmēr Saktas bijušie nomnieki SIA Saules stari (SS), kam pieder tiesības uz zīmolu Sakta, atzīst, ka to vēlētos pārdot par iespējami augstāku cenu, un nenoliedz iespēju, ka veikala telpās varētu parādīties, piemēram, kazino Sakta.
"Diena", 2004. gada 16. novembris
Veikals pēc atmodas pārgāja Rīgas domes pārraudzībā, taču praktiski nekādas pārmaiņas nepiedzīvoja un 90. gadu otrajā pusē jau vairs nespēja konkurēt ar citiem. 2003. gadā tas tika nodots privatizācijai, bet tā privatizētājs jau tūlīt pēc "Saktas" pārņemšanas 2004. gadā pieteica maksātnespēju. Savukārt vēl pēc gada telpās ienāca "Latvijas pasts".
http://www.delfi.lv/kultura/news/cultur ... d=44198953
Tāli, tas ir paraksts zem katra mana komentāra par tikšanos 18.jūnijā un paziņojuma galā ir saite uz šo sadaļu:Tālis wrote:Kas tā par adresi, lai pieteiktos diskusiju sadaļā?
viewtopic.php?f=25&t=2389&start=4440
Kaut kas nesaprotams?
Nē, Tāli, nav jāpiesakās, pasākuma programma pilnīgi brīva.Tālis wrote:Paldies, Vērotāja!
Es sapratu, ka tiem, kuri Piknikā vēlēsies izteikties , īpaši jāpiesakās.
Tas bija Autodarbinieku klubs , t.s. "Baranka " , es pēc šūšanas kursiem tur gāju pa " mēli "Raganiete wrote:RedStar7,gribēju pateikt lielu paldies par iespēju lasīt šo blogu.Visi temati ir tik interesanti,tikai vasarā laika tik maz.
Par Vērmaņa dārzu jeb Kirova parka ēku ,kas redzama aiz pieminekļa,man ir atmiņā,ka tur vienu laiku bija klubs.Pati tur gāju šūšanas kursos(tas bija ap 1974.gadu)