Diskusijas

Sunshine

Re: Diskusijas

Post by Sunshine »

Murkjelis wrote:
Raganiete wrote:

Kas par skaistuli :D Interesanti kā šī tikšanās beidzās. :D
Ja jau Latvijas valsts mežu darbinieks varēja ielikt klipu jūtūbē, tad puslīdz dzīvs ir :D Tikai sabārts :D
:lol: :lol:
Emotion

Post by Emotion »

kautkad nesen pa netu klīda video kā mūsu/dabas draugam I.Līdakam uzklupa šis putns. Nu jā, tas čalis (gailis) riskē ar to, ka var tikt uzlikts uz pannas..
Vērotāja

Post by Vērotāja »

RedStar7, ja ielūkosies. Diemžēl komentēt iespēju neredzu ne ar vienu pārlūku, tāpēc te.

Man ir atbilde uz vēl vienu jautājumu, proti šo:
http://stacija.org/vesture/sena-riga/page/2/
Pie fotogrāfijām - Senā Rīga - Vērmanes parks
lejā ir piebilde
Neesmu pārliecināts, ka vieta ir precīzi tā pati. Restorāns padomju laikus nepārdzīvoja un jaunākajā attēlā redzamā ēka ir uzcelta pirms 10-20 gadiem. Diemžēl neatceros, kas tieši padomju gados tajā vietā bija.

Padomju gados Vērmanes parku sauca par Kirova parku, attiecīgi tajā vietā, kur šobrīd atrodas piemiņas zīme Annai Ģertrūdei Vērmanei, bija uzstādīts padomju politiķa Sergeja Kirova krūšutēls.
Nedaudz nācās pameklēt fotogrāfiju, bet tomēr atradu
http://forum.myriga.info/index.php?act= ... t&id=35589
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sarmīte

Post by Sarmīte »

RedStar7,gribēju pateikt lielu paldies par iespēju lasīt šo blogu.Visi temati ir tik interesanti,tikai vasarā laika tik maz.
Par Vērmaņa dārzu jeb Kirova parka ēku ,kas redzama aiz pieminekļa,man ir atmiņā,ka tur vienu laiku bija klubs.Pati tur gāju šūšanas kursos :)(tas bija ap 1974.gadu)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vērotāj, tā nav pārlūka vaina. Tu droši vien lasi RedStar7 blogu neejot iekšā katrā rakstiņā, bet visus pamatkategorijas lapā. Tāpēc arī neparādās iespēja komentēt. Ja gribi pie rakstiņa kaut ko piebilst, tad spied uz raksta virsrakstu - atvērsies lapā tikai tas konkrētais raksts un arī komentāri pie tā. ( teiksim tā - http://stacija.org/sena-riga-vermanes-parks/ ) Pašā apakšā "Ir ko piebilst?" tur arī var rakstīt savu komentāru. Lai gan man egoistiski labāk patīk, ja jūs runājat šeit :D Interesanti.

RedStar 7 - visu cieņu. Blogs tiešām labs.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote:RedStar7,gribēju pateikt lielu paldies par iespēju lasīt šo blogu.Visi temati ir tik interesanti,tikai vasarā laika tik maz.
Par Vērmaņa dārzu jeb Kirova parka ēku ,kas redzama aiz pieminekļa,man ir atmiņā,ka tur vienu laiku bija klubs.Pati tur gāju šūšanas kursos :)(tas bija ap 1974.gadu)
Tajā mājā padomju laikos bija kaut kāds kultūras nams (ieeja no tagadējās Tērbatas ielas), mēģināšu atcerēties kā sauca. Jaunākajos skolas gados, 1970-gadu beigās, gāju tur zīmēšanas pulciņā pie Lidijas Dineres.
Ēkas daļā uz parka pusi bija metereoloģiskā stacija. Bet uz soliņiem pretī Kirova bistei vienmēr sēdēja cilvēki un spēlēja šahu.
Puķu tirdziņš - toreiz koka galdi - bija gar parka Merķeļa ielas pusi, tur kur tagad ir sabiedriskā transporta pieturvietas.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:
Tajā mājā padomju laikos bija kaut kāds kultūras nams (ieeja no tagadējās Tērbatas ielas), mēģināšu atcerēties kā sauca. Jaunākajos skolas gados, 1970-gadu beigās, gāju tur zīmēšanas pulciņā pie Lidijas Dineres.
Ēkas daļā uz parka pusi bija metereoloģiskā stacija. Bet uz soliņiem pretī Kirova bistei vienmēr sēdēja cilvēki un spēlēja šahu.
Puķu tirdziņš - toreiz koka galdi - bija gar parka Merķeļa ielas pusi, tur kur tagad ir sabiedriskā transporta pieturvietas.
Nez kāpēc liekas,ka tautā to kultūras namu sauca par "baranku",bet īstu nosaukumu neatceros.Liekas,ka kultūras nams skaitījās kādai ministrijai(varbūt autotransporta),bet pārliecināta neesmu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjeli, paldies. Jā, tiešām problēma bija tajā, ka rakstus lasīju no sākumlapas.

Ja jau par senajiem laikiem, atradu rakstu par veikalu Sakta, varbūt vēl kādam būs interesanti palasīt

http://www.senioriem.lv/raksti/2011/12/ ... tas-dzive/

Ieraudzīju veikala strīpaino grīdu, jā, atcerējos! :D Tas bija viens no bērnības lielajiem noslēpumiem - kāpēc tai grīdai ir strīpas :D
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Man joprojām liekas, ka Saktu vajadzēja saglabāt kā veikalu, Bet ko nu tur... tāpat to vietu vienmēr sauks par Saktu, tāpat kā Rīgas Modes par Rīgas Modēm un Vefu par Vefu, lai arī pamatā ir palikuši tikai nosaukumi. Tiesa, pasts arī lepni turpina nest Saktas vārdu. Tas mazliet priecē :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Es vairs nevaru atcerēties...pēc Saktas veikala uzreiz bija pasts, vai pa vidu vēl kaut kas tur bija iemitināts?
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Vērotāja wrote:

Ja jau par senajiem laikiem, atradu rakstu par veikalu Sakta, varbūt vēl kādam būs interesanti palasīt

http://www.senioriem.lv/raksti/2011/12/ ... tas-dzive/

Ieraudzīju veikala strīpaino grīdu, jā, atcerējos! :D Tas bija viens no bērnības lielajiem noslēpumiem - kāpēc tai grīdai ir strīpas :D
Paldies par rakstu :) ,jauki atgriezties jaunībā.Tik tukšu,kā bildēs"Saktu"neatceros. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:Es vairs nevaru atcerēties...pēc Saktas veikala uzreiz bija pasts, vai pa vidu vēl kaut kas tur bija iemitināts?
Redz ko atradu interneta plašumos (gads nav norādīts)
http://forum.myriga.info/index.php?act= ... t&id=19845

Bet šķiet, ka tas bija pirms pasta. Bet kas tur bija tieši pēc Saktas slēgšanas? Jāpadomā.... varbūt atcerēšos vai atradīšu.
Made

Post by Made »

Tikmēr Saktas bijušie nomnieki SIA Saules stari (SS), kam pieder tiesības uz zīmolu Sakta, atzīst, ka to vēlētos pārdot par iespējami augstāku cenu, un nenoliedz iespēju, ka veikala telpās varētu parādīties, piemēram, kazino Sakta.
"Diena", 2004. gada 16. novembris
Tas SIA 2010.gadā likvidēts, līdz 2004.gada septembrim tā adrese bija Audēju iela 8, pēc tam Brīvības bulvāris 32, bet novembrī tātad jau "bijušie"? Par pasta pāriešanu uz Saktu paziņojums 2004.gada decembrī. Interesanti, kā tas SIA ieguva to zīmolu. :roll:
http://www.diena.lv/arhivs/saktas-telpa ... s-12220966

Bagātīgs raksts par ēku :)
Veikals pēc atmodas pārgāja Rīgas domes pārraudzībā, taču praktiski nekādas pārmaiņas nepiedzīvoja un 90. gadu otrajā pusē jau vairs nespēja konkurēt ar citiem. 2003. gadā tas tika nodots privatizācijai, bet tā privatizētājs jau tūlīt pēc "Saktas" pārņemšanas 2004. gadā pieteica maksātnespēju. Savukārt vēl pēc gada telpās ienāca "Latvijas pasts".
http://www.delfi.lv/kultura/news/cultur ... d=44198953
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Kāpēc man liekas, ka bija kaut kāda nezinu, kādā līmenī rakstīta noruna, ka tā vieta vienmēr nesīs Saktas vārdu..., bet varbūt es to esmu nosapņojusi :D
Tālis

Post by Tālis »

Kas tā par adresi, lai pieteiktos diskusiju sadaļā?
viewtopic.php?f=25&t=2389&start=4440
Kaut kas nesaprotams?
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tālis wrote:Kas tā par adresi, lai pieteiktos diskusiju sadaļā?
viewtopic.php?f=25&t=2389&start=4440
Kaut kas nesaprotams?
Tāli, tas ir paraksts zem katra mana komentāra par tikšanos 18.jūnijā un paziņojuma galā ir saite uz šo sadaļu:
18.jūnijā Garciemā notiks foruma pikniks. Pasākums bez maksas, līdzi groziņš. Lūdzu pieteikties Diskusiju sadaļā - tālāk seko adrese uz šo sadaļu

Tas domāts tam, ja cilvēks šo paziņojumu izlasa, piemēram, jūras ērgļu vai melno stārķu sadaļā, tad nospiežot viņš tiek šeit un piesakās pasākumam.
Ja liek ārējo adresi, tā izskatās klasiski - http:// www. kautkādaadrese lv
Ja liek adresi uz citu foruma sadaļu, tā nerāda ārējo, bet rāda iekšējo adresi - viewtopic.php..utt..
Tālis

Post by Tālis »

Paldies, Vērotāja!
Es sapratu, ka tiem, kuri Piknikā vēlēsies izteikties , īpaši jāpiesakās. :oops:
Kad šo adresi ieraksta Goglē, tad tur parādās pavisam cita lapa. :lol:
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tālis wrote:Paldies, Vērotāja!
Es sapratu, ka tiem, kuri Piknikā vēlēsies izteikties , īpaši jāpiesakās. :oops:
Nē, Tāli, nav jāpiesakās, pasākuma programma pilnīgi brīva.
Bet šis paziņojums domāts tiem cilvēkiem, kuri šajā sadaļā neieskatās.
Liva

Post by Liva »

Vērotāj- ja ir svarīgs precīzs cilvēku skaits uz pasākumu, tad no manis var vēl vienu pierakstīt- Aleksandra mammu- galveno ģimenes putnu zinātāju :oops:
Hildina

Post by Hildina »

Raganiete wrote:RedStar7,gribēju pateikt lielu paldies par iespēju lasīt šo blogu.Visi temati ir tik interesanti,tikai vasarā laika tik maz.
Tas bija Autodarbinieku klubs , t.s. "Baranka " , es pēc šūšanas kursiem tur gāju pa " mēli " :lol:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”