Sarma atgriezās uz iepriekšējo vietu

Rasa beidzot barojas, turpat Siņavkā

Eedi neceļ ne ausu, noslēpies pie Kosas Latvijā

Toties Karls ar septiņjūdžu zābakiem jau ir Rumānijā netālu no Iasi, kur Māris Strazds Kati ķēra

Saite uz jauno rakstu http://www.goris.lv/viss-notiek-ta-ka-t ... 1-augusts/skarleta wrote:22.Augusts.Goris jaunas ziņas no M.Strazda
Māris Engures saietā minēja šo dīķu izēšanu iztukšītī. Man tas likās tik interesanti - nu kā viens putnu bars var izēst pilnīgi tukšu vienu kārtīgu dīķeli... Nemāk kā skudru lāči - termītus pa drusciņai uzēd un dodas tālāk pie nākamā midzeņa... Bet nē, vajag visuSarma, turpat netālu (stārķu migrācijas garuma mērogā, protams) pēc iepriekšējā dīķīša (sk. attēlu) iztukšošanas ir pārcēlusies vēl mazliet tuvāk Latvijai un atradusi citu, domājams, ļoti līdzīgu dīķīti un arī turpina baroties.
Nē, izēduši...Made wrote:Ai, un es uztvēru to stāstu tā, ka tas dīķis ticis nolaists...
Šeit vajadzētu trešo viedokli no malas, jo kas zin - var jau būt es tiešām esmu sapratusi pa savamMade wrote:Njāa... var jau būt tā kā ar mūsu ķiršiem - uzmetas strazdu bars un nav vairs. Bet gora rakstā teikts un arī izskatās, ka dīķis bez ūdens.
Pie mums zemniekiem valsts dod kompensācijas par lauku postījumiem. Nevar jau zināt, cik savu, cik svešu putnu. Bet starptautiskā mērogā tādu kompensāciju sistēmu iedarbināt gan būtu interesanti. Ja Āfrika un intensīvā putnu ceļa valstis saņemtu no visām citām putnu izcelsmes valstīm kompensācijas par ceļojošiem ziemojošiem putniemdalītu kvotas, pamatojoties uz monitoringa datiem.. varbūt būtu ieinteresēti nešaut.
Eiropā pašlaik dzīvo apmēram 1,2 miljoni jūras kraukļu, lai gan pavisam nesen tie bija gandrīz izmiruši, jo zvejnieki tos uzskatīja par saviem konkurentiem zivju ieguvē. Jūras kraukļi tika nežēlīgi iznīcināti, bet pateicoties aizsardzības pasākumiem, to populācija ir atjaunojusies. Zīmīgi, ka populācijai atjaunojoties, ir atsākušies vecie konflikti ar zvejniekiem.
Līdz 20. gadsimta 80. gadu beigām jūras krauklis Latvijā bija reti sastopams, taču tagad kļuvis par pilntiesīgu Latvijas faunas pārstāvi. Ornitologi uzskata, ka šobrīd varētu būt apmēram 2000 jūras kraukļu, kas izveidojuši kādas 20 kolonijas.