6.30 Labrīt šajā skaistajā rītā! Ligzdā kluss un mierīgs, putniņi tik čivina.

Jā, tas ir tieši tas, par ko satraucos.Feja wrote:Pārlasīju M.Strazda vairākas dienas iepriekš sniegtos secinājumus, pēc iepriekšējo gadu pieredzes, izsekojot putnus, kas aprīkoti ar raidītāju, kas sasnieguši 1 gada vecumu. Rasai ( putnam ar raidītāju) labākie datumi, kad pamest ligzdu ir ne ātrāk kā 8.augusts dienas vidus, bet labāk vēl vēlāk (11.-15.08.) tas ir, pēc 85 dienu vecuma sasniegšanas.Tad nu es aizdomājos ( neprofesionāļa pārdomas) par putnu nelaikā ligzdu atstāšanu... ja vecāki kaut kādu iemeslu pēc beidz barot savas atvases (nez, kāpēc Ozols šodien neparādījās?), un jaunajam putnam jāsāk pilnībā pašam meklēt barību, tad tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc pamet ligzdu ātrāk kā vajadzētu. Raivis ar Rasu ir spiesti atstāt ligzdu, jo badā taču nemirs.
Man arī īsti nav skaidrs termins " ligzdas pamešana", kad tas skaitās - jau tad, kad putnu vairs neredzam ligzdā, kaut tomēr tas vēl kādu laiciņu uzturas kaut kur tuvākā, tālāk apkārtnē, vai tikai tad, kad jau dodas tālu, tālu prom. Zīļuka, cik atceros, vienā rītā kā likās no ligzdas prom, tā ieņēma zemo startu uz Āfriku.
Otrs iemesls ligzdas ātrākai pamešanai varētu būt traucējumi, kā, piemēram, pie šīs ligzdas pēdējo dienu cilvēku trokšņošana. Nu šajā gadījumā bez variantiem, putns vienkārši aizbēg un var neatgriezties. Labi, ka viss labi beidzās.
Tiešām interesanti, vai bērni parādīsies vēl. Varbūt Ozolam šodien bija audzināšanas diena, lai piespiestu bērnus sākt lidot pašiem pēc vardēm
Un laikam arī nebūsTālis wrote:12:33
Vēl nav atpakaļ.
Bet vēl mums var būt iespēja šos redzēt, jo neraugoties uz izlidošanu, ligzda tomēr ir miera osta, kur kaut atpūstieslianaliesma wrote:Oho! Un mēs te acis izskatījuši, viņus gaidot!
Feja wrote:Labdien! Paldies par ziņu. Man jāatvadās kā no saviem bērniem.Jānovēl stārķu bērniem Rasai un Raivim - lai viņiem ir vējš spārnos, mierīgs migrācijas ceļš, stipra veselība, atrast daudz vardīšu un zivtiņu, un iespējams reiz atgriezties dzimtajā zemē. Lai viņiem izdodas! Ceru arī nākamajā gadā šajā ligzdā ieraudzīt atgriežamies Zīli un Ozolu. Paldies visiem par šo interesanto un izdevušos sezonu. Īpašs paldies, Liz01 par kopā būšanu, atbalstu un sadarbību.
Iespējams, ka Ozolu vēl šajā sezonā ieraudzīsim uz ligzdas kontroli pirms aizlidošanas.
Nav zināmi.Prizhs wrote:Atvainojos, ja esmu palaidis garām, bet vai Rasas DNS rezultāti ir zināmi?
Tieši tā! Putnu Dieviņš sargās stārķēnusskarleta wrote:Laimīgu ceļu Rasa !!!!!!!!!Lai Putnu Dieviņš Tevi sargā !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arī Raivim lai garais ceļš veiksmīgs,varētu būt,ka viņš ceļojumu uzsāka mazliet agrāk.TasPatsFans wrote:Tieši tā! Putnu Dieviņš sargās stārķēnusskarleta wrote:Laimīgu ceļu Rasa !!!!!!!!!Lai Putnu Dieviņš Tevi sargā !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Labu ceļa vēju, mīļie!